Crystal Reports

juliazulay

New member
Crystal Reports

לגבי Crystal Reports, האם באמצעות הכלי הזה אני אוכל לפתח דוחות בASP NET ברמה של WEB APLICATION האם הכלי הזה בכלל יעיל? משהו כבר השתמש בו כאן? אני פשוט לא מוצאת המון חומר עליו ואך שהוא אני מתלבטת האם Crystal Reports הוא הכלי הנכון לחולל בו דוחות ברמה של WEB APLICATION עד כמה הוא חזק. טוב אני חושבת הייתי די ברורה ומקווה לקצת עזרה בנושא של הכלי הזה יוליה

לא יודע

לא יודע כמה הוא חזק, וכמה את חזקה. רק כדאי לדעת שזה כלי מאד יקר. כלי הפיתוח ניתן חינם עם הסטודיו, אבל כשתרצי להתקין את השרת, מדובר באלפים רבים של דולרים. כדאי לבדוק מראש.

MacMac7

New member
אני כרגע עובד עם CR באפליקציית

WIN זה לא כל כך קל. מניסיון עבר של כמה שנים בפיתוח ל-WEB , כאשר רוצים לפתח דו"ח מאוד קל לפתח ב-WEB מסך אשר יהווה דו"ח. הפרויקט האחרון שלי ב-WEB היה מערכת דוחות למערכת פיננסית. כל הדוחות היו מסכים שהציגו את הנתונים על המסך כולל לחצן בתחתית המסך לשליחת הנתונים לקובץ אקסל. לדעתי , כאשר מדובר באפליקציית WEB, עזבי CR.

ArielDeil

New member
קצת בעיה

א. על אף שה-Crystal Reports הוא כלי עם עוצמה הוא לא כ"כ ידידותי, בין אם זה במחיר או בהתקנה שלו, ולכן הוא לא כ"כ פופולרי באפליקציות Web. ב. לא ידוע לי על חברת איחסון בארץ שיש לה תמיכה ב-Crystal Reports או Reporting Service. ולכן אם אין לך שרת פרטי להתקנת Crystal Reports זה ממילא לא פרקטי בשבילך. לגבי אחד התגובות שהיו פה בקשר לבניית דו"ח ב-HTML, זה בהחלט פתרון רק שצריך לקחת בחשבון כמה דברים בעיצוב הדף: 1. יש להגדיר גדלים של אלמנטים ב-HTML ביחידות מטריות למשל מילימטרים (mm) או סנטימטרים (cm) מכיוון שיחידות אחרות כמו פיקסל (px) או נקודה לא יתורגמו באופן שווה בכל המחשבים בזמן ההדפסה, ולכן אם אצלך במחשב הדו"ח אכן מודפס היטב לא בטוח שכך זה יראה במחשבים אחרים. 2. לזכור שדף סטנדרטי (A4) הוא 210mm על 297mm ולכן יש להכניס את כל תוכן הדוח לתוך DIV בגודל הנ"ל ולא לשכוח להוריד מגודל הדף (DIV) את גודל השוליים (בסעיף הבא). 3. יש למשתמש אפשרות להגדיר בדפדפן שוליים להדפסה. מכיוון שאנחנו לא יכולים לדעת מה השוליים שהוא הגדיר לכן צריך להתפלל שהמשתמשים שלנו לא ישחקו בשוליים וישאירו אותם בערך ברירת המחדל שלהם: 19mm. את הערך הזה נחסיר מגודל העמוד וכך נקבל את השטח הסופי של הדף שלנו.

juliazulay

New member
אז אם הבנתי נכון

אין לי מה לחפש בCR בכול הקשור לWEB APLICATION?? אך בנוגע לפיתוח WIN APLICATION אין בעיה??? יש כאן הצעה לפתח דוח בHML הכיצד אני אוכל למממש זאת, האם יש איזה מאמר שמתעסק עם זה?? האם יש פתרון אחר או כלי אחר ליצירת דוח ברמת WEB APLICATION?? והאם להתעסק בCR ברמת הWIN זה בסדר ולא מסובך ובכלל מה זה מצריכך ברמת ההתקנה כי בתחל''ס בVS שלי יש CR תודה לכולם יוליה

juliazulay

New member
אולי כדאי שאני אהיה יותר ספציפיית

לראשונה קבלתי פרוייקט קטן , שמשלמים לי עליו והיא תוכנית קטנה למוסך שמחוללת כמה דוחות, והם רוצים גם גישה מהבית לזה בקיצור בתוספת WS עכשיו הם רוצים שבעצם אני אשדרג את המערכת שלהם שהם מאוכזבים ממנה ומהשירות שהחברה נותת להם. עכשיו המערכת מחוללת דוחות בצורה באמת יפה, יש לכם כמה שדות שאתם מזינים לוחצים על כפתור ואופס דוח שמובנה ממש יפה, ועכשיו חשבתי הכיצד אני בונה לו בC# טפסים שמחוללים דוח? ואז ראיתי את הכלי הזה CR ואני מאוד מאוכזבת , אני לא מבינה למה דבר כל כך טרוויאלי שלקוחות מבקשים הבין וזה דוחות הופך למשהו מסובך, קשה ויקר. משהו כאן יוכל לעמוד על ההבדל שבין CR שאני מפתחת ברמת הWEB APLICATION לבין עבודה עם CR בWIN APLICATION?? על מה אני צריכה להשגיע כל כך הרבה כסף אם הכלי נימצא אצלי בVS 2005 ומה הבעיה ששרתים לא תומכים בCR האם יש תחליף לזה כלים אחרים ממש תודה למיקרוסופט כנראה יהרסו לי את ההעבודה הראשונה שקבלתי

