coaching

edi120

New member
coaching

מעוניין לשמוע פרטים על הטכניקה למה זה מיועד ואיך זה מתבצע? תודה

מוּסקט

New member
היי אדי

לפני שאני עונה אני מבקשת לשאול אותך אם אתה רוצה לדעת על coaching באופן כללי או בגלל שראית שכתבתי זאת בכרטיס האישי שלי. אני שואלת מכיוון ש- coaching בדרך כלל מייושם בתחומים כמו ניהול, או אפילו בתי ספר ולמידה, אבל אני - כאשת מקצוע בתחום השיקום עושה שימוש מעט שונה באותן טכניקות ממש אבל עם אנשים שנמצאים בתהליך טיפול/שיקום. בשביל הטכניקה באופן כללי - אני חושבת שאפילו יש פורום כאן בתפוז - מזמן לא עברתי שם לראות האם הוא פעיל או מה קורה, בכל מקרה ידוע לי שפעם היה פורום שכזה. אבל אם מעניין אותך לשמוע על האפליקציה לשיקום או טיפול, אשמח לענות.

edi120

New member
תגובה

ראיתי בכרטיס האישי שלך וגם שמעתי על כך בעבר. בכל מקרה מעניין אותי על הטכניקה באופן כללי וכיצד את מיישמת זאת לפי מה שהבנתי עד עכשיו (ואני לא מבין הרבה) זה מזכיר בעצם טיפול פסיכולוגי. אגב חיפשתי בפורומים ולא מצאתי פורום בנושא אשמח אם גם תוכלי להפנות אותי. תודה

אדי כדי להקל עליך בחיפוש

א. כאשר נכנסים לכותרת הקהילות יש שורה חופשית בה אתה יכול לחפש בשפה חופשית ב. קיים פורום נוסף בשם תפוז מחפשים בשבילך אם תשאל שם על רצונך תקבל תשובה מהירה נ.ב. סימנת "קבל חווי במייל" או במסר על תגובה?

מוּסקט

New member
OK עכשיו אני מבינה

שבעצם השאלה היא מה ההבדל בין coaching (ובעברית, אימון אישי) לבין טיפול פסיכולוגי. אנסה לענות: אימון אישי (coaching) הינו ברית-שותפות בין מאמן ללקוח. זו שותפות מעשית, יישומית ורבת עוצמה במטרה לעזור ללקוח לשפר את איכות חייו על פי מטרות שנקבעו מראש, ולהשיג תוצאות ישירות הקשורות לחייו האישיים. תחת אימון אישי משמש המאמן כמדריך או כזרוע מנחה: הוא מסייע ללקוח לזכור את מטרותיו המקוריות ואת סדרי העדיפויות שנקבעו, לתכנן את הדרך להשגתן ולהיות עמו באופן מעשי בשלבי הביצוע – כל זאת על מנת להגיע אל היעדים תוך כדי עידוד, תמיכה, ושמירה על ההיבט המציאותי. היום נעזרים באימון אישי אנשים מן השורה המרגישים 'תקועים' והזקוקים לעזרה על מנת לשנות משהו בדפוסי ההתנהלות שלהם – בין אם מדובר בעבודה ובקריירה ובין אם מדובר בחיים האישיים או החברתיים. אימון אישי גם השתלב באופן יוצא מהכלל בבתי הספר עם ילדים בעלי הפרעות למידה, ADD ו-ADHD. כשאני כמטפלת מציעה שירותי אימון אישי אני מתמקדת באוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים כמו: קשישים במעבר לגיל השלישי, נכים בתהליכי הסתגלות למרחבי תפקוד חדשים, אנשים בתהליכי החלמה המתמודדים עם הפרעות נפשיות ו/או הפרעות התפתחותיות הרוצים להשתלב בחברה ולשפר את איכות חייהם. אימון אישי שונה מטיפול פסיכולוגי בכך שהוא מתרחש ולוקח חלק פעיל והתנסותי בחיים עצמם ולא מגביל עצמו ל"דיבור על" הבעיה. המסגרת הטיפולית אינה מוגבלת לפגישות בקליניקה של המאמן, אלא יכולה להתקיים בכל מקום בו יהיה לאימון יתרון יחסי. למשל: המפגש יכול להתקיים דווקא במקום הומה אדם, אם מחליטים שמטרת האימון היא לשכלל יכולות התמודדות והתמצאות במקומות שכאלו. האימון האישי גם אינו מחפש ליקויים ואינו עוסק בפתולוגיה. ההנחה הבסיסית באימון היא כי הלקוח, כמות שהוא, מעוניין בשינוי ולאו דווקא בתיקון. הדגש באימון הוא על עוצמתו ויכולותיו של הלקוח, נכון לנקודה זו בחייו, ומתבסס על מודל עבודה של שותפות "בגובה העיניים", בו מאמן ולקוח עובדים יחד להשגת מטרות. בשום מקרה לא דנים על חולשותיו ובעיותיו של הלקוח, רק על יכולותיו והאפשרויות העומדות בפניו. כמובן, שגם בפסיכולוגיה ובייעוץ ארגוני אפשר לזהות מרכיבים של אימון אישי, אלא שבדיסציפלינות אלו הדבר תלוי באישיות המטפל נטיות ליבו והכשרתו. אפשר בהחלט (ואפילו לפעמים רצוי) להשתמש באימון אישי כהשלמה או כהמשך לתהליך טיפול פסיכולוגי כשזקוקים לזרוע מבצעת ומכוונת ליישום כל אותן הבנות המתרחשות בחדר. מקווה שעכשיו קצת יותר ברור...

