CNC - כן או לא?

CNC - כן או לא?

ידוע לי שיש יתרונות וחסרונות לשיטה. אני מתלבט אם לבחור גלגלים שעושיים בCNC או "רגילים" יש פה מכונאי שיש לו נסיון עם זה? רק כדי להיות מובן - על קרבון לא הייתי הולך בגלל הרגישות הגבוהה שלו, למרות כל היתרונות. אבל האם בשיטת CNC גם יכולים לקרות דברים כאלו? (בגלל שזאת טכנולוגיה עדינה וחדשנית וכל זה) אני לא מכיר את השיטה הזאת אז אני לא יכול אפילו להעלות שיקולים בעד/נגד

nintense

New member
שוקי אתה יכול אולי לתת דוגמה...

למה אתה מתכוון ? מה זה גלגלי CNC ומה זה גלגלים רגילים ? בכל מקרה CNC זו לא טכנולוגיה חדשנית בכלל, אך היא עוזרת רבות בייצור חלקים איכותיים (לא רק לאופניים).

הנה

בגלגלים של אמריקאן קלאסיק(420) American Classic 420 with CNC sides and Radial Stainless Butted Round Spokes (120psi Max) חישוקים של ריצ'י Ritchey OCR Protocol WCS with CNC sides and Aero Bladed Spokes VS חישוק אחר של ריצ'י Ritchey OCR Aero Pro, black anodized with machined braking surface לא יודע, המילה CNC מפחידה אותי, כמו קרבון...

nintense

New member
כל החישוקים האמורים הם CNC...

מדובר במשטח הבלימה בחישוקים לברקסים שאינם דיסק (כביש והרים). ה CNC וה MACHINED הם שמות שונים לאותו תהליך. התהליך הוא בעצם סטנדרט בתעשיית האופניים וחישוקים שאינם עוברים תהליך זה, או שמיועדים לדיסק, או שממש פשוטים וזולים (ברמת אופני מדבקה)

JacB

New member
לא להתרגש מ CNC

CNC זאת שיטת בקרה על עיבוד שבבי רגיל לחלוטין (חריטה, כירסום). ההבדל הוא, שבמקום שהעובד יבקר את תנועת כלי העיבוד ע"י שנתות, מדידות בקליבר וכו' , המחשב עושה זאת. הפירוש של CNC הוא Computer Numerical Control . והיום כמעט כל תהליך עיבוד שבבי נורמאלי מתבצע בשיטת CNC (לגבי מחרטות הקסאמים - אין לי מושג). אז להתהדר ב 3 האותיות האלו כדי להצביע על קידמה זה בערך כמו להגיד "מחשב אלקטרוני". (על מה ציפית שיעבוד, על גחלים?).

לפני עשור בערך, אולי יותר,

נהוג היה לציין "טורבו" על כל מוצר, על מנת לסמן את עליונותו הטכנולוגית. תנור אפייה, מגהץ, מחשב ומה לא...

תודה,

עכשיו זה נשמע קצת פחות מרתיע מה עוד שהגלגלים האלה מקבלים ביקורות לא רעות בכלל בRBR

למעלה