CoQ10 - מסוכן?

CoQ10 - מסוכן?

שלום בעקבות הכדורים לכולסטרול שאני לוקח (סטטינים) המליץ לי הרוקח להוסיף כדור שנקרא CoQ10,
הכדור הזה ממש ממריץ אותי וגורם לי להרגיש מדהים, השאלה אם זה לא מסוכן??? זה ממש הרגשה של אופוריה.
מה אתם אומרים?

avi5199

New member
למען הדיוק זה תוסף תזונה, ויטמין זה חומר שהגוף חייב לקבל

רוב הזמן נח

Well-known member
הסטטינים פוגעים פעילויות הגוף השונות

ואחד הדברים שיש בהם פגיע זה היצור של קיו 10 שמחליש את השרירים והגוף.
בגלל זה יש המלצה למי שלוקח סטטינים לקחת במקביל גם את זה.

אבל אם אתה שואל אותי, עדיף לא לקחת סטטינים ואז גם לא יהיה צורך בתוסף קיו 10.

avi5199

New member
צודק! אבל קודם צריך לטפל בסיבה שבגללה לוקחים סטטינים

כדי שהפסקת הסטטנים לא תגרום לבעיה חמורה יותר כמו עודף כולסטרול שומנים בדם.
כמו למשל דייטה נכונה , מזון בריא, ומשקל תקין.
אפשר גם להוריד מינון של סטטינים ואז תפתר בעיית העייפות.
אגב הקשר בין העייפות הסטטינים וה Q10 לא הוכח מדעית ויש מחלוקת על זה.

היי חבר'ה, מסתבר שגוף שלי התרגל, זה כבר לא כזה משפיע עליי

אולי ממריץ לכמה שעות אבל זה כבר ממש מינורי...

אתה יודע שגם יכול להיות אפקט פלצבו

בהתחלה ואחר כם עם הזמן ההשפעה התפוגגה במיוחד שלווה בקריאה נוספת.
הגוף מייצר את רוב הכולסטרול. ההשפעה של תזונה יכולה יכולה להיות כ 25%.
אתה יודע איפה הדברים נמצאים.
בכל מקרה, הסמכות המקצועית היא רופא המשפחה שמכיר אותך.

תודה ורדה, אני כמעט בטוח שזה אמיתי כי אני עדיין מאוד נמרץ

התחלתי לאכול פחות והורדתי כבר במשקל, אין אצלי גם מוצרי חלב עכשיו עם למעלה מ-5 אחוז שומן.
ירדתי 3 קילו במשקל בחודש, כך שאני שוקל 84 על 171.

נקווה שזה ישפיע

avi5199

New member
כדי להוריד את הסטטינים צרי ך להוריד שומנים בדם ולכן

1. אל תאכל שומן טראנס והמנע משמן ככל האפשר, אכול בשר וחלב רזים (גבינה עד 5% ) חזה עוף חזה הודו עוף בלי עור בשר בקר רזה ... כדי להשלים חומצות שומן הכרחיות אכול 30 גרם זרעי חמניות ו 10 גרם זרעי צ'יה או זרעי פשתן ביום (שקול בדיוק)
2. הורד את כמות הפחממות - אל תאכל מוצרים שמכילים קמח ועמילן , תפוחי אדמה אורז....
3. חשב את אחוז הקלוריות שאתה מקבל מפחממות משומן מחלבון ואכול כך שמחלבון תקבל לפחות 30% משומן לא יות ר מ 30% ומפחממות פחות מ 50 % .(מעל 60% קלוריות מפחממות יכול ליצר מצב של עודף טריגליצרידים.)
4. דאג תמיד לאכול מספיק אומגה 3 ופחות אומגה 6 ( בכללי השתדל לא לאכול שמן בכלל , שמנים זה לא בריא בכלל, גם שמן זית זה לא בריא למרות הקמפיינים) אם אתה חייב קצת שמן אז אך ורק שמן קנולה בכמות מדודה. אומגה 3 יש ב - זרעי צ'יה, זרעי פשתן, אגוזי מלך, שמן קנולה, וירקות ירוקים .
5. אכול פחות כ 500-300 קוריות ליום ממה שצריך כדי לשמור על המשקל שלך , אחרי שתגיע למשקל מטרה (שזה המשקל המתאים לגובה שלך) חזור לאכול את כל הקלוריות שאתה זקוקו להן אבל שמור על היחסים של אחוזי האנרגיה מכל אחד מאבות המזון (סעיף 3).
יש סבירות גבוהה שאם תמשיך בדייטה שמבוססת על העקרונות האלה , לא תזדקק יותר לא לסטטינים ולא לQ10 וזה יועיל גם לבריאות שלך וגם לחשבון הבנק שלך.
אני הצלחתי בשיטה הזאת גם לרדת במשקל להשאר רזה ולהפסיק סטטינים.

avi5199

New member
רק יקר ומיותר, קראתי המון על זה ואין שום ביסוס מדעי לטענה

שהוא משנה את תופעות הלוואי של סטטינים.
לדעתי ולטענת מחקרים שקראתי על הנושא אלה שטענים שה Q10 משפיע עליהם חוווים אפקט פלצבו בלבד.
רוקחים וחברות שמיצרות תוספי מזון מרויחים הון מהQ10 הזה, שהוא תוסף יקר מעבר לכל פרופורציה בעל שוק גדול, ולכן נאחזים בתאוריות המופרחות הללו.
חוץ מזה שמי שאוכל בשר מקבל ממילא מהמזון עודף של Q10 במזון ולא זקוק בכלל לתוסף הזה.
גנ:
אני הורדתי את הכולסטרול והטרי גליצרידים בעזרת דייטה, והורדה במשקל למשקל האידיאלי לגובה שלי, ואז הרופא הפסיק לי את הסטטינים כי לא נזקקתי להם יותר, אבל מי שצריך לקבל סטטינים חייב לקחת אותם כי מדובר בתרופה מצילה חיים\מאריכה חיים , במקרה של תופעות לוואי צריך לחזור לרופא והוא יגיד לכם מה לעשות.

למעלה