Damon Shulman - In Pieces

HelterSkelter1

New member
Damon Shulman - In Pieces

לפני כמה זמן נתקלתי באתר של אחד, Damon Shulman שמו, שהוא הבן של פיל שולמן, שהיה בג`נטל ג`יאנט. ביקשתי באימייל להוריד דגימות של המוסיקה שלו, והם ענו לי שאי אפשר כרגע, אבל אם אני רוצה, הם יישלחו לי את האלבום שלו, בחינם. שאני אסרב?
היום קיבלתי את האלבום שנקרא In Pieces. אני לא מעוניין לשפוט אם האלבום טוב או לא, כי שמעתי אותו רק פעם אחת, בנתיים. על מה שאני כן יכול לדבר, זה הסגנון שלו. באלבום 8 שירים (אני חושב שזה גירסא די ראשונית מבחינת ההפצה של האלבום, אבל לא מבחינת המוסיקה, שנראה לי שזו הסופית - הקאבר של האלבום מודפס בנייר מחשב
). 3 השירים הראשונים הם משהו כמו רוק אלטרנטיבי או "רגיל", עם השפעות קלות של פרוג וחלקיות. אבל, מהשיר הרביעי, הדבר משתנה: מדובר במשהו מתקדם בהחלט, עם הרבה כינורות, חלילים וגם סולו קסילופון מקסים וקריינות של האב, פיל. פה שומעים את ההשפעה הג`נטל ג`יאנטית, אבל היא לא גורפת לגמרי. גם בטראקים הבאים, מדובר ברוק מתקדם, הפעם יותר רוקי, ומזכיר בהחלט את ג`נטל ג`יאנט בשירים היותר רוקיים שלהם (לא רקנטה טרובדור למשל, יותר כמו הסגנון בפרי האנד או באלבום הראשון). הטראק השישי הוא הארוך באלבום, כ-11 דקות, והוא משלב את הרוק האלטרנטיבי עם המתקדם, חלקים פרוגיים עם קלידים, כינורות וגם קסילופון, והגיטרות הרוקיות. בטראקים השביעי והשמיני, שוב, רוק אלטרנטיבי משהו עם השפעות פרוג. הקרדיטים באלבום הולכים ל Damon, שהאחראי על השירה (דווקא פה, הוא שר טוב מאוד, אבל בסגנון רוקי יותר, לא ג`נטל ג`יאנטי), גיטרות, סקסופון, קלידים, קסילופון, פעמונייה. על השאר אחראים נגנים אחרים, שאין לי מושג אם הם להקה או לא. פיל, האב העדין - הענק, אחראי על הקולות בשיר הרביעי (יותר קריינות כזאת) ועל המילים של אותו שיר. בכל מקרה, מדובר באלבום מעניין מאוד, פרוגרסיבי לפרקים, ובהחלט יש לו משמעות (לדעתי) מעבר לעובדה שמדובר בבן של...

cut2

New member
../images/Emo45.gif

נשמע נחמד מאוד. מדובר באלבום שיוצא רשמית? עולה/יעלה כסף? כי באתר שצרפת נראה שכן, ואתה הרי קיבלת עותק חינם - לא מסתדר לי. שילוב של אלטרנטיב ומתקדם עוד לא שמעתי, מלבד מאנסון שהם לא ממש מתקדמים בפועל לאנשהו, אלא מגששים קלישאות פרוג, פחות או יותר. אבל Six הוא אלבום נחמד מאוד. יותר לחובבי אלט' מפרוגרים, אבל שיהיה.

אז בוא קבל להקה אחרת

האם אתה מכיר את dEUS, הרכב בלגי מצליח ביותר, שביקר לעיתים באמטיוי, ואף הופעה בארץ ישראל? ובכן, הלהקה היא הרכב רוק לכל דבר, מלבד תוספת של כנר. המוסיקה שלהם רבת שכבות, מקורית למדי, ולעתים מזכירה להקות פרוג מהעבר, כמו קינג קרימזון בתקופת Larks וכו. שילוב נצחי בין אלטרנטיב ופרוג. אה ורדיוהד

cut2

New member
כן

דאוס היא להקת רוק מעולה. הכנר שלהם עושה עבודה מגוונת ומעניינת, ושאר החברים ניחנים ביכולות נגינה ואילתור מרשימים. אבל הקשר בינהם לפרוג רוק הוא קלוש; יכול להיות מאוד שהם מושפעים מהתחום, אבל להגיד שהם להקה בולטת מתחום האלט' באופן חריג כמו מאנסון זו טעות, לדעתי.

אילו אלבומים שמעת?

אם את the ideal crash מ1999, אז הוא קצת יותר אלטרנטיבי ופחות פרוג, אבל אם למשל מדברים אנחנו על Worst case scenrio, אז יש בו קטעי פרוג מובהקים, כל מיני שבירות בהם נכנס הכינור, והאלבום My sister is my clock, שאלא אם כן הגרסה שלי שלו פגומה, הוא בעצם שיר אחד של 30 דקות, עם הרבה קטעי מעבר מוזרים, וקטע אחד שגרם לי להיות בטוח שרוברט פריפ מתארח שם.

cut2

New member
../images/Emo70.gif שכחתי את

ביקורתו של שיר דויטש על Six. NP: Mr. Toad - Queen of Hearts

HelterSkelter1

New member
אני מאוד מקווה שאנחנו מתכוונים

לאותו הדבר. המושג "רוק אלטרנטיבי" הוא רחב מאוד מאוד. אני מדבר פה על רוק *יחסית* שיגרתי... מדובר במעין סגנון לא אקספרמנטלי או משהו כזה, אלא במשהו יותר נפוץ כזה, עם שילוב פרוג בתוכו. חלק מהטראקים נוטים יותר לרוק רגיל, וחלקם מתקדמים יותר.

