CMV בהריון

גל ר

New member
CMV בהריון

אני בהריון בתחילת שבוע 17.חודש רביעי. בבדיקת דם שנערכה לי בשבוע 10 התקבלו תוצאות CMV אלו: CMV IGG חיובי CMV IGM גבולי CMV AVIDITY 45% נערכה לי בדיקת דם חוזרת כעבור שבועיים (שוב במעבדת קופ"ח מכבי) והתקבלו בדיוק אותן תוצאות. אציין כי גם לפני ההריון ה- IGG היה חיובי. רק בשבוע שעבר (שבוע 16) נשלחתי לבדיקת דם "מתמחה" במעבדה הוירולוגית בתל השומר . טרם קיבלתי את התוצאות. שאלותיי (מצטערת, ארוך..)- 1. עד כמה שידוע לי הIGM רלוונטי רק לשלושה חודשים אחורה, ואני כבר בשבוע 17 .האם בדיקת הדם שנלקחה ממני בשבוע 16 ונשלחה למעבדה הוירולגית בתה"ש בכלל נותנת לי אינדיקציה גם לגבי החודש הראשון של ההריון? 2. הבנתי שיש גם אפשרות לבדיקת CMV בתרבית שתן. כל המעקב שלי הוא רק בבדיקות דם. האם יש טעם לבקש מהרופא גם בדיקת CMV בשתן? איזו אינפורמציה נוספת היא נותנת? האם גם בשתן נבדקת הדבקות בטווח של 3 חודשים אחורה בלבד? 3. מקווה שלא, אך במידה והIGM ייצא שוב גבולי או חס וחלילה חיובי - מתי כדאי לבצע את מי השפיר? 4. בכל מקרה רציתי לעשות בדיקת מי שפיר, האם כדאי שהבדיