CUBASE SX 3

HeavenlyB

New member
CUBASE SX 3

לפי מה שהבנתי מחלילית היא אמורה להגיע שבוע הבא. אני כבר הכנתי את המפתח והכסף כדי לשדרג. נו, שבוע הבא כבר הגיע? הדבר היחידי שמטריד אותי זה אם אני אוכל לעבול במקביל עם ה-2 וה-3. רוב המעבדים שאני עובד איתם עובדים על 2 ואני מקווה של תהיה בעיה לשלוח להם הקלטות שבוצעו על 3.

kundara

New member
להה,

זה לא כזאת תוכנה אחרת.. פשוט הוסיפו המון :) עם איזה מעבדים אתה עובד בידיוק? אגב שחכתי להזכיר פה בפורום הולך לצאת קיובייס 3!!!!!!

HeavenlyB

New member
האמת

פיצ'ר מאוד חשוב באולפן זה עניין הפאנצ'ים. שם הם הוסיפו פיצ'ר שקיים בפרוטולס, וזה שהקיובייס מקליט גם לפני שלחצת פאנצ' אין, ואז אם במקרה איחרת עם הפאנץ', אתה יכול למשוך אחורה את תחילת ה REGION והופ!!! יש לך את מה שהיה חסר. עוד דבר מאוד חשוב באולפן, זה השימוש במכשור חיצוני. זה פיצ'ר נוסף שהובא מהפרוטולס, והיה בגרסא 3. עכשיו יהיה אפשר להשתמש במכשירי אפקטים חיצוניים בתוך הקיובייס. יש לנו באולפן פנטיום 2.3 (אם אני זוכר נכון. ו-512MB RAM. הכוננים הקשיחים כולם SCSI.

kundara

New member
חובה שזה יעבוד,

אבל לא הבנתי את הקטע עם הפאנץ' אין

HeavenlyB

New member
הקטע הוא

שאם יצא לך טייק סוף העולם אבל נכנסת להקלטה מאוחר מידי ואין לך את ההתחלה של הטייק, אז האמת היא שיש, כי קיובייס יקליט גם לפני שלחצת הקלטה. אתה פשוט מרחיב את ה REGION אחורה ומה שהיה חסר מופיע.

HeavenlyB

New member
כן ולא

היא מקליטה עד 10 דקות לפני הכניסה להקלטה. היא תקליט רק בערוצים שנמצאים במצב הקלטה. אני בטוח שיש דרך לבטל, או לשנות הגדרות של הפעולה הזאת.

HeavenlyB

New member
אוי ווי

מה קורה אם אתה צריך לעשות פאנץ' בדיוק באמצע משפט. ואז אחרי הפאנץ' אתה מגלה שהכניסה להקלטה הייתה שתי מאיות השניה מאוחר מידי, אבל מה ששרת יצא פיצוץ ולא תצליח שוב לחזור על אותו טייק מושלם? בשביל זה קיימת האפשרות הזאת. אם זה עדיין נשמע לך דבילי, אז איך אומרים - כשתגדל, תבין. אני מתעסק בהקלטות באולפנים כבר קרוב ל-10 שנים ואני חושב שזה דבר מצויין ואני שמח שעכשיו יש אותו לא רק בפרוטולס אלא גם בקיובייס.

kundara

New member
כן..

אבל אני לא מבין, אתה לוחץ פאנץ' בידיוק 2 שניות לפני המילה? אתה נותן פור של 2 תיבות, אז למה שיהיה משהו חסר??

da^Lord

New member
זה קורה הרבה..

לא תמיד אתה רוצה להקליט הרבה זמן לפני שהזמר נכנס , מכל מיני סיבות.. חסכון במקום על ההארד-דיסק, אולי אתה עובד בפאנצ'ים על ערוץ 1 כך שזה בלתי אפשרי.. או לפעמים סתם יש משהו שנעשה במקרה ולא הוקלט ,או שפיספסת את הכניסה.. הכל יכול לקרות, או שהזמר הפתיע אותך והקדים את זמנו

HeavenlyB

New member
למה לתת שתי שניות לפני?

כשהפנץ' צריל היות בדיוק כשהמילה נכנסת? זה עלול לבלבל את הזמר או הנגן. במיוחד אם זה תופים. פתאום התופים יפסיקו באמצע, הוא בחיים לא יצליח להכנס נכון. הפאנץ' צריך להתבצע איפה שהוא אמור להיות ולא לפני.

da^Lord

New member
אבל אפשר להקליט בשני ערוצים מקבילים

ואז אתה יכול להתחיל להקליט לפני הזמן בלי שהזמר ירגיש בכלל. זה הכל תלוי בשיטת העבודה שלך.

HeavenlyB

New member
למה לסבך?

קודם כל, כל השיטות שהזכרתם לוקחות זמן. אפילו אם 5 שניות יותר, בסה"כ הכללי יקחו יותר זמן. ולקוח שבא לאולפן משלם על הזמן הזה. ככל שתהיו יותר יעילים, כך הלקוח ייצא יותר מרוצה וישלם פחות. דבר שני, כשאומן נמצא בהקלטות, הוא צריך כמה שפחות להרגיש את ההתעסקות הטכנית. אם הוא ב"שוונג" ופתאום הוא צריך לחכות שתפתחו עוד ערוץ, ושאח"כ תחברו את כל הפאנצ'ים שמפוזרים בכל מיני ערוצים, או שתכנסו לפאנץ' מוקדם מידי ואז הוא יישמע משהו חסר בדיוק שניה לפני שהוא נכנס, זה יבלבל אותו ויוציא אותו מהריכוז. בשביל זה בא הפתרון הזה. זה מעין גיבוי לטעויות שיכולות לקרות. או למשל אם האומן ביקש פאנץ' מסויים ואתם לא הבנתם את מיקום הפאנץ' ונכנסתם מילה מאוחר מידי, אז עדיין יש את ההקלטה החדשה של המילה שהיתה לפני הפאנץ'. לא מדובר רק על שירה, אלא על כל ערוץ. מה אם אתם מקליטים תופים? תפתחו עוד 8-10 ערוצים בשביל זה? מה אם אתם מקליטים להקה שלמה ב'לייב'? 16, 24 ערוצים נוספים? אתם עובדים בבית, ולא בתנאי לחץ, ולכן קשה לכם להבין כנראה. אולפן חייב לעבוד ביעילות מירבית, והפיצ'ר הזה עוזר מאוד. עובדה שהוסיפו אותו אחרי שראו עד כמה הוא עוזר בפרוטולס.

da^Lord

New member
זה לא לוקח לי זמן בכלל

שני הערוצים פועלים במקביל מוכנים מראש.. אפילו יותר- זה לא עולה כסף. ומה קורה כשהוא עולה עם מילה על מילה קיימת? (זה קורא הרבה בהיפהופ). ואני לא מדבר על עבודה באולפן ביתי או רק על היפהופ, אני קצת מעבר לזה. ובגלל זה אנימבין כמה התכונה הזו חשובה.. תופים/כלי נגינה זה משהו אחר.. מקהלות זה בכלל סיפור שונה

למעלה