מאוד מורכב
שלום לך
בתור מי שבילתה אי-אילו שנים באוניברסיטה, אני יכולה להגיד שמחקרים מדעיים זה נושא מאוד מדויק. והתחום של אימון הוא מאוד מורכב. לבנות מחקרים שיעמדו בסטנדרט מדעי אמיתי - זה לא פשוט בכלל. וארוך ויקר מאוד. זה כמו בתזונה. שזה לכאורה פשוט הרבה יותר. אבל לבנות מחקר שבאמת בודק את ההשפעה של מזונות על אנשים - וואלה לא פשוט. הרי יש כל כך הרבה משתנים לבודד. וזה רק אוכל. שבאמת אפשר להגיש אותו מאכל לאנשים שונים. לכן יש דיעות סותרות, מחקרים סותרים לפעמים - כי מאוד קשה לקבוע איך עגבניה משפיעה על אנשים, מדעית, סטטיסטית. עכשיו קח את האימון. מאמנים הם שונים, אנשים הם שונים, האימון הוא שונה אצל אותו מאמן בין מתאמנים שונים, ובטח מאמנים שונים, ותחומים שונים, אורכים שונים של אימונים, תקופות שונות בחייהם של מתאמנים, וואו הראש מסתחרר רק מלחשוב על מאות הפרמטרים שמשתנים בין דוגמא לדוגמא. בין אימון לאימון. זה הרבה יותר מורכב מלאכול עגבניה, וגם על העגבניה לא מצליחים לבודד את ההשפעה שלה. אני סקרנית לשמוע אם יש איזה מחקרים מעניינים. אבל בתחושה שלי, מחקרים מדעיים מדויקים כאלה הם איטיים מדי בשביל אימון. עולם האימון לא יושב ומחכה 20 שנה עד שמחקרים אלו ואחרים יוכיחו את הנחות היסוד שלו, ואז הוא יפעל. בשביל זה יש מקצועות אקדמיים יותר כמו פסיכולוגיה. שמשתדלים להסתמך יותר על מחקר (שאגב למי שלמד מדע מדויק, פסיכולוגיה לא נראה כמו מדע. ואני לא אומרת את זה רק לשלילה). והם הולכים בקצב איטי יותר, לפי מה שמתקבל באקדמיה. ויש לזה יתרונות לאנשים מסוימים.
ואחרי כל זה... אישית אני מתה על הקרדיט הנמוך שיש לאימון. לטיפול פסיכולוגי לפעמים יש קרדיט מוגזם. פנתה אלי אישה שאמרה שהיא בטיפול פסיכולוגי. איך זה עובד לך, התעניינתי? זה טוב? לא יודעת, ענתה לי. רק התחלנו. אנחנו עובדים רק 5 חודשים. אז באימון זה לא ככה - וזה יופי. אף אחד לא נותן 5 חודשים קרדיט לאימון, לפני שהוא שואל אם זה טוב. 5 פגישות גג. אז אתה יכול לנסות, ולראות. אם תוך פגישות בודדות זה לא עובד - אז עם או בלי מחקר, זה לא עובד. ושווה לנסות כוון עבודה אחר, או לפחות מאמן אחר. בהצלחה