edi120

New member
שאלה

אמורה להיות לי שבוע הבא פגישה עם מאמן אישי. אך נראה לי שהוא לא מתאים לי. השאלה היא היכן אני מוצא מאמנים אישיים כאלה שיש להם גישה לבעיות מסוג זה. איך מתבצעת העבודה? באיזו תדירות המפגשים נערכים ? ומה מחיר השוק של הפגישות הללו?

מוּסקט

New member
אז ככה:

כיצד מתרחש תהליך האימון:
האימון מתרחש בפגישות שבועיות בין המאמן ללקוח.
בשתי הפגישות הראשונות, עוסקים בהכרות הדדית, ברור צרכים, וקביעת מטרות ויעדים לטווח קצר ולטווח הארוך.
בשתי הפגישות הראשונות גם קובעים את תדירות האימון ואת היחסים המועדפים בין הלקוח לבין המאמן.
במהלך האימון הלקוח מציב לעצמו משימות הכרוכות בעשייה הקשורה ישירות לעולמו הפיזי (החברתי, הבריאותי וכד') או הקשורות לחקירה פנימית (העלאת מודעות, העצמה וכד').
לפעמים האימון יכלול פגישה "יבשה" בה עוברים על המטרות ההישגים ומה שנלמד עד כה;
ולפעמים האימון יכלול פגישה מעשית-יישומית בה גם יקבל הלקוח אימון בתוך המטלות עצמן,
אימון יכול גם לשמש כקרש קפיצה למטלות חדשות.
מפעם לפעם בודקים את ההתקדמות על פי היעדים שהוצבו. מהו חלקו של המאמן?
המאמן מנווט את האימון כדי להפיק תוצאות ואסטרטגיות פעולה יעילות מן הלקוח.
המאמן מונחה על ידי האמונה הבסיסית כי בתהליכי למידה ואימון מעשי בשטח, ניתן לשכלל את המשאבים והנגישות לידע הדרושים ללקוח להגשמת יעדיו.
המאמן נדרש להיות קשוב ורגיש לצרכיו וליכולותיו של הלקוח ולהתאים את גישתו לצרכי הלקוח.
תפקיד המאמן הוא לחשוף, להעצים, לעודד ולפתח כישורי חיים וכישורי התמודדות. הכלים בהם משתמש המאמן במהלך האימון הם:
הקשבה אינטנסיבית,
שאלות מעצימות,
בקשות לחקירה פנימית,
אמפתיה,
אתגרים למאומן,
תרגילים ומשימות המעודדים דפוסי חשיבה חדשים,
שיקוף ללקוח, הקשבה לאינטואיציה,
שימוש במטאפורות,
סיעור מוחות,
ליווי בפועל למקומות המהווים מוקד בעייתי ועוד. מהו חלקו של הלקוח? שמאל| הלקוח מתחייב למסגרת האימון החיצונית כפי שהוסכם בפגישות:
שתי פגישות פתיחה,
פגישות אימון,
עמידה בזמנים,
עמידה בתשלום. כמו כן,
הלקוח מתבקש להכין את משימותיו מפגישה לפגישה.
חשוב לציין שאין ערובה להצלחה במילוי המטלות, ואין סנקציות בעקבות אי מילוין, אולם ההתנסות במטלות עצמן והעבודה המתבצעת בין הפגישות, היא היא הקובעת את קצב ההתקדמות באימון. קח בחשבון שלפעמים תידרש לחקירה פנימית אינטנסיבית שאינה תמיד קלה, אולם חקירה זו היא הכוח המניע להתקדמות לקראת היעדים שהוצבו. מאוד ספציפית קשה לי לנבא ולהגיד לך אם יהיה לך מוצלח עם האיש שקבעת. מצד שני אם לא תנסה, לא תדע! הרי כל הרעיון באימון אישי שגם יש לך מה להגיד לגבי המטרות שנקבעות, קצב העבודה, מה מוצא חן בעיניך ומה לא... לא ככה? גש לפגישה הראשונה, ספר לנו איך היה ונתלבט איתך ביחד.

למעלה