Comfortably Numb

דור(2?)

New member
Comfortably Numb

קראתי איפשהו שבתקופת הימים האחרונים של בארט בלהקה הם הופיעו באמרון אלקסנדרה, ובארט פשוט לא היה מוכן לצאת מהחדר ולעלות לבמה. מנהל הלהקה דפק על הדלת וצעק "Time to go!" שוב ושוב, ועל זה מתבסס סוף הקטע Bring The Boys Back Home (שבא לפני Comfortably Numb). השאלה שלי היא האם כל השיר (Comfortably Numb) מבוסס על בארט? "שלום, האם יש מישהו בפנים..? רק תהנהן אם אתה שומע אותי.." - הכוונה לבארט, שנראה כאילו הנפש שלו דעכה בגלל כל הסמים? רוב המילים בשיר מתאימות... גם השם, "אדיש בנוחות", בתרגום חופשי, בערך מתאר את מצבו של בארט בימיו האחרונים בלהקה...

N a V e

New member
לא נראה לי שכל השיר,

אבל חלקים רבים ממנו,כמו ה Time to go למשל,אכן מתבססים ומתייחסים לבארט.

נכון

"פינק", הדמות המרכזית ב"החומה" הוא שילוב של בארט ו-ווטרס עצמו. הקטע עם זכרונות הילדות, על התקופה שהוא היה חולה... when i was a child i had a fever My hands felt just like two baloons וכו', מבוסס על זכרונותיו של ווטרס; קטעים אחרים בשיר מבוססים על התמוטטותו של בארט. אבל, בכל מקרה, ווטרס מזהה עצמו לחלוטין עם "פינק", כך שהכאב עליו הוא מדבר, הוא בסופו של דבר כאבו-שלו.

מחלת ילדות כלשהי, מן הסתם

השיר אינו אומר במה הוא היה חולה, וזה גם לא פרט קריטי, ככל הנראה. אדמת? חצבת? אנגינה?, משהו כזה. בסרט "החומה" עשו מזה קטע שלם - מאחר ו-ווטרס היה מעורב בתסריט, זה כנראה משקף את זכרונותיו.

N a V e

New member
נכון,

לכן מגיעה השאלה עד כמה מחלתו הייתה כ"כ קשה.כנראה שהיא לא הייתה אחת כזו,והדברים הוצאו מפרופורציות במתכוון בסרט.

הממ...

אבל למה הוא מתכוון? למה הוא מזכיר את האפיזודה הזו מהילדות? When I was a child I had a fever My hands felt just like two balloons Now I've got that feeling once again I can't explain, you would not understand This is not how I am I have become comfortably numb בבית האחרון הוא שוב חוזר לילדות: When I was a child I caught a fleeting glimpse Out of the corner of my eye I turned to look but it was gone I cannot put my finger on it now The child is grown The dream is gone And I have become Comfortably numb. נראה לי שהוא משווה כאן בין קהות החושים של פינק המסומם (מהסמים שלקח ו/או מהזריקה שקיבל), לבין קהות החושים שהרגיש כשהיה ילד. אבל חוויות הילדות לא היו בהכרח חוויות שליליות עבורו - אלא מעין מצב תודעה שונה, בו הוא מתעמת עם עצמו, אולי. בכל מקרה,זה שזה אחד מהטקסטים הטובים ביותר שווטרס כתב מעודו (לדעתי),

ושוב, הוא מכניס כאן את בארט.

לדעתי, the child is grown, the dream is gone מתאר את פריחתו של בארט, ואז את נפילתו הגדולה. אבל פשוט לכו לטאגליינס, לעבודה שלי, ותראו הכל...

מסכים במאה אחוזים

אכן אחד הטקסטים הטובים. לדעתי ווטרס הוצץ בנוסטלגיה במהלך כל העבודה על האלבום הזה. מסיפורי אביו, דרך מערכת החינוך, עד האנלוגיות לתחושותיו בשיר הנ"ל. זה דיסק מאוד נוסטלגי ואוטוביוגרפי מבחינתו.

לגמרי אוטוביוגרפי

המעניין דווקא הוא לראות איך ווטרס היה עושה את "החומה" היום - לאחר שלמד כמה דברים על עצמו במהלך 20+ השנים האחרונות. הוא עצמו מודה כיום שביצירה "חסר הומור". אולי הוא יתעשת, ויעשה אלבום אוטוביוגרפי נוסף, רק הפעם מנק' המבט של אדם בן 60?

trancelover

New member
אני מאמין שזה יקרה..

כמעט כל אלבום שהוא יוצר מבוסס בעצם(התוכן) דרך נקודת המבט שלו

זה ממש נכון, הוא תמיד מרוכז בעצמו

הוא כל כך אוהב לכתוב מוזיקה שמדברת עליו וגם בראיונות איתו שראיתי הוא אוהב לדבר על עצמו וגם זה שהוא לוקח מונופול על כל מה שקשור לבארט!

קשה לדמיין את החומה עם הומור..

היה קצת משייף את הקצוות החדים לטעמי ומלטף את התודעה במקום לחדור אליה ולצרום. חוצמזה אני חושב שנקודת מבט אוטוביוגרפית מגיל שישים, תהיה קצת פחות ניתנת להזדהות ויותר מדי סובייקטיבית. המסרים האוניברסליים יעלמו. אני כבר רואה את שיר הלהיט: "Hemroids"
או משהו קצת יותר ווטרסי כמו "Closer to the cemetery"
(האיות נכון, נכון?) בכל אופן זכור לי שפעם ממזמן הצגת פה קטעים מתורגמים מ"היומן הסודי של ווטרס"
שהיו תענוג לקריאה... אני קראתי רק את שני הפרקים הראשונים- תרגמת במקרה נוספים או שיש לך את הקישור?

שני דברים...

הראשון, מה זאת אומרת "אוטוביוגרפיה [מנקודת מבט של] גיל שישים תהיה קצת פחות ניתנת להזדהות ויותר מדי סובייקטיבית"? ממתי אוטוביוגרפיה אינה סובייקטיבית, בכל גיל שהוא? ומדוע יהיה קשה יותר להזדהות אתה? אני לא רואה את זה. אנשים בני שישים אינם כ"כ שונים משאר בני האדם, אגב.
לגבי היומן הסודי של ווטרס - תרגמתי את הקטעים הראשונים, שהם הטובים יותר. השאר פחות טוב. אם אתה רוצה לקרוא את הכל, ראה בלינק למטה. [ולאילו שלא יודעים מה זה: מדובר בפרודיות שנכתבו לפני כמה שנים, ע"י אוהדים, באינטרנט].

trancelover

New member
קטע טוב אחי

Iiiiiiiiiii HAVE BECOME COMFORTABLY NUMB אחד הקטעים החזקים מהאלבום הפצצה ביותר :) תודה פינק פלוייד אוהב אותכם

למעלה