D&D מהדורה שלישית

MORgot

New member
D&D מהדורה שלישית

מישהו יודע היכן אני יכול למצוא את הספר הבסיסי לשחקן של D&D מהדורה שלישית? תודה.

ספר החוקים לשחקן

באינטרנט, בעברית: www.silverstars.co.il בעברית ובאנגלית, בפריק , אבן גבירול 60 (או 64?) ת"א, פריק, סוקולוב 24 הרצליה. בברכה, כוכבי כסף

MORgot

New member
לא יודע אם מישהו זוכר

אבל לפני כמה זמן הייתי פה בכוונה לקבל עצות כיצד להתחיל לשחק D&D וכו'. אז המלצתם לי להשיג את ספר החוקים לשחקן מהדורה שלישית. בואו נגיד שהשגתי אותו, האם כלולות בתוכו הוראות והדרכה גם למנחה או שזה לחוד? וחוץ מהספר הזה מה אני עוד צריך להשיג כדי להתחיל לשחק?

backdoorslam

New member
המינימיום הדרוש לD&D

- הספר לשחקן - המדריך לשליט המבוך (Dungeon master Guide) - אסופת המפלצות (Monster Manual) אלו הם שלושת הספרים המהווים את הבסיס הנדרש למשחק. למעשה כוכבי כסף הוציאו בעברית את "ערכת השרדות לשליט המבוך". מסמך pdf שנותן קמצוץ מתוך עבי הכרס האחרים.

shadowfax

New member
כעיקרון הצורך האמיתי הולך כך:

ספר לשחקן- מכיל את רוב השיטה והוא חובה למשחק. ספר למנחה- מכיל מידע שימושי למנחה כולל עצות ורעיונות למשחק. מגדיר המפלצות- כשמו כן הוא. אני יודע שכרגע יש קבוצת ביקורת לספר למנחה החדש (3.5) ואני ממליץ לחכות קצת לתרגום

backdoorslam

New member
אבל זה בהנחה כמובן

שמדובר במנחה שמכיר את העבודה וכבר תכנן כמה הרפתקאות בעבר.

shadowfax

New member
מסכים חלקית

בספר לשחקן יש המון המון דוגמאות למשחק וכן תמיד ניתן לקנות או להוריד (בחינם מאתר WOC) הרפתקאות כדי לילמוד קצת יותר

backdoorslam

New member
גאון שכמוך

אתה באמת מאמין שקבוצה שחבריה בני 12 מסוגלת לשחק "נכון" על פי דוגמאות בספר השחקן ולפי הרפתקאות מוכנות?

backdoorslam

New member
הבהרה

הדגשתי את עיניין הגיל משום שאני לא מאמין שחבר'ה בני 12 שולטים באופן מספיק טוב בשפה האנגלית כדי לשחק "נכון" D&D.

shadowfax

New member
היי, היי, היי דיברנו על הנחיה לא על

משחק, תפקיד ההדרכה למשחק נכון צריך ליפול על כל מי שמאמין שיש צורך בקידום מ"ת, ספר למנחה אינו מספר על "הדרך הנכונה" כי אין זה מתפקידו אלא מציעה מספר דרכים. לדוגמה נק"נ היא דרך טובה לצ'פר משחק טוב, אבל מרבית המנחים אינם מודעים לשימושיות הנק"נ ונופלים בשימוש בו.

סנדרין

New member
מה הקשר לאנגלית../images/Emo35.gif../images/Emo142.gif

ותתפלא, אנחנו דווקא שולטים באנגלית לא רע. למרות שלאחד מחברי הקבוצה הקודמת שלי, הייתי צריכה לתרגם את רשימת הלחשים כדי שהוא יבין מה הוא מטיל.

MORgot

New member
זה כבר תלוי באילו בני 12 מדובר...

אבל בכל אופן, לאחר שהשגתי את הספר לשחקן, הספר למנחה ומגדיר המפלצות או איך שלא קוראים לזה, ואין לי עדיין מושג מהחיים שלי בתחום רציתי לדעת: א. אפשר באמת להתחיל עם האמצעים הנ"ל (כולל ציוד כמובן) קבוצת משחק כאשר לאף אחד מחבריה אין נסיון במשחקי תפקידים? ב.איפה אני יכול למצוא הרפתקאות מוכנות לגמרי בתור התחלה, אם יש דבר כזה בכלל?

shadowfax

New member
תשובות

דבר ראשון עליך לקרוא קצת, ולישאול אותנו מה? מי? ואיך? הרעיון הראשי במ"ת הוא לשחק דמות דימיונית בעולם דימיוני. כיצד עושים זאת? שחקן אחד בכל קבוצה הופך למנחה (שה"ם או DM) תפקידו של המנחה הוא ליצור את העולם שבו חיות הדמויות של השחקנים וכן תפקידו הוא להעביר את העולם הזה לשחקנים שלו (אני מיד ישוב לנושא). מה היא דמות? בספר לשקחן ישנם ההוראות ליצירת הדמויות כל דמות היא למעשה יצור חיי עם אישיות שאיפות ורצונות וכן מקצוע וגזע כל הנתונים שאתה יוצר יחד עם המנחה (או יחד עם השחקן) הם דמות שלמה שאותה השחקן יגלם במהלך ההרפתקאות. כיצד מנחים? הנחיה היא דבר מסובך להסביר אך קל להדגים, מנחה מתאר את הסיטואציות ואת העולם שסביב הדמויות "אתם יושבים בפונדק "הרגל המשופצת" בדרום העיר "ראקין", החר המרכזי אפלולי במקצת על הבמה מנגן לו טרובדור על מנדולינה ושר שירי אהבה, בשולחן לידכם יושבים זוג מחובק ומתנוענע לו לפי קצב השיר בצד השני יושב גמד זקן ולרגליו גרזן גדול המחוסה בחתיכת עור כדי להגן על הלהב הוא נראה דיי חסר מנוחה ומביט סביבו בעצבנות...." לאחר הפירוט אתה שואל את השחקנים "מה אתם עושים? " ופה מתחילה העלילה השחקנים עצמם צריכים לומר לך מה הדמויות שלהם עושות לאור התיאור שנתתה ולפי האישיות של דמותם חלקם אולי יזמינו בירה, חלקם יעשנו, חלקם ינסו להתחיל עם המלצרית הרעיון הוא שהם מספרים לך מה הדמויות שלהם עושות ואתה כיצוג של העום סביבם ממשיך ומתאר להם מה קורה לפי תיכנון ראשוני או לפי ראות אינך: אולי הגמד יבקש מהם ללוות אותו ואת הסחורה שלו דרך היער האפל תמורת כמה מטבעות זהב, אולי המלצרית תנחית סטירה לכיוון הכללי של הלחי של הדמות שהתחילה איתה, הרעיון הוא שאתה כמנחה מספק את העולם והדמויות שסובבות סביב דמויות השחקן ודמויות השחקן מגיבות ו"חיות" העולם הזה, כאשר הדמויות יוצאות להרפתקאות שונות בחיפוס אחר עושר ותהילה הרפתקאות קיימות לרוב, הראשונה היא כמובן "החיה שבתוכנו" מחברת "פלדה ואש" זאת הרפתקאה בעברית מה שעוזר לנוחות, בנוסף באתר של WIZARDS.COM (אשפי החוף- החברה שמיצרת את D&D) ישנם להורדה עשרות הרפתקאות קטנות ואני בטוח שישנם עוד המון הרפתקאות ברשת שניתן למצוא.

MORgot

New member
אופס, כנראה ששוב לא הסברתי את עצמי

אז ככה, כל מה שבתבת ידוע לי, זה הבסיס של הבסיס בהבנת משחקי תפקידים (תודה בכל אופן על הכוונה), ואני גם מבקר מדי פעם בפורום. העניין הוא שכל הדברים האלה, התפקיד של המנחה והכל נראים כל כך מורכבים ועם אפשרויות בלי סוף. איך אני מוצא את עצמי שם? מאיפה אני מתחיל? בחרני מנחה, הכנו דמויות, יופי. איך מתחילים? ואם אני מתייחס לדוגמה שנתת, בהרפתקה מוכנה שכזו מוגדר כיצד יפעל הגמד? ידוע כיצד תגיב המלצרית? ועוד משהו- האם יש בהרפתקאות המוכנות האלו מטרה מוגדרת? קיימים שלבים מוגדרים בהתקדמות אליה? עד כמה מוגבל החופש של המנחה?

למעלה