CMV פעיל?

צופקיהו

New member
CMV פעיל?

שלום רב, בי בן שנה ותשעה חודשים חלה בCMV בספטמבר להערכתי (אני נידבקתי ממנו בזמן הריון ועל פי הבדיקות שלי ההדבקה הייתה סביב ספטמבר- אוקטובר). כיום המדדים בבדיקת הדם שלו שניהם חיוביים בנוסף נמצאו טחול וכבד מעט מוגדלים. בני חולה המון לאורך השנה (שנה ראשונה בגן ילדים). בנוסף מתגלה בבדיקות כאנמי ויש חשד כי נשא של טלסמיה המתבטאת באנמיה. האם במצב זה יתכן ומערכת החיסון שלו ירודה ועל כן הנגיף עדיין פעיל בגופו? אנחנו חודשיים לאחר הפסקת הריון בשל ההדבקה וברצוננו ללהתחיל בקרוב הריון נוסף(המדדים שלי משתפרים IGM שלילי/גבולי,AVIDITYמעל 45%). במידה והנגיף עדיין פעיל בגופו אני מניחה כי הסיכויים שאדבק שוב גבוהים יותר ועל כן אשכול את צעדי... אילו בדיקות מומלץ לעשות בכדי לאמוד את פעילות הוירוס (שתן/דם) והאם יש לפנות למומחה לזיהומים או שרופא הילדים אמור להבין מספיק במצב שכזה? לתשובותיך לשאלותי המרובות אודה.

CMV

לאור זאת שכבר נדבקת מ CMV החשש מהדבקה חוזרת הוא קטן ביותר. כדאי להמתין בין חצי שנה לשנה לפני ההריון הנוסף מאז ההדבקה. לגבי הילד יש אפשרות לבדוק CMV בשתן. בכל מקרה אני ממליץ לפנות לרופא מחלות זיהומיות ילדים.

למעלה