HelterSkelter1

New member
תראה

גם ניתן לכנות את נירוונה, פרל ג'אם
וכל הלהקות האלה מסוף האייטיז ותחילת הניינטיז כרוק אלטרנטיבי, למרות שתאכלס הוא שיגרתי מאוד. דיייי...
קשה לי להסביר את זה... אתם פשוט צריכים לשמוע וזהו.

האמת היא ששמם בישראל הוא גרנאג'

וביחס לתקופה, ולמוסיקה ששלטה בסוף האייטיז, זה היה הכי לא שיגרתי בעולם.

HelterSkelter1

New member
לא להגזים

הם לא שונים כל כך מלהקות מטאל מתונות יותר משנות השמונים. רק התדמית והפוזה שונה... המוסיקה לא שונה בתכלית והיא לא מהפכנית כל כך. הכוונה היא שהבמקרה של שולמן ג'וניור, מדובר ברוק רגיל עם שילוב פרוג, שיוצר משהו אלטרנטיבי. קשה קצת להסביר.

זה שונה

מכל האלקטרו פופ וסינת' פופ, ואפילו הHair-metal הנפוץ היה שופע בקולות סינתיסייזרים מגוכחים.

וחוץ מזה, אם מדברים על שילוב

של אלטרנטיב ופרוגרסיב, אז איטליז נראה לי היא דוגמא מצויינת. או סולסטיס...

HelterSkelter1

New member
הבהרה לסיום

לדעתי אפשר לסכם את זה במשוואה: פרוג והשוואות פרוג+רוק "שגרתי" יותר=רוק אלטרנטיבי, ולפרקים גם פרוג "טהור". כל זה, כמובן לדעתי

אני חושב שזה לא מדויק בעליל

רוק אלטרנטיבי הוא לאו דווקא מושפע מפרוג, בכלל. לדעתי עיקר ההגדרה של רוק אלטרנטיבי טמונה יותר בסאונדים החריגים שניתנים לשימוש בו, ובנימה היותר מינורית \ מלנכולית \ פסיכודלית \ דיסוננטית וכו, מה שמבדיל אותו מרוק "רגיל", ובעיקר מפופ, שבאופן כללי, יותר מז'ורי.

Yudokolis

New member
רוק אלטרנטיבי

כמו שרוק מתקדם זה לא כל ואריאציה מעט מתקדמת מהרוק הרגיל (כמו פיוז'ן למשל), כך גם רוק אלטרנטיבי זה לא כל דבר שנשמע מעט אלטרנטיבי למיינסטרים. ובדיוק כמו רוק מתקדם, זו הגדרה שהיא במידה רבה תלויית תקופה. פרוג מתייחס לשנות השבעים, אלטרנטיבי מתייחס לשנות התשעים (כי מה כבר יכול להתקדם כשאתה מנסה להישמע כמו מישהו מלפני 30 שנה, ומה כבר יכול להיות אלטרנטיבי כשמוסיקה אלטרנטיבית כבר הפכה בעצמה מזמן לחלק מהמיינסטרים). כיום אתה יכול להיות מושפע מאלטרנטיבי או מושפע ממתקדם, וליצור מכל זה משהו חדש (איטליז?). האופציה הבאה היא לחזור במכונת זמן, ומיטב מדעננו עוד עובדים על כך. עם זאת, משיר אחד של השולמן הצעיר (זה אותו צוציק מ-Schooldays?!), אני מתרשם שאכן יש שם השפעות קלות של רוק אלטרנטיבי, בעיקר בשירה, ומעט בסאונד של הגיטרה פה ושם. אך מה שהפתיע אותי הוא דווקא השפעות הג'אז החזקות. נשמע מעניין מאוד.

cut2

New member
לא ../images/Emo4.gif

ציטוט מהחוברת של 'שלושה חברים': "Boy's voice on Schooldays - Calvin Shulman". מי יודע, אולי גם הוא מוזיקאי. אני חושב שגם הוא הבן של פיל, אגב. ואם כבר פיל שולמן - בשום מקום עוד לא שמעתי מה היתה הסיבה שלו לפרישה מהענק - מחלוקת אמנותית? כלכלית? סתם לא הסתדר עם גארי גרין (בגלל הטעם הגסטרונומי שלו - ע"ע פתיחת הקטע Plain Truth
)? מאז שהוא עזב, ג'נטל ג'איינט נהיו קרירים יותר, בהדרגתיות. לכן בסוף הם הגיעו עם הציניות הזו (אני חושב שזו ציניות) עד לאינטרוויו ופרי האנד, שיש בהם הרבה מרירות.

HelterSkelter1

New member
יודו, אם הראשון סיקרן אותך...

חכה שתשמע את 4,5,6 שהם יותר טובים לדעתי...

למעלה