IdleThought

New member
הממפ

אני זוכר שראיתי תחליף חלקי ל CR איפשהו ב CODEPROJECT שאיפשר לעצב בזמן ריצה את הדוחות והכל, שווה לבדוק אמנם מעולם לא חקרתי את זה לעומק אבל אני מניח שבעת צורך רב תוכלי לתפעל את אקסס ולהשתמש במחולל הדוחות הפנימי שבו (אני יכול רק לנחש איך לעשות את זה...) (דעתי האישית לגבי המחיר היא השוק, האנשים שבאמת קונים ומשתמשים ברבות מהיכולות של הכלי הזה הם אותם אנשים שקונים פנורמה,קוגנוס,BUSINESS OBJECTS כלומר עסקים גדולים ומוסדות שיכולות מורכבות של דוחות על ה DWH שלהם זה כלי שנדרש מאוד לפעילות השוטפת שלהם שאינה מוצרנת בתהליך עסקי ישירות במערכות המידע שלהם (בדרך כלל) ובעבורם זה לא תג מחיר כל כך גבוה... )

ArielDeil

New member
אולי זה יעזור

כפי שכתבתי, דוחות ב-WEB זה נושא מורכב בעיקר בגלל מגבלות הדפדפנים והתאימויות ביניהם. בכל אופן אפשר לנסות להשתמש ב-ReportViewer במצב של Local. יש כאן דוגמא לזה: http://www.codeproject.com/aspnet/ReportViewer.asp רק שאת צריכה הרשאה להריץ קובץ EXE (בסוף המאמר) על השרת, דבר שהופך את כל המאמר ללא רלוונטי כנראה..

ShlomoBenAri

New member
כמעט כל המגיבים צודקים

הוא כלי חזק הוא יקר דוחות כדפי HTML זה לא רעיון כל כך טוב (למעט דפים פשוטים ולא מורכבים גרפית) ב VS2003 הוא בחינם וניתן להפיץ אותו ללקוח רק עם תוכנית Setup לאפליקציה אחרת הלקוח צריך התקנת CR בתשלום פריסת אפליקציה עם דוחות CR קצת מורכבת במיוחד כשיש היבטים של אבטחת מידע בקיצור אפשר לנסות.. כדאי גם לבדוק SQL Reporting Services שאינו תלוי בסביבת עבודה ויוצר סביבת דוחות שאפשר להציג מכל אפליקציה Web&Win בהצלחה

juliazulay

New member
המערכת שאני צריכה לפתח היא

מערכת שולחנית ולא WEBית האם זה משנה את התמונה, כי בעצם אני לא צריכה התקנה על שרת הפרוייקט בעצם יושב על המחשב של הלקוח, האם עכשיו אני כן יכולה להשתמש בCR כמו שאני מבינה כאשר אני מפתחת ברמת הWIN אני לא צריכה להשקיע המון כסף לא? ומה בנוגע לפיתוח עצמו? לאלה שאומרים שאני יכולה להשתמש במחולל של ACCESS זה קצת בעיה הנתונים שלי יושבים בSQL SERVER ממש זקוקה לעזרה בנושא, אני עומדת בפני פתוח של מערכת חמודה ואני מואד רוצה לקחת את העבודה, רק שיש כאן המון דוחות לפתוח. יוליה

24sharon

New member
אני בניתי מערכת דוחות מאוד רצינית

עם אקסס, כשהוא פרוייקט מקושר לנתונים בSQL SERVER. עובד נפלא, וגם פשוט ונוח. עכשיו אני לפני מערכת דוחות שצריכה להבנות בREPORTS SERVICE של 2005 שבא בהתקנת SQL SERVER. כך שאני לא יכולה לומר את דעתי עליו
, אולי יותר מאוחר....

juliazulay

New member
קודם כל ממש תודה לך, הורדת לי

סלע מהלב, אני כבר התחלתי לדאוג, ממש לא מתאים לי העבודה הזאת. אז אני מבינה ממך שאני יכולה לפתח לו את המערכת בC# ברמת WIN APLICATION ואת המודול של הדוחות אני יכולה לעשות בדוחות של ACCESS ולגשת מACCESS לנתונים בSQL SERVER? יש לך איזה מאמר או כיון לחיפוש הכיצד אני יכולה לממש את זה? ושוב תודה

למעלה