CMV בפעם שניה ?

• פותח הנושא s272
  • פורסם בתאריך

s272

New member
CMV בפעם שניה ?

שלום ד"ר טורנר גם אני חליתי בעבר ב CMV וסיפרתי לך לגבי ביקור אצל הגניקולוג שפצע אותי בנרתיק והתעטש עליי מספר פעמים במהלך בדיקה . כתבת לי שכדי לבדוק האם נידבקתי שוב ניתן לבצע בדיקת igm, avidity אבל כעת אני רואה שלבחורה הקודמת כתבת לא לבצע avidity אלא igm,igg אני מבולבלת - איזו בדיקה לבצע ?

cmv

את צודקת וסליחה על הטעות. ה AVIDITY בודק "חוזק" של נוגדני IGG, וכאשר הזיהום רחוק הם יותר "חזקים". לכן, כיון שאת חודשת בהדבקה חוזרת ה AVIDITY לא יעזור כיון שיש IGG ישנים בניגוד למה שאולי ציינתי. מה שיכול כרגע לעזור הוא לבצע IGG ו IGM ולעקוב אחר עלייה של נוגדני IGG שיכולים לסמן הדבקה חוזרת. הבעייה במקרים האלו שכל הבדיקות צריכות להעשות בדיוק באותה מעבדה כיון שיכול להיות הבדל בתוצאות בין המעבדות.

s272

New member
,תודה בהמשך

כלומר, צריך לחזור על הבדיקה שתי פעמים ? עבור IGG רושמים במעבדה חיובי או שלילי - אין ערך מיספרי - אז איך אפשר לעקוב אחרי עליה ? ומה עם IGM ? האם חיובי מעיד בהכרח על הדבקה חוזרת ?

CMV

יש מעבדות שרושמות ערך מספרי. גם לגבי ה IGM זה מורכב. כמו שעניתי לשאלה שנשאלה קודם מדובר בבדיקות עקיפות שלפיהן אנו רק עושים הערכות בהתאם לנסיון ועבודות קליניות. אהי מציע שתתיעצי באופן מסודר במרפאה למחלות זיהומיות עם כל הנתונים.

למעלה