commentary של פרק II

idanyd

New member
commentary של פרק II

היום יש שביתה, אז רוב התכנונים שלי (כולל ללכת לעבוד) די הלכו לאיבוד. אז החלטתי סוף סוף לשבת ולראות את הקומנטרי של "משקפת המשובטים". מה אגיד לכם? אמרו שם הרבה דברים שמעריצים כבר יודעים, כמו זה שיודה היה דיגיטלי לחלוטין, וכך גם המשובטים (מעולם לא היה על הסט מישהו לבוש כ-Clone Trooper). בן ברט (Sound Editor) דיבר על זה שבזמן פיצוץ המוקשים בחלל, יש כחצי שנייה בה יש מעין "חור שחור" מבחינה קולית, ולכן לא שומעים שום דבר בזמן הזה. הוא גם הביא לתשומת לב הצופים שברוב סצנת הקרב בשדה האסטרואידים אין כלל מוזיקה, שזה מאוד יוצא-דופן בסרטים שמולחנים ע"י וויליאמס ככלל, ובמלחמת הכוכבים בפרט. לוקאס העיר הערה שגרמה לי לצחוק קצת בקול (ואת זה אני זוקף לזכותו) - הוא הזכיר שג'יי ובוב השקט התלוננו שבזמן פיצוץ כוכב המוות, כל הפועלים והעובדים שעליו מתו גם, כך שהפיצוץ שלו לא היה מוסרי ממש. ג'ורג' טוען שבסרט הזה הוא מראה שהבונים של כוכב המוות הם בעצם הג'אונוסיאנים (איך שלא כותבים את זה), שהם "בסך הכל טרמיטים גדולים", אז אין סיבה לבכות עליהם. עוד אנקדוטה - הסצינה בה ג'נגו פט דופק את הראש שלו בדלת בעת העלייה ל"Slave I" מוכרת למעריצים, ונעשתה כמחווה ל-"Storm Trooper" שנתקע כך בדלת, בעת יציאה מחדר בכוכב המוות. ג'ורג' העלה השערה, שאולי ג'נגו "הוריש" את התכונה הזו של "עוורון חלקי" בעת חבישת הקסדה, לכל המשובטים שלו, ולכן גם אותו חייל לא הצליח להתחמק מהדלת. אז מה הבעיה? לפי ה-EU, ואולי גם לפי פרסומים רשמיים, האן סולו היה Storm trooper, ופגש את צ'ואי כאשר זה בנה את ה-Death Star. לא יודע מה אתכם, אבל האן ממש לא נראה לי כמו מר פט האב, וצ'ואי לא בדיוק טרמיט גדול (כלב גדול כן, אבל לא טרמיט). האם יש כאן סתירה? האם הדבר פורסם באופן רשמי אי-פעם? האם יש סיכוי שהכל יובהר בפרק 3? ועוד משהו קטן, שעלול להחשב כ-
קטן לפרק 3. ג'ורג' דיבר על מייס ווינדו, ועל כך שההופעה שלו בפרק הראשון הייתה רק לשם הצגתו לעולם, לקראת ההופעה האמיתית שלו בפרק II (ואיזו הופעה זו הייתה!). ואז הוא העיר משהו על כך שסמואל ג'קסון פיתח את הדמות הזו תוך כדי ידיעה שבסרט השלישי הוא ימות. אז כן, זה כנראה אישור רשמי למותו בטרם עת של בעל הסייבר הסגולה. סוף
כשראיתי את הקומנטרי, חשבתי על הרבה דברים לכתוב כאן, אבל כל כמה דקות צץ משהו חדש, שהשכיח את ה"סימונים" הקודמים שלי, ונשארתי בסופו של דבר עם מה שכתבתי למעלה. מקווה שזה החכים פה מישהו, ולו במעט, כי אחרת סתם בזבתי את הזמן, וחבל. כי הזמן שלי מאוד יקר!
אם אני אזכר בכמה נקודות נוספות בהמשך, אולי אני אוסיף "חלק ב'" להודעה.

