CYA - Canadian Yachting Association

dorons90

New member
CYA - Canadian Yachting Association

אני מעונין להוציא רשיון למשיט יאכטה. ישנם אתרים אשר מציעים להוציא רשיון של CYA בסכום של 600USD. ברצוני לדעת האם ידוע לאחד מחברי הפורום האם רשיון מסוג זה מוכר בארץ. האם הוא מוכר בשאר העולם? האם ניתן להמירו לרשיון משיט 30? האם רמת הקורס מספקת את הכלים הדרושים למעבר המבחנים הדרושים לקבלת רשיון 30? האם ניתן להשיג את החומר התאורטי (ספרים, מפות וכו') בחנויות ולבצע את הלימוד המעשי בנפרד? ישנם גם בתי ספר של ה RYA - Royal Yachting Associsation אשר מציעים מספר קורסים אשר בסופו של דבר מביאים אותך לידע הנדרש. ברור לי שבתי הספר בארץ הם ברמה מקצועית מהגבוהה בעולם אך הייתי מעונין לדעת האם גם רשיונות CYA ו RYA נחשבים כרשיונות קבילים בישראל ובעולם.

אלון 1234

New member
רשיון asa

בית הספר דרך הים בהרצליה מתעסק עם רשיונות של asa. עד כמה שאני יודע הרשיון תקף בהתניות רבות בארץ, ולכן עדיף רשיון ישראלי.

arik2000

New member
אם תרצה תוכל לעשות רשיון זה בארץ

לפרטים שלח לי אימייל.

אטילה

New member
../images/Emo101.gifרק רשיון ישראלי

משרד התחבורה מכיר נכון להיום רק ברשיון השראלי. לעולה חדש שמחזיק ברשיון זר עושים חיים קשים מאוד בדרך להמרתו לרשיון ישראלי (כולל בחינה בעל פה והוכחת יכולת בכלי שייט). לאזרח ישראלי וותיק אין שום הנחות או הקלות ברשיון שיט כמו בכל רשיון אחר (באותו אופן אתה לא יכול היום להוציא רשיון משאית בארה"ב, ולבקש שהוא יוכר בארץ). באופן כלל אני לא מכיר בעיה של אי הכרה של רשיון כזה או אחר בעולם. במרבית המקומות אם אתה רוצה לשכור יאכטה והגעת לא דרך סוכן, יעשו איתך הפלגה קצרה על מנת לראות שיש לך מושג. החומר התיאורטי ניתן להשגה בבתי הספר, ויש היום אפשרות באחד מהם ללימוד מרחוק (באינטרנט). בהצלחה, אטילה

אדם99

New member
הדרך הקצרה (והבטוחה) היא הארוכה

לזכותה של מדינת ישראל יאמר שלא מקבלים כאן רשיונות בקלות ולדעתי טוב שכך. הדבר נכון גם לרשיון נהיגה אבל בוודאי ובוודאי לרשיון משיט. קבלת הרשיון היא רק התוצאה שסופית של תהליך לימוד תאורטי ומעשי שמכשיר אותך להתמודד עם החלטות בים שהן לפעמים החלטות של חיים או מוות, לנסות לקצר את התהליך ולאלץ את המערכת להכיר בתעודה לא תעודה עשוי במוקדם או במאוחר לחזור אליך כבומרנג. אז נכון שלא זו התשובה שרצית לשמוע אבל מה לעשות בדברים האלה אין קיצורי דרך. נ.ב. חבל שאין צורך לקבל רשיון להביא ילדים לעולם.

למעלה