Code of ethics - תהייה

isaacm

New member
Code of ethics - תהייה

תוהה ומתעניין. האם יש מישהו שעובד לפי COE קיים כלשהו? האם מה שייצרו ב - ICF או ב - IAC או אולי משהו שקיים כאן בארץ תופס. שתפו אותי - אני ממש תוהה בעניין זה איציק

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
הקוד האתי של ICF

אני עובדת לפיו ומחוייבת אליו לפי השיטה בה למדתי. יש קישורים לגרסה בעברית ובאנגלית בקישורי הפורום. לטעמי כל מה שכתוב שם הגיוני ומחויב המציאות.

Yin

New member
אני, עקרונית, מתנגד לקוד אתי

כללי מוסר יכולים לחייב רק את מי שכתב אותם. אני חושב שמה שכתוב שם פשוט קשור למקצועיות נטו. כללים שמאפשרים למאמן ולמתאמן ליצור מסגרת ברורה ומאפשרת, זה הכל.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
למה אתה מתנגד?

לא לגמרי הבנתי את מה שאתה אומר - מתנגד לקוד אתי באופן עקרוני. האם גם לקוד האתי של הפסיכולוגים אתה מתנגד? כל אחד יחליט בעצמו מהם גבולות המקצוע? אני חושבת שחלק מהגדרה רצינית של מקצוע הם הגדרת הגבולות שלו - מה מותר ומה אסור (למשל לא להרויח מעבודת המתאמן, להפנות לטיפול נפשי כאשר צריך). ואני מסכימה שזו פשוט מקצועיות נטו.

Yin

New member
כן

כל אחד צריך להחליט בעצמו (נדמה לי שקוראים לזה - אחריות) עד כמה הוא מקצועי ובמה הוא עוסק ובמה לא. אני יודע על מאמן (לא אני) שמקבל %X מהשיפור בריווחיות של העסק. גם אם אני לא עוד כך אין בעיני פסול שאחרים יחייבו כך. מה רע בזה? למשל, נושא יחסי מין, לדעתי הוא אמור להיות בקטגוריה של "חוסר מעורבות רגשית" (או משהו בסגנון) משום מה הוא נכלל בכללי מוסר. הפניה לטיפול נפשי - לא אאמן אדם עם שבר פתוח ברגל לבעוט. קודם טיפול רפואי והחלמה רק אח"כ אימון בעיטות. כך גם בשבר נפשי. שוב, מה הקשר למוסר? אני לא הייתי רוצה מאמן או מטפל שקוד אתי זה מה שמונע ממנו להזיק לי, אני רוצה שהאדם שעוזר לי יהיה מקצועי ואוהב אדם, זה הכל. עדי

isaacm

New member
זה באמת נשמע הגיוני

וגם בהחלט ברור שמה שאני מרגיש היום בכלל לא מחייב שארגיש מחר בצורה דומה. יתרה מכך - אין סיבה שמה שראיתי אתמול כפסול יהיה בהכרח פסול גם היום (אלא אם אני מקובע ולא משתנה). ומזה נגזר שבכלל אין משמעות לכללי המוסר שאני כותב היום, כי מחר אולי הם ישתנו. האם הבנתי אותך כפי שהתכוונת? איציק

Yin

New member
מה אתה רוצה לומר?

אני טוען שאין כלל משמעות לכללי מוסר, למעט אד-הוקיות מסויימת. עדי

isaacm

New member
אני רוצה לראות אם אני מבין אותך נכון

תחילה כתבת: "כללי מוסר יכולים לחייב רק את מי שכתב אותם." אחר כך כתבת: "כל אחד צריך להחליט בעצמו (נדמה לי שקוראים לזה - אחריות) עד כמה הוא מקצועי ובמה הוא עוסק ובמה לא." והוספת: "אני לא הייתי רוצה מאמן או מטפל שקוד אתי זה מה שמונע ממנו להזיק לי, אני רוצה שהאדם שעוזר לי יהיה מקצועי ואוהב אדם, זה הכל." לסיום הוספת: "אני טוען שאין כלל משמעות לכללי מוסר, למעט אד-הוקיות מסויימת." אני כתבתי: "וגם בהחלט ברור שמה שאני מרגיש היום בכלל לא מחייב שארגיש מחר בצורה דומה. יתרה מכך - אין סיבה שמה שראיתי אתמול כפסול יהיה בהכרח פסול גם היום (אלא אם אני מקובע ולא משתנה). ומזה נגזר שבכלל אין משמעות לכללי המוסר שאני כותב היום, כי מחר אולי הם ישתנו." ושאלתי: "האם הבנתי אותך כפי שהתכוונת?" תוכל, כדי שאוכל אני להיות בטוח שהבנתי אותך נכון, לתקן את מה שכתבתי כך שיהיה תואם למה שאתה התכוונת? אני פשוט מעוניין להבין את הגישה שלך, ואם אצליח - אתעניין באיך ניתן ליישם אימון בגישה זו. אבל ללא הבנה של הגישה עצמה - כיצד אוכל להתעניין ביישום של הגישה? תהיה מוכן לעזור לי בקטע הזה? תודה איציק

