Crazy Mary

Jagged chaos

New member
Crazy Mary ../images/Emo69.gif

שיר שאני מכור אליו כבר ימבה זמן של פרל ג'ם. במקור של ויקטוריה ווילאמס והם התחילו לבצע אותו בהופעות ב-1992, למרות שיש לשיר גרסה מוקלטת (מי שמעוניין, שייתן מסר). השיר הוא תסריט/עלילה/סיפור, אין בו העברה של אמוציה כמו שיש ב-garden נגיד והגיבור בשיר הוא לא הכותב, אלה בחורה אניגמטית בשם מרי. ביצוע קולי מגניב ביותר לודר, שבשמיעה ראשונה זה נשמע כמו שיר קאלט, עם המילים זה הופך את זה למשהו יותר מגניב, על גבול של הקאלט והרצינות. שאני אישית שומע ת'שיר עולה לי איזה סרט לראש.. היא גרה בפנייה של הכביש בתוך בקתעת עץ ישנה בחלק הדרומי של העיר בצד הגרוע של המסילות קיצור, גרה באיזה דרום ארה"ב באיזה כפר או עיר מנותקת. לא יודע אם אתם תזדהו עם זה, אבל תמיד בקונוטציה שלי, בקתעת עץ ישנה ומסילות רכבת מזכירות לי אזור פסטורלי/נאיבי של המאה ה-19...
לפעמים בדרך אל העיר אמרנו: mama, אפשר לעצור ולקחת אותה טראמפ לפעמים עצרנו, אבל היד שלה התעופפה מהצד שלה והנה עוד משהו לאווירה הדרומית הזאת, כמה אחים באוטו, קוראים לאימא שלהם mama ומבקשים ממנה רשות למשהו... מן הסתם, אין אבא כנראה, ואם יש להם אוטו, אז הם בטח עברו את הגיל הממוצע שמכבדים את ההורים כמו אלוהים, כל זה מוסיף לסרט של איזו תקופה מרוחקת. עיניים פראיות/חופשיות למרי המטורפת ולכל נוצרי שישמע מרי תבוא הקונוטציה לholy marry, אבל המרי שבשיר מטורפת... עוצרת טרמפים באזורים כמו שלה, חיה בבית עץ ישן...משהו מטורלל בה נו דאוט
..
שני.. בהמשך הדרך המלוכלכת, אחרי פרסון שחיפשתי תמונות בגוגל ל-Parson's place זה מה שיצא לי
המכונית הכחולה הישנה שפעם עשינו איתה מרוצים חנות קאנרטי קטנה עם שלט תקוע במסמרים לצד אמר: "ה-ש-ו-ט-ט-ו-ת אסורה מתחת לשלט תמיד היה קהל קטן שהתאסף לשם זה מן קונצזוס שכזה בארה"ב שהאזורים הכפריים הקטנים הכי מפחידים בסופו של דבר...יערות, אסירים נמלטים..בלאגנים..מרי מטורפת.. קח בקבוק, שתה אותו, תעביר הלאה קח בקבוק, שתה אותו, תעביר הלאה קח בקבוק, שתה אותו, תעביר הלאה שילוב יומיומי של אלכוהול וסמים קלים.. "לעביר בקבוק" זה משהו שיותר אופייני לבאנגים ולא לבירות או וודקה...
שלישי לילה אחד רעם סדק ניפץ את החלון האחורי של מרי חלמתי שאני עף גבוה מעל העצים, מעבר להרים מסתכל למטה אל הבית של מרי, נורה שבורה, קירות עטופים בעיתונים ומרי מרחפת מעל כל זה הערכה למה שמרי מבחינת מי שכתב את השיר הזה... סופת רעמים שניפצה לה ת'חלונות בבית, בית ישן רצח מוקף כולו ביערות ומרי עפה/מתרוממת מעל כל זה כמו איזו פאקינג התגלות
בקטע הזה יש קטע חזק לאדי בביצוע
רביעי...
בוקר למחרת בדרך אל העיר ראיתי סימוני דרך בכביש ועקבתי אחריהם =הכבישים באזור של מרי לא מסומנים
מעבר לסיבוב בכביש, דרך השדות, אל תוך הבית של מרי זה מה שהפחיד אותך מהכל, "נפגש באמצע הדרך?" את מי הוא פוגש באמצע הדרך?..
אם זו מרי, אז הביזאר פה שהיא מרחפת מעל הכל, אבל מפחדת ללכת בכביש לכיוון העיר?.. קיצור, כנראה שהוא נפגש עם מרי ומעשן איתה סמים ושותה אלכוהול... קח בקבוק, שתה אותו, תעביר הלאה קח בקבוק, שתה אותו, תעביר הלאה קח בקבוק, שתה אותו, תעביר הלאה מה שמגניב בשיר, זה שזה השיר היחיד ששמעתי שלהם שיש לאדי וידר זמרת ליווי בפזמון...זה אמור להיות מן אירוניה כזאת?...שהזמרת זאת כביכול מרי?.. שיר גדול

nothingman1

New member
כל הכבוד על היוזמה לפרש אותו!

יש לי את הגירסה מההופעה בבנארויה הול, התכוונת שיש לך גירסת אולפן?

למעלה