cmv הריון בשבוע 31

cheli keren

New member
cmv הריון בשבוע 31

שלום ד"ר טורנר, אני זקוקה לעזרתך בדחיפות (אני מתנצלת מראש על אורך המייל): אני בת 36, הריון ראשון ובשבוע 31. מטופלת בהריון בסיכון בשל ראומטואיד ארטריטיס. הרופא שמטפל בי קיבל תוצאות cmv ב- 2/7/2006: (cmv IgG : >35(>0.7=pos גבולי :cmv IgM (בשיטה שניה - שלילי) cmv IgG avidity: 1.10 הוא שלח אותי לבדיקה שניה, ב- 11/09/2006והתוצאות שהתקבלו הן: (cmv IgG : >35(>0.7=pos cmv IgM: Negative Hepatitis Bs Ag: 0.00 (מחוסן =10 < ) הראתי לו תוצאות שנתן לי רופא המשפחה מלפני יותר משלוש שנים (מ - 29/07/2003 - זו התקופה בה גילינו את דלקת הפרקים שלי): (cmv IgG : >35(>0.7=pos cmv IgM: Positive הוא הלחיץ אותי מאוד, הותיר אותי מבולבלת וללא הבנה של ההשלכות או פתרונות אפשריים. התייעצתי עם ד"ר קרא-עוז מבי"ח רמב"ם (שהיתה אדיבה ומדהימה) ואמרה כי הנתונים לא נקראו נכונה ע"י הרופא, וכי ההדבקה לא התבצעה במהלך ההריון וכי אין מקום לחרדות ולפחדים . היא ללא ספק הרגיע אותי והמשכתי להנות מההריון... חלפו חודשיים והממונה על הרופא המטפל בי, גילה כי רמת הסוכר שלי גבוהה מאוד, קרא לי לשיחה ובדרך אגב, אמר כי בדק את התיק, ראה את תוצאות ה- cmv וכי הוא ממליץ לי לעשות בדיקת מי שפיר (אגב עשיתי כבר אחת!!! בשל גילי - ולא התבקשתי אז , לצערי, אז לבדוק את המצאות הנגיף למרות שהתוצאות כבר היו אצל הרופא המטפל!). יצאתי מהפגישה ממררת בבכי ומבולבלת, היות והנושא עלה שוב, ועתה עליי לעשות בדיקת מי שפיר נוספת ועוד בשבוע 31! אני לא יודעת מה לעשות והכי מטרידה אותי העובדה כי העובר כבר גדול! ומה אם נדבק? מה עושים בשלב כל כך מתקדם? הפלה? קשה לי לעכל זאת! אני מאוד חרדה ולא מפסיקה לבכות ומאוד זקוקה לעצתך. האם לדעתך עלי לבצע דיקור מי שפיר נוסף? האם יש סיכוי כי נדבקתי במהלך ההרעיון? והאם הדבקתי את העובר? מה ההשלכות של ההדבקה? ואילו פתרונות יש למצב מעין זה? סליחה על 'גשם' השאלות, אני מאוד מצפה לתשובתך. בתודה מראש ובכבוד רב, קרן (נהריה)

NadavG

New member
שאלת המשך cmv

אינני מכיר את הפרטים המדויקים. מדובר בבחורה בגיל 30+ שנבדקה ב-22 בספטמבר, אז התקבלו תוצאות שליליות. ב-22 באוקטובר נבדקה בשנית, והתוצאות הפעם היו חיוביות להמצאות ה cmv. תאריך הלידה המשוער הוא ב-9 בינואר. שאלתי היא מה דרגת הסיכון לעובר בשבוע ה-24, לעומת ה-21 למשל, והאם קיימים מחקרים המעידים על שוני בדרגת הסיכון בהדבקות באיזשהו שלב במהלך ההריון, או שמא במהלך כל 9 חודשי הריון מסוים הסיכון לעובר יהיה זהה בקירוב, בין אם ההדבקות קרתה בתחילת ההריון או באמצעה? מצטרף לתודות מראש של העלמה שמעליי
בברכה, נדב

CMV

כיון שאיני הרופא המטפל ולא בדקתי אותך אענה רק בקווים כלליים. קודם כל היה לך CMV IGG לפני 3 שנים כך שהסכוי להדבקה חוזרת הוא נמוך למרות שאינו 0 וגם אז הסיכון לעובר נמוך ביותר. לגבי ה IGM. התשובה הגבולית בעייתית כיון שהיא יכולה להיות מה שאנו קוראים false positive . לגבייך הפענוח של ה IGM בעייתי גם ככה כיון שיש לך רומטואיד ארטריטיס ומאד יתכן שהוא שייך ל rheumatoid factor וללא קשר ל CMV. כך שלפי הנתונים האלו הסיכון שחלית ב CMV בהריון או שהעובר היקר ידבק נמוך ביותר. לגבי מה לעשות, אני נמנע מלתת עצות כאלו באינטרנט ולכן המלצותי היא לפנות ליחידה להריון בסיכון גבוה. אם אין רופא זיהומיות שמשתתף ביעוץ את יכולה לפנות לאחד מרופאי הזהומיות בארץ שמתעסקים ספציפית בתחום הזה. מה שלא תחליטי , את יכולה להוריד את רמת החרדה.

cheli keren

New member
מון תודה

המון תודה ד"ר טורנר, עזרת לי מאוד. אין ספק כי תשובתך היתה חשובה לי וכי הרגעת אותי מאוד. שוב תודה והרבה בריאות לך וליקירך.

למעלה