creed

creed

לפי הבנתי המוגבלת 500 שנה לא יספיקו לשינוי התכונות הגנטיות של קבוצת אנשים. אז אם הבנתי נכון איך קרה שכיום כ500 שנה מאז גירוש ספרד לעדות המזרח יש צבע עור כהה ולעדות אשכנז צבע עור בהיר? האם ההבדל נובע ממה שמכונה התבוללות, ואם כן אז של מי-עדות אשכנז או ספרד?

קוכולין

New member
כמה הערות

איש מדבר היקר, לפי ידיעתי (המוגבלת מאד) בביולוגיה, מה שאתה אומר אינו נכון באופן מדויק. אכן, אנשים אינם נעשים כהי עור בגלל השפעת השמש במשך דורות (זאת תיאורית האבולוציה של למרק, שהתבררה כלא נכונה). אבל עם יכול להעשות כהה עור גם במשך דורות מעטים יחסית, במידה ומצטרפים אליו אנשים כהי עור מהעם המארח. ראשית כל, יש לשאול את השאלה בצורה קצת אחרת. הרי מקור העם היהודי הוא במזרח התיכון, כידוע. אנשי המזרח התיכון היו כהי עור מאז ומעולם. לכן, היהודים המקוריים נראו, ככל הנראה, כמו מזרחיים- כהי עור וכהי עיניים ושיער. לכן צריכה להשאל השאלה- כיצד יש יהודים בהירי עור? התשובה לדעתי פשוטה- גיור. היהדות ידועה אומנם כדת שקשה מאד להתקבל אליה, אבל בחלק מתקופת בית שני היא היתה דווקא מאד מיסיונרית. בתקופה זאת, בה התחילה הדת היוונית רומית להחלש, התייגרו רומאים רבים והמירו את דתם ליהדות. המגמה היתה חריפה כל כך, עד שבתקופה כלשהי (לפי מיטב זכרוני) נחקק חוק האוסר על רומאים להתגייר. בתקופה מאוחרת יותר, כאשר רוב הרומאים התנצרו, עברו גם רומאים רבים (אם כי מעטים הרבה יותר) לדת היהודית. הגרים הללו, וצאצאיהם, הם לדעתי הסיבה העיקרית והגורם הראשוני ליהודים בהירי העור. זאת כמובן מלבד אלפיים שנה באירופה, שכללו (מה לעשות) התבוללות וגיורים מסויימים גם בקרב העמים הנוצריים. אולי זה הסבר דחוק, אבל זה ההסבר היחיד שיש לי לתופעה שהזכרת. אולי בגלל השרידים של "הגנים המקוריים" נוצרה סטיגמה אנטישמית של יהודים כהי עור, אבל אני לא בטוח בזה בכלל. זהו, מקווה שעזרתי ולא בלבלתי אותך. תזכור שכל מה שאמרתי מבוסס רק על השערות (מלבד הגיורים בתקופה הרומאית, עליהם למדתי בזמנו), ולא על ידע מוצק. שלך, קוכולין

מקובל לחשוב שהגורמים שהשפיעו

על דמיונם של יהודי התפוצות לבני הארץ בה חיו, היו ההתבוללות ומעשי האונס בזמן הפוגרומים (שלצערנו, לא היו מעטים).

הידעתם? ../images/Emo141.gif

במיסטיקה היהודית יש מסורת, לפיה אם אשה הרה מרבה להביט בפני מישהו (ולפי מסורת אחרת: לחשוב על מראה פניו), יוולד לה תינוק שיהיה דומה לו. יש סיפור נחמד על מלך מצריים ההלניסטית, שנולד לאשתו תינוק שחור, ור´ עקיבא הציל את חיי שניהם כאשר שכנע את המלך, שאשתו כנראה הרבתה להביט בפני המשרתים (מותר להניח, שגם האמין בזה בעצמו).

כל הכבוד ליהדות , אם כך, שסיפקה

אליבי נוח לנשים........ "אבל אהובי, אינך צריך לכעוס על שהתינוק שלנו דומה כל כך לשכן ממול, כל יום אני נאלצת לראות אותו בשעת אימון הכושר......"
מי אמר שהיהדות היא דת חשוכה,ארכאית ובלתי מתחשבת ???

זו מסורת, לא פסיקה הלכתית

אז זה לא תמיד יעבוד שוש ממליץ על מקלחת קרה

almog4

New member
וזה מזכיר כמובן

את הבדיחה הבאה (שמצורפת כקובץ)
אלמוג

hastings

New member
מסופר בתלמוד

על רבי יוחנן (שכונה לעתים היפה), שהוא היה יושב בפתח המקווה של הנשים, כדי שהן יראו אותו, יחשבו עליו ויהיו להן ילדים יפים כמוהו.

masorti

New member
תגובה ל-CREED...

מאיפה ההנחה המוזרה שיהדות אשכנז קיימת רק 500 שנה, והיא מורכבת מצאצאי גולי ספרד? לידיעתך, בפולין היתה קהילה יהודית במשך 1000 שנה (וגם לשם הם הגיעו מגרמניה ומערב אירופה ולא ממרוקו). המלך שהזמין רשמית את היהודים להגיע היה קז´ימייז´ הגדול ששלט במאה ה-14 (200 שנה לפני גירוש ספרד). לגבי צבע העור של האשכנזים... יש להניח שהיו נישואי תערובת וגיורים, וכן טוענים ששרידי הכוזרים התערבבו ביהדות פולין.

masorti

New member
ועוד הערה...

את מגורשי ספרד תוכל למצוא באגן הים התיכון (האמפריה העותומנית של אותה תקופה), הבלקנים (יוון, בולגריה), ובהולנד (קהילת אמסטרדם למשל). מגורשי ספרד לא נמלטו למדינות הקתוליות שהיו עוינות ליהודים. (לכן שטות לחשוב שהמוני יהודים היגרו מספרד הקתולית לפולין הקתולית)

almog4

New member
והערה נוספת

קצת מִסְפָּרים - עד שנות השלושים של המאה הקודם (1933) היו כ- 85 אחוז מיהודי העולם מה שאתה קורא "אשכנזים". במדינת פולין לבדה חיו כ-3 מליון יהודים (!!) , ועוד לפחות שלושה וחצי מליון יהודים היו בשאר מדינות אירופה. השואה חיסלה (פשוטו כמשמעו) את החיים היהודיים האלה. עד כאן ההערה. אלמוג.

gkaz

New member
קז´ימיז´ הגדול ...

מתקשר איכשהו לעץ המשפחתי שלי...(לפחות לדברי סבי זכרונו לברכה..) (שם השפחה שלי קזמיר, למלך קראו היהודים קזימיר)...

masorti

New member
בלי להעליב אותך...

הקשר היחיד בין קז´ימייז´ הגדול ליהודים שאני זוכר כרגע, הוא שהיתה לו פילגש יהודיה בשם אסתר. תוכל לקרוא על כך בלינק_1 (לקראת סוף הפסקה השניה), בלינק_2 (בפסקה השמינית - המתחילה במילים DURING HIS REIGN), או בלינק_3 (בפסקה הלפני-אחרונה)

למעלה