coaching - מחקרים מדעיים

Edgend

New member
coaching - מחקרים מדעיים

אני אשמח אם תוכלו להפנות אותי למחקרים מדעיים המעידים על האפקטיביות שיש בטיפול האימון האישי.

מאוד מורכב

שלום לך
בתור מי שבילתה אי-אילו שנים באוניברסיטה, אני יכולה להגיד שמחקרים מדעיים זה נושא מאוד מדויק. והתחום של אימון הוא מאוד מורכב. לבנות מחקרים שיעמדו בסטנדרט מדעי אמיתי - זה לא פשוט בכלל. וארוך ויקר מאוד. זה כמו בתזונה. שזה לכאורה פשוט הרבה יותר. אבל לבנות מחקר שבאמת בודק את ההשפעה של מזונות על אנשים - וואלה לא פשוט. הרי יש כל כך הרבה משתנים לבודד. וזה רק אוכל. שבאמת אפשר להגיש אותו מאכל לאנשים שונים. לכן יש דיעות סותרות, מחקרים סותרים לפעמים - כי מאוד קשה לקבוע איך עגבניה משפיעה על אנשים, מדעית, סטטיסטית. עכשיו קח את האימון. מאמנים הם שונים, אנשים הם שונים, האימון הוא שונה אצל אותו מאמן בין מתאמנים שונים, ובטח מאמנים שונים, ותחומים שונים, אורכים שונים של אימונים, תקופות שונות בחייהם של מתאמנים, וואו הראש מסתחרר רק מלחשוב על מאות הפרמטרים שמשתנים בין דוגמא לדוגמא. בין אימון לאימון. זה הרבה יותר מורכב מלאכול עגבניה, וגם על העגבניה לא מצליחים לבודד את ההשפעה שלה. אני סקרנית לשמוע אם יש איזה מחקרים מעניינים. אבל בתחושה שלי, מחקרים מדעיים מדויקים כאלה הם איטיים מדי בשביל אימון. עולם האימון לא יושב ומחכה 20 שנה עד שמחקרים אלו ואחרים יוכיחו את הנחות היסוד שלו, ואז הוא יפעל. בשביל זה יש מקצועות אקדמיים יותר כמו פסיכולוגיה. שמשתדלים להסתמך יותר על מחקר (שאגב למי שלמד מדע מדויק, פסיכולוגיה לא נראה כמו מדע. ואני לא אומרת את זה רק לשלילה). והם הולכים בקצב איטי יותר, לפי מה שמתקבל באקדמיה. ויש לזה יתרונות לאנשים מסוימים. ואחרי כל זה... אישית אני מתה על הקרדיט הנמוך שיש לאימון. לטיפול פסיכולוגי לפעמים יש קרדיט מוגזם. פנתה אלי אישה שאמרה שהיא בטיפול פסיכולוגי. איך זה עובד לך, התעניינתי? זה טוב? לא יודעת, ענתה לי. רק התחלנו. אנחנו עובדים רק 5 חודשים. אז באימון זה לא ככה - וזה יופי. אף אחד לא נותן 5 חודשים קרדיט לאימון, לפני שהוא שואל אם זה טוב. 5 פגישות גג. אז אתה יכול לנסות, ולראות. אם תוך פגישות בודדות זה לא עובד - אז עם או בלי מחקר, זה לא עובד. ושווה לנסות כוון עבודה אחר, או לפחות מאמן אחר. בהצלחה

bridges

New member
מה המטרה?

מה המטרה שלך? האם אתה רוצה בעצמך לערוך מחקר או שזה נועד על מנת לאפשר לך להחליט אם להיכנס לתהליך אימון אישי. אם המטרה היא הראשונה אני מציע לך לבדוק מחקרים בתחום מדעי הניהול, התנהגות ארגונית, פסיכולוגיה תעסוקתית ואולי גם בחינוך. שם יש סיכוי טוב יותר למצוא מחקרים שקשורים לאימון אישי. אם המטרה היא השנייה אז עליך לדעת דבר אחד: כל המחקרים במדעי החברה הם מחקרים סטטיסטיים: מה אומר מחקר סטטיסטי על המקרה שלך? התשובה היא: שום דבר. כבר במאה ה-17 הוכיח הפילוסוף יום שסטטיסטיקה (שנקראה אז "תורת האומדן") אין לה שום קשר למציאות. אנשים שמסתמכים על סטטיסטיקה לרוב נכשלים משום שהמקרים שמשפיעים באמת הם המקרים שנמצאים מחוץ לסטטיסטיקה. אתה יכול לראות את זה בכלכלה, בבורסה ובעוד מקומות. בהצלחה, רונן

קראת את "להתקל באושר"?...

ספר מעניין לגבי יכולת חיזוי העתיד שלנו. חושבת שיעניין אותך.

bridges

New member
אני כבר מדבר על זה שנים בסדנאות שלי

הגשר השישי, "גשר החוויה" מבוסס על המציאות חסרת הוודאות של חיינו וההתנגשות של המציאות עם האשליה שלנו שקיימת איזשהי וודאות. החוויה הזאת היא המקור ליצירת פריצות דרך אמיתיות בחיינו. זה מבוסס על לימודיי הפילוסופיה (למדתי מספר שנים פילוסופיה של המדע לתואר שני שלבסוף לא סיימתי). אני מכיר היטב את יום ואת המהפכה שהוא יצר. ספר נוסף שמדבר על הנושא הוא: "הברבור השחור". אבדוק את "להתקל באושר". רונן

שמעתי על הברבור, אתה ממליץ עליו?

להתקל באושר מתאר תפיסה קצת שונה ממה שאתה מדבר עליה. אני חושבת שזה יוסיף לך פן מעניין. ספר שאני מאוד אוהבת.

bridges

New member
בעיניי מאוד מומלץ

אמנם הספר הוא יותר בנושאים כלכליים והצלחות עסקיות אבל המשמעויות הרבה יותר נרחבות.

אוקי מוסיפה לרשימה

בדיוק יש לי על השולחן ערימה של ספרים שהזמנתי מאמזון. אז יכנס לסיבוב הבא :) אני גם מאוד אוהבת לקרוא על נושאים כאלה רציונליים. תורם מאוד לחשיבה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
יש גם בעברית

ושבוע הספר מתקרב, הזדמנות לקנות ספרים במחירים מגוחכים. אני מצאתי את הספר מעניין, אבל לא הצלחתי להגיע אל הקצה שלו. אבל זה יקרה בסוף

למעלה