Creedence Clearwater Revival

Chocoholic

New member
Creedence Clearwater Revival

או ברש"ת, CCR. לדעתי, אחת הלהקות היותר טובות (סוף השישים/תחילת השבעים) אך לא מוערכות. אוקיי, אני יודע מה אתם חושבים - פסיכדליים, הם לא היו. פרוגרסיבים, ממש לא. מטאל? לא בדיוק. אז מה כן? Revival - חזרה, במידה מסוימת, לרוק בסיסי. בתוספת עם קאונטרי/פולק, הם יצרו צליל נהדר שהיווה ניגוד גמור לשאר הלהקות של מפרץ סאן פראנסיסקו. למרות שהם לא מדרום ארה"ב, הם הזכירו במוזיקה שיצרו את החלק הזה של הארץ, שבשנים הנ"ל לא היווה חלק חשוב מכלל המוזיקה האמריקאית (למעט אולי קאונטרי). ג´ון פוגרטי, הסולן/גיטריסט מוביל, אולי לא עומד בשורה אחת בסולואים עם פייג´ וגילמור, אבל לדעתי הוא לא פחות טוב. מי עוד כאן חולק עם דעותיי לגבי הלהקה הזו?

LadyG

New member
כמה שאני מסכימה איתך

מהיותר מועדפות עלי. רוק טוב עם השפעות פסיכדליות והשפעות דרומיות. ג´ון פוגרטי, טום פוגרטי, דאג קליפורד ואיך קראו לחבר הרביעי? ברח לי מהראש. ההתחלה היתה ביצועים עם נטייה פסיכדלית ללהיטי פיפטיס כמו: I put a spell on you וסוזי Q. ואח"כ היציאות המעולות עם: Proud Mary Bad Moon Rising Who´ll stop the rain - כמה מתאים לחורף Lookin out my back door Down in the corner איזה כייף.

איזה כיף CCR על הבוקר

מסכים לכל מילה, לכל נקודה ולכל פסיק, עשיתם לי את הבוקר. ולחבר הרביעי קראו סטו קוק

לא ממש R&B

CCR הם להקה הרבה יותר מורכבת ממש שנותנים להם קרדיט, הם שילבו רוקבלי, פיסכאדליה, הארד רוק, פולק, רית´ם אנד בלוז, ואם הם היו בריטים הייתי אומר בלוז רוק

Chocoholic

New member
The Golliwogs

הגילגול הקודם של הלהקה (איזה שם מצחיק זה...). אין לי את אוסף ההקלטות שלהם מהתקופה הזו אבל שמעתי כמה שירים והם די נחמדים. הם עבדו די קשה בשביל להגיע לפריצה ב 68´.חבל שהם החזיקו בקושי 4 שנים. אגב, Creedence - ע"ש חבר טוב שלהם, Credence... Clearwater - הזדהות (?) עם גל האירגונים הירוקים שצצו בתקופה. זה מתחבר בצורה מסוימת למחאה החברתית שהביע ג´ון בשירים שכתב (באלבום השלישי Green River זה מקבל ביטוי טוב).

למעלה