cmv בהריון

gali125

New member
cmv בהריון

ד"ר שלום, הנני בשבוע 10 להריון. בפברואר השנה ביצעתי בדיקות נוגדנים ל-cmv והתוצאה הינה: IGG - POSITIVE 2.80 au/ml IGM - NEGATIVE לפני יומיים ביצעתי בדיקות נוספות והתוצאות הן: IGG - POSITIVE IGM - NEGATIVE מה שמדאיג אותי זו העובדה שלפני כחצי שנה גיסתי חלתה ב-cmv ואני חוששת שיכול להיות שנידבקתי ממנה ושעדיין היו לי נוגדני IGM חיוביים ממש בתחילת ההריון אך לא ידעתי על כך כי אז לא ביצעתי בדיקות אלה (תחילת הריון - הכוונה לשבועוות 4 ואילך) האם הגיוני שבתחילת ההריון נניח שהיה IGM חיובי והיום כ -5 שבועות אחרי הוא שלילי? האם המחלה יכולה לעבור לעובר במשך כל התקופה בה ה-IGM חיובי, או רק בתחילת המחלה? אילו בדיקות נוספות עליי לבצע כדי להיות רגועה? לתשובותייך אודה - ההריון יקר מאוד ואני בלשון המעטה קצת לחוצה, גלי

CMV

אם היה לך IGG בפרואר אז נכנסת להריון הזה בעקרון כבר מחוסנת. תתכן הדבקה שנייה אבל זה כבר נדיר.

gali125

New member
בהמשך לתשובתך

האם כדאי בכל זאת לבצע בדיקה כמותית לנוגדני IGG כדי לבדוק האם היתה עליה של יותר מפי 4, וכך לדעת האם היתה הדבקה שניה, או שזה מיותר? ושאלה נוספת האם ישנו מיתאם בין כמות נוגדני ה - IGG וה"חוזק" של החיסון? (לי לדוגמה יש כייל נוגדנים יחסית נמוך - 2.80 AU/ML ) או שזה לא משנה? שוב אודה לתשובותייך. גלי

למעלה