cmv

cmv

אני מעוניינת להיכנס להיריון, אך בבדיקות שביצעתי לפני כשבועיים היו התשובות כדלקמן: cmv-igg חיובי, cmv-igm - חיובי, avidity - 35 פניתי למומחה למחלות זיהומיות והוא המליץ לחכות כשנה!!! מבקשת תשובה מד"ר דן טורנר. תודה מראש.

cmv

לפי התשובות יתכן שהייתה הדבקה לא מזמן כאשר יכול לעזור אם היו לך בדיקות קודמות. תשובת ה AVIDITY תלוייה גם במעבדה הספציפית כיון שאין סטנדרד. אף לא יודע כמה זמן באמת צריך לחכות אבל ככל שמתרחקים יותר מהמחלה החריפה יש פחות סכוי שיהיה CMV פעיל בדם וזה נכון שמקובל להמליץ על שנה.

מתעקשת לקבל OK להיכנס להיריון...

לגבי הבדיקות - הפעם הקודמת שנושא ה-CMV נבדק היה לפני שנתיים ואז שני הערכים היו שליליים. המעבדה היא של קופ"ח מאוחדת אם זה עוזר במשהו... אבל אני רוצה להבין לעומק - לפי מה שקראתי, תוצאות הבדיקות שלי מעידות כי כבר נחשפתי לנגיף בעבר וכי הייתי חולה עד לפני 3 חודשים. יחד עם זאת קראתי כי הסיכון לפגיעה בעובר מזיהום שניוני (במידה ואיכנס להיריון זה יהיה המצב) נחשב לקטן יותר ומוערך כאחוזים בודדים. מעבר לכך, בהריונות הקודמים שלי הנושא הזה כלל לא נבדק ויכולתי בכלל לא לדעת על קיומה של בעיה מסוג זה... מדוע אם כך זמן ההמתנה כל כך ארוך?

CMV

קודם כל ה OK זה את ולא אף אחד אחר. לאור זאת שמדובר בתחום שהוע עדיין אפור והרבה דברים לא ידועים אנו נותנים הערכה של דברים מקובלים ולכן השנה , שאולי אם היה מידע טוב יותר זה היה יכול להתקצר. לפי מה שאני מבין מהבדיקות שלך היה לך זיהום ראשוני ולא שניוני לפני זמן לא רב מה שמגביר את הסיכון להדבקת העובר. ופה בדיוק הבעייה, כמה זמן צריך לחכות, ולכן אנו ממליצים על כשנה. מה שמצביע על הזיהום הראשוני הוא ה IGM. לגבי ה AVIDITY יש לבדוק את הנורמות של המעבדה הספציפית.

למה לצופת בבדיקות המעקב

אני כנראה אמתין ואבצע כל חודש בדיקת דם לבדוק את הנושא. מהן אם כך התוצאות הרצויות ?

CMV

בעקרון ה AVIDITY צריך לעלות וה IGM להעלם, אבל החשוב יותר כרגע הוא הזמן כיון שלפעמים ה IGM אינו נעלם. בכל מקרה אני ממליץ לך להיות בקשר עם הגנקולוג כיון שיתכן שחסר לי מידע ותראי את תשובות שלי כמידע בלבד ולא יעוץ.

למעלה