cmv

לימור123

New member
cmv

שלום רב, אני חוששת שמה אני עשויה להדבק ב-CMV אתמול נפגשתי עם משהי שהייתה מאושפזת לפני 8 שבועות וגם גילו לה דאז CMV. כיום היא מרגישה טוב, אבל השאלה אם היא עדין יכולה להיות מדבקת? או עדין לשאת את הוירוס ולהבדיק אותי? אם היא הדביקה אותי, תוך כמה זמן אני אמורה לגלות זאת בבדיקת דם? מתי כדאי לעשות בדיקה? וכמה זמן עד שהוירוס נעלם מהגוף? יש שתי בעיות: 1. יש לי ילדה בת 9 חודשים ואני חוששת שמה אני עשויה להדביק אותה. 2. כמו גם אנו רוצים להתחיל "לעבוד על ילד" ועכשיו אני חוששת שזה עשוי לשנות את כל התוכניות אנא עזרתכם

CMV

כן, אחרי 8 שבועות ניתן להדביק. לא ניתן לבודד את האוכלוסיה וגם ביתך בת ה 9 יכולה להיות חשופה במעון ולהדביק אותך. הנגיף אינו נעלם מהגוף אף פעם אבל בהריון הוא בעיתי רק בהדבקה הראשונית. כדאי לך לעשות בדיקה כיון שאולי כבר נדבקת מזמן ויש לך נוגדנים.

לימור123

New member
עשיתי בדיקה בלי קשר לפני שבוע

ואני יודעת שאני לא מחוסנת. בהריון הקודם מאוד חששתי מה-cmv. השאלה היא האם עבור ביתי בת ה-9 חודשים מחלה כזו מסוכנת? ותוך כמה זמן ניתן לדעת אם נבדקתי ממנה בוודאות??? כלומר מתי נוכל לחזור לנסיונות להורות??

CMV

המחלה אינה מסוכנת לביתך. במידה ואת נדבקת, כדאי להמנע מהריון לפחות חצי שנה, וכל זאת בתאום עם רופא הריון בסיכון גבוה.

לימור123

New member
אם נבדקתי, מתי כדאי לבצע בדיקה?

תוך כמה זמן יראו הדבקה בבדיקה? הבנתי שרק לאחר מספר שבועות - כמה?

CMV

זה יכול לקחת מספר שבועות אבל אם הייתה חשיפה ודאית כדאי אולי להתחיל להבדק מעכשיו ואח"כ אחת לשבוע או שבועיים.

לימור123

New member
תודה. ועוד שאלה - מדוע למעשה?

מה עשויה לומר לי הבדיקה אחת לשבוע? חשוב לציין כי נבדקתי לפני ההחשפות, ואני יודעת בוודאות שלא הייתי מחוסנת. תודה!!!

למעלה