Padme Amidala

New member
גם הולך לטאגליינס בשבוע הבא! ../images/Emo13.gif

מושקע! האמת היא שגם אני שמתי לב כל הזמן שיש מן חצי שנייה שבה לא שומעים כלום בסצינה עם אובי וואן וג'נגו פט, ולא הבנתי למה... אז בבקשה, לא בזבזת את הזמן.
דרך אגב, איזה כיף לכם שאתם שובתים! אני התחלתי היום בית ספר בשעה שנייה (9:20) והפסדתי תנ"ך!

Sith Master

New member
מרשים../images/Emo19.gif

אחלה סיקור. תן לי להאיר את עייניך. האן סולו הוא כבר לא שיבוט של פט. זאת משום שחיילי האימפריה הפסיקו להיות שיבוטים. פלפי השמיד את את הכוכב שמשבט (שיט ברח לי השם), משום שלא כל אחד ייבנה לעצמו צבא שיבוטים. והווקים עבדו בפרך אבל לא על בנית כוכב המוות. סתם כמו עבדים שאוספים עץ וכו'.

idanyd

New member
../images/Emo51.gif לפדמה ולסית' מאסטר

Sith Master, האם יש לך אישור לנכונותה של הטענה שלך? אני מכיר את התיאוריה הזו, אבל כרגע, אני לא חושב שג'ורג' או מישהו מטעמו הודיע מה קרה עם קאמינו (אה! אז ככה קוראים לו...), או מה הסיפור של הווקים. אני לא טוען שאתה טועה, אני פשוט תוהה אם בכלל יש תשובה כיום. אני לא יודע עד כמה לוקאס מחוייב לאירועים שמתרחשים ב-EU, כך שגם אם דבר כזה מתואר בספרים או בקומיקס (קשה לי להאמין, כי לוקאס מאוד פנאט בקשר לכתיבת סיפורים שמתרחשים ב-Timeline של הסרטים), זה לא בהכרח מה שקרה "באמת".

Sith Master

New member
חלק וחלק../images/Emo19.gif

לא ידוע על נכונותה של קאמינו, אבל ידוע שבתקופה הנ"ל, חיילי הסער כבר לא היו שיבוטים. והווקים. הם עבדו בכוכב שלהם לפי מה שהבנתם. אבל יכול להיות שהם בנו את כוכב המוות.

VAMPhantom

New member
יפה יפה עידני, רק יש בעיונת:../images/Emo6.gif../images/Emo45.gif

אני אישית, לא מכיר סרט בשם: "משקפת המשובטים"

Sith Master

New member
חבל שכך צפע../images/Emo19.gif

סרט טוב. באותה הזדמנות לך לראות את "מתקפת המשופצים", "משקפת המשופצים" "attack of the clowns" ויש עוד כמה טובים

Lu Tze

New member
חחח... מזכיר לי שכשהסרט

יצא בבית הקולנוע הקרוב לביתי היה כתוב שם "מתקפת השופטים". אין כבוד למד"ב בארץ הזאת...

lord moul

New member
גם מיתקפת השיבוטים זה תירגום גרוע

למה? כי - מיתקפת המשובטים - תנו לי להגדיר משובט ושיבוט. משובט - מי ששיבטו אותו, משובט זה פועל עבר שיבוט = התוצר של תהליך השיבוט ולכן צריך ליקרוא לזה: מיתקפת השיבוטים ולא מיתקפת המשובטים. כי - גאנגו הוא ה משובט כי שיבטו אותו וחיילי הפובליקה גם ה שיבוט ומי מתקיף? חיילי הרפובליקה, ולא ג'אנגו. קפיש?

Lu Tze

New member
נכון,

אבל שמות סרטים בכלל מתרגמים כך שכל קשר בין השם בעיברית לשם המקורי מקרי. קח למשל את MINOROTY REPORT שתורגם ל"דוח מיוחד", בלי שום קשר לעלילה. או את סיינס שתורגם ל... נכון סיינס. גאוני, פשוט גאוני. ויש עוד המון דוגמאות. ותסכים איתי שמתקפת המשובטים זה תירגום יותר טוב ממתקפת השופטים.

למעלה