Yin

New member
על כללים וערכים

ראית מה כתבה נינה רמון? מה דעתך? בעיני ערכים וכללים הם תלויי הקשר. מה שאני מרגיש שמחייב אותי זה הדרך להגיע לכלל או לערך מסויים, אולי אפילו האבנים מהן מורכבות המרצפות שלהן קוראים דרך. אם יסביר לי מישהו למה הוא כתב כלל מוסר כזה או אחר, מה היה ההקשר ומה הן הנחות הבסיס שלו, אני מניח שאוכל להחליט אם אני מקבל או לא ומתי אני מוכן להשתמש. מה תורמים כללי המוסר? איפה הבעיה ליישם גישה של מקצוענות ואהבת אדם באימון? מה צריך יותר מזה? עדי

isaacm

New member
אולי, אם אשאל בצורה אחרת . . .

מה שמעניין אותי זה לא ממש אם אתה מכפיף את עצמך לסט כזה או אחר של כללים. מה שאני מנסה לעשות זה לנהל אתך דו שיח. וכפי שאתה רואה - אני עדיין מנסה. דו שיח יכול להתקיים אך ורק אם קיימת התייחסות האחד לדברים של השני. אני לא מצליח להבין איך ענית על איזושהי שאלה שלי בתגובה האחרונה שלך. אני רוצה לנסות לשאול בצורה אחרת, אולי כך אוכל להבין. האם יש לך איזשהו כלל, בהקשר של אימון, כלשהו, שניתן לראות אותו בהקשר של מוסר. זה לא משנה לי איך הכלל נולד, לא משנה מי כתב אותו, לא משנה לי שום דבר שאינו נוגע לכלל עצמו. פשוט מעניין אותי להבין איך התפיסה שלך מתממשת. אז, אשמח לקרא שאין כזה דבר. לחילופין אשמח לקרא שיש כזה דבר, ואשמח גם אם תשתף אותי בדבר הזה. איציק

אולי הסבר..

גם אני לא בעד חוקים באימון.. כאשר אני ניגש לדילמה מה מותר לי לעשות.. אני שואל שאלה אחת מה האהבה הייתה עושה עכשיו? האם היא הייתה מספרת פרטים אישיים מבלי לקבל רשות? האם היא הייתה נכנסת לקשר רומנטי באמצע אימון? האם היא הייתה גוררת את המתאמן לעוד פגישות? זו השאלה היחידה שצריך אור ואהבה

Yin

New member
מקצועיות ואהבה

אין לי כללי מוסר. אצטט כמה קטעים מהטאו טה צ'ינג: "כמו אהבה שלא צריכה סיבה כך גם צדק אמיתי הוא מעבר לכל החוקים אל תחשוב על חוק חשוב על חסד אל תהיה פילוסוף פשוט תהיה אדיב וזכור כי צדק בא מאהבה תרבות מתנשאת היא תחילתו של התוהו למדנות ופולחן הם ראשיתה של כסילות כשהחסד אובד מגיע תורה של אהבת אנוש כשאהבת אנוש אובדת בא תור הצדיקות בהעדר צדיקות מופיע פולחן" ----------- "רק כאשר האהבה נחבלת כבוד ומסירות הופכים להיות ערכים" ---------- "אהבת אנוש נשארה כשהטאו אבד נדיבות הלב נשארה כשאהבת האנוש אבדה הצדק נשאר כשנדיבות הלב אבדה הנימוסים נשארו כשהצדק אבד וכשאבדו הנימוסים נשאר הפולחן" במוקם לתחום "כללי מוסר" אני מנסה לפתוח מרחב אחר, במקום לעסוק בפולחן אני רוצה לעסוק במהות. אני עונה לשאלותיך כפי שאני תופס אותן, אתה שואל אותי (בכמה צורות) על כללי מוסר ואני עונה (בכמה צורות) שאני לא משחק במשחק של מוסר, אלא משחק באותו מגרש (אולי? אני לא בטוח) בחוקים אחרים. חוקים של מקצוענות, ואהבת אדם שעוזרים לי לעזור למתאמנים שלי. אני תמיד שואל "איך זה מקדם אותי?" ואם לא "איך אפשר אחרת?" זה עוד עקרון שאני עובד איתו. ------- איציק אני גם שאלתי: מה תורמים כללי המוסר? איפה הבעיה ליישם גישה של מקצוענות ואהבת אדם באימון? ומה צריך יותר מזה? נתתי דוגמא שנדמה לי שהיא מאוד ברורה: אדם עם שבר פתוח ברגל אינו בר אימון (גם אם הוא נורא רוצה) בנושא של בעיטות. קודם טיפול רפואי, החלמה ופיזיותרפיה ורק אח"כ בעיטות. למה צריך להתיחס לשבר נפשי בצורה שונה? מה הקשר למוסר? סופ"ש שמח, עדי

אוריק3

New member
אני חושב שקוד אתי צריך להתמקד ב..

לא להזיק. ע"י הבנה מלאה של העשיה, ולנסות להבין אופטימלית את המתאמן לא להמר לא לעשות ניסויים רעיוניים עם מתאמן למד את המתאמן ככל יכולתך זה הכל.

isaacm

New member
נראה לי שאני מבין יותר, אנסה לנסח במילים שלי

מוסר אינו רלוונטי בעניין האימון. בהקשר זה יש חוקים של מקצוענות ואהבת אדם. אלה מתייחסים למהות [תוספת שלי - ולא לצורה, אולי], והם בהחלט מספיקים. אין כל צורך בחוקים מעבר לזה. האם ניתן להציג את הגישה שלך גם כך?

Yin

New member
אולי

אני צריך רק להבין מה זה מוסר מבחינתך? בויקיפדיה כתוב: "מוסר הוא מערך אמונות פילוסופיות, שלפיהן אדם קובע האם פעולותיו הן טובות או רעות, ראויות או מגונות. המוסר אינו פועל יוצא של חשיבה אינטלקטואלית ישירה, אלא בדרך כלל נובע מאינדוקטרינציה מאת נושאי המסורת בעת חינוכו של הילד. לעתים קרובות מושגים ואמונות אלו הינם מוכללים ומוגבלים לקבוצה תרבותית מסוימת, ומשמשים כדי לווסת את ההתנהגות של חברי הקבוצה. מכיוון שמערך אמונות זה משתנה מתרבות אחת לשנייה, יש הרואים ברעיון המוסר עצמו כמושג יחסי. מנגד, גישות אחרות רואות במוסר מושג מוחלט, המתחייב מתוך תכונה מהותית של הקיום האנושי (דוגמת הצו הקטגורי של קאנט) או מתוך ציווי אלוהי (על-פי תפיסתן של דתות רבות). קונפורמיות למערך האמונות של תרבות מסוימת בדרך כלל יחשב כהתנהגות מוסרית. קבוצה יכולה להתבסס על קונפורמיות נרחבת מסוג זה להמשך קיומה. לעתים ישנה סתירה מהותית בין המערך המוסרי של קבוצה אחת לשנייה ,כדוגמת המשטר הנאצי בגרמנייה של שנות ה-30 ,שנתפס על ידי בני התרבות המערבית כלא מוסרי בעליל ,למרות שחלק מתושבי גרמנייה שהתחנכו על ברכי הדוקטרינות הגזעניות של הנאציזם ראו עצמם פועלים בשם הטבת החברה הגרמנית ,ללא בעיות מצפוניות (ראו מצפון)." ------------ אני חושב שכדאי שנדבר על אותו דבר, לפחות בשביל שאני אוכל לענות ישירות לשאלתך? עוד משהו קטן: זה תמיד "איך?" ולא "אם?" עדי נ.ב., אני לא מצליח להבין איך מאמנים אחרים לא מביעים דעה פומבית על הנושא. עצלנות? שיטחיות? אין דעה? ...

isaacm

New member
באמת צודק, מקווה לא לפספס כך באימון ../images/Emo13.gif

פתחתי את השירשור בשאלה אל אתיקה. התרגום היחיד שמצאתי למילה הזו מוביל למוסר, כפי שאתה התייחסת. אבל כשאני מתרגם מוסר לאנגלית אני מוצא: ethics, morals, principles ; reproof, castigation. ובכן, אני שאלתי על Ethics, ואיכשהו נראה לי שהתגובות בחלק הזה של השירשור מכוונים יותר למשמעויות אחרות של מוסר. השאלה שלי באמת מכוונת ל - Ethics ולא ל - Morals או ל - Principles. אני באמת חושב שהנושא חשוב ובודאי שווה התייחסות, בגלל זה העליתי אותו לדיון. אני שמח שאנחנו דנים בעניין. אני מצרף כתובות למה שמצאתי במהירות ואלה הקודים האתיים של ה - IAC וה - ICF. השאלה שלי מתייחסת ל"כזה" קוד אתי. (זה כדי למנוע אפשרות של נפילות לסמנטיקה). אז הנה השאלה שוב: האם יש מישהו שעובד לפי COE קיים כלשהו? האם מה שייצרו ב - ICF או ב - IAC או אולי משהו שקיים כאן בארץ תופס. אולי אם הייתי מצרף את הקישורים הללו במקור - היינו מפסידים את הדיון הפורה שהתנהל עד עתה.
הכוונה שלי שאם עקרונית הכללים שכתובים שם (באחד מהמסמכים הללו) לא מתאים - האם יש משהו אחר שכן מתאים, ואם כן - מהו? סקרן כמו תמיד איציק

למעלה