D-100

sagykadar1

New member
D-100

אני מתלבט קצת לגבי העדשות ... ברצוני לקנות 12-24 DX של ניקון אך היא מהווה נטל כבד לכיס הפרטי שלי... יש אולי תחליפים זולים יותר והאם כדי בכלל.. כנ"ל לגבי ה- 70-200 ED VR של ניקון...

יש את ה15-30 של סיגמה

ואת גירסת ה70-200 2.8 של ניקון.לקנון ישנה גירסה 'קלילה' יותר של צמצם 4 - אותה האופטיקה אבל חצי מחיר ומשקל - אולי גם לניקון יש מקבילה. האופטיקה איכותית וזה מה שחשוב. לא חייבים 'להתפרע'.

ted

New member
ה 15-30 של סיגמה טובה כמו שאיריס

אמרה. אפשרויות נוספות - ניקון 18-35, לא יקרה וטובה. יש לסיגמה גרסה בחצי מחיר של ה 70-200 רק בלי VR. יש לניקון עדשה חדשה של 28-200 שמפתיעה באיכותה בפרט בקטע הארוך שלה, אפשרות אחרת - ה 70-300 ED, לא מהירה אך חדה מאוד, ויש לטוקינה 80-200 מהירה ולא יקרה.

sagykadar1

New member
השאלה היא...

לגבי ה 18-35 יש לי בעיה... כשהיא נמצאת על הD-100 היא מוכפלת ב 1.6 לגבי ה SIGMA דרושה לי מהירות תגובה מהירה... האם היא מספקת בכך את הסחורה...

ted

New member
קודם מוכפלת ב X1.5, זה לא קנון

שתיהן מגיבות מהר יחסית. אם אתה רוצה רחבה באמת שמגיבה מהר - ה 12-24 תספק את הסחורה, אבל זולה היא לא.

sagykadar1

New member
אז השאלה עכשיו היא...

מה כדי 17-35 ניקון או 15-30 סיגמה... לגבי ה 28-200 היא מהירה מספיק בשביל לצלם ספורט אתגרי כמו צניחה חופשית למשל... ותספק את הסחורה בתור 105 מ"מ בתנאי סטודיו...?

ted

New member
ה 17-35 יקרה רצח. ה 18-35 שפויה

יותר. מה כדאי? אם אתה צריך מכסימום רחבה - ה 15-30 היא הפתרון. ה 28-200 היא לא עדשה מהירה. יכולה לשמש כ 105 בתנאי סטודיו אבל במגבלת הצמצם הקטן. אם אתה רוצה פתרון טוב ויקר - ה 70-200 AFS VR של ניקון תעשה לך את העבודה, גם לסטודיו וגם לספורט.

amirmk

New member
אתה לא יכול להשוות

ה-70-200 יקרה רצח ביחס ל-70-300, העדשות ברמה אחרת לגמרי. ה-17-35 בנויה טוב משמעותית, היא בעלת צמצם 2.8 קבוע, מנוע AFS, פוקוס קבוע (לא משתנה כשמסובבים את הזום. מרחק מינימלי קבוע באזור ה-30 ס"מ) לגבי טלה, ה-70-200 של ניקון מצוינת, גם של סיגמא (לדעתי מלבד יצוב התמונה העדשות שוות. הסיגמא פשוט מעולה.), באיזה ספורט מדובר? בכדוריד וענפים אחרים במגרש קטן (חוץ מכדורעף וכדורסל) ה-28-70 מצוינת. לעומת זאת, לכדורגל ודומיו אין שמוש לעדשה קצרה מ-300 מ"מ.

עוד דגם מצוין-סיגמה70-200\2.8 HSM

איכותית מאוד ועולה מחצית מהמקבילות של ניקון וקנון. הבעיה היא שמסורבלת (המסה שלה כ1300 גר').אם זה לא מרתיע אותך,הייתי בוחרת בה-כאופציה הכי איכותית למחיר המינימלי האפשרי. היא מהירה,צבעים נהדרים,ותאר לעצמך צמצם 2.8 בארוך מוקד 300 מ"מ (!) טובה גם בצמצם הפתוח. זכתה לציונים גבוהים מאוד בכל ה'מבחנים' האפשריים. לא הייתי בוחרת עדשה איטית 28-200 לצילומי ספורט אתגרי או סטודיו ,רק למשהו ממש לא מחייב ו'משפחתי' כזה - ולא משנה מה תג היצרן עליה-ניקון,קנון או טמרון.כולן אותו הסגנון, הן איטיות,עומק השדה גדול,ולפעמים זה מרגיז,והצמצם המירבי הקטן מגביל.

sagykadar1

New member
עבודת סטודיו עם...

עדשה במשקל 1300 גרם ... לי זה נשמע בעייתי ? צריך לקחת בחשבון שה D100 שוקלת 740 גרם זה מחייב חצובה...

בסטודיו לא עובדים עם חצובה?

אז איך תסתדר עם עדשה איטית בסטודיו-וללא חצובה? או שהסטודיו בשמש-תחת כיפת השמיים? ואם תהיה חצובה - כבר אין בעיה של מסה,והעדשה מצוינת.אפשר גם בהחזקת יד,לא סיפור,או מונופוד.

sagykadar1

New member
לצערי...

אופי העבודה לא מתאים לחצובה... וכך גם אופי העבודה שלי...

אז הפתרון עדשות יקרות עם מייצב.

או קבועות ומהירות,שהן מטיבן פחות יקרות,ואין צורך במייצב.אבל צריך להחליף.

יש סיגמא 12-24

סיגמא הכריזו על עדשה חדשה 12-24 במפתחי צמצם מתחלפים 4.5-5.6. אמורה לצאת לשוק בקרוב. המחיר אמור להיות חצי מה 12-24 של ניקון אבל גם האיכות האופית והגימור.

למעלה