cooking!

itay82

New member
cooking!

Yesterday, after moving to a new place, I made a small dinner to a few friends. I was then shocked (for the 10th time) to find out that all I could cook was Polish, so I just made pierogi, golabki (cabbage leaves stuffed with all kinds of things) and a barszcz (soup, a bit like the russian borst, but different). Well, there are things from which you just can't run away. And my stupid question for today - if you cooked dinner to friends, and had to represent "your own culture" in some way, what would you cook?

ro99

New member
ממממממממ... טעים!

העוזר הפולני שלי הביא לי bigos שהחותנת שלו עשתה. מתה על אוכל פולני. בגלל שאני כל כך מעורבת מבחינה גנטית ותרבותית, יש לי כמה גרסאות של ארוחות שאתה מתאר. יש לי את ה-Sunday roast dinner שיש לו כמה ואריאציות: סוג הבשר (lamb/beef/pork roast או תרנגול הודו עם cranberry sauce בקריסמס) משתנה, אבל תמיד יש gravy ו-roast potatoes. ויש גם ארוחה "ישראלית" שכוללת סלטים, בשרים בגריל (עם חווייג'), פיתות (תוצרת בית אם יש זמן), טחינה, חומוס, ועוד כיד הדמיון. נשמע קיוסקי כזה, אבל הכל תוצרת בית ונוטה לכוון גירסאות foody של דברים מוכרים. וזהו בעצם. כל השאר לא מתאים לקטגורייה של אוכל של התרבות שלי.

ArchiTomer

New member
רו? איך אומרים cranberry בעברית?!

הרי טרחנו ללמד אותך... כשאני רוצה לתת לאנשים לטעום אוכל ישראלי אני מכין חומוס וטחינה, סלט חצילים ועלי גפן ממולאים, לפעמים גם סלט ירקות חתוך דק-דק ומתובל בשמן זית ישראלי, לימון וזעתר. אני חיב להגיד שעד עכשיו לא היתה לי הצלחה עם לא ישראלי בעניין זה. הם פשוט לא מורגלים ולא אוהבים את הטעמים האלה, כך נראה (ואני אומר את זה רק כי החברים הישראלים מלקקים פה את האצבעות...) אני אגב, מאד מוטרד מהצפרדע המשוגע הזה בצד שמאל. לא הבנתי מה תפקידו בהולנד - לא ברור לי מה תפקידו עכשיו בישראל...

rupio007

New member
שניצל ושטרודל../images/Emo105.gif

אלה דברים שעושים לי טוב.... בעיקרון אני גרמני יווני אז יש לי קצת גיוון כמו מאכלים יווניים שאני מאד אוהב כמו סיזיקי -סלט קישואים למי שלא מכיר. ומהבחינה הגרמנית הייתי מכין שטרודל תפוחים חם (מאפס) ברוטב וניל טרי אמיתי עם מקל וניל. אבל המומחיות שלי זה אוכל איטלקי ואוכל אפריקאי ואודל יפאני...אוףףף אני רעב עכשיו אז הלכתי לאכול ביי

ro99

New member
שניצל ישראלי או אמיתי? ../images/Emo6.gif

יש ויש. יש את השניצל התעשייתי שכל אמא מוציאה מהפריזר ונותנת לגוזלים שלה. ויש וינר שניצל: פילה עגל מוכה בפטיש עץ עד שאפשר לקרוא דרכו את העתון, מושרה קלות במיץ לימון ואז טבול בקמח, ביצה ופרורי לחם, ומטוגן קצרה.

CANADA1979

New member
well it varies

if i were to make israeli food, I would make humus from scrach and very tiny chopped salad with burekas and some sort of meet. the problem is that everyone that i would invite would say that it's their cultural food and not israeli one.... So usually I just cook whatever I am in the mood for. Usually I like trying new things. All sort of things that I see in the food channel since i am obsessed with this channel!!!!!! My roomate has a russian cook book so i am getting well versed in russian cuisine. oh and our food is usually very french and north american style...lots of cream and butter and bacon bits....heheheh​

rupio007

New member
כמובן ש...../images/Emo105.gif

אמיתי מי את חושבת שאני??? להכין שניצל חחחחחחח אם כל אמא הייתי משקיעה רק עוד 10 דקות בהכנת צהרים (בהנחה שהאמא היא זו שמכינה צהרים ולא האבא או העוזרת) אז היה לילדים שלה אוכל טוב.... השניצלים וכל האוכל המוכן הזה כמה שהוא לפעמים יכול להיות טעים כל כך לא בריא ולמען האמת מה היית מעדיפה אוכל מוכן טרי או אוכל מהמקפיא???

ro99

New member
אצלי יש רק טרי

אני מעדיפה לאכול סלט אם אין לי כוח לבשל מאשר לאכול כימיקלי/מוכן. לבשל לבד זה לא כל כך סיפור כמו שעושים מזה. לא צריך להסתבך בשביל שיהיה טעים.

ciccio

New member
תלוי

יש ערבי ישראלי ים תיכוני בקיץ ויש ערבי מורשת הונגריה בחורף בדרך כלל פסטה, כי זה קליל וטעים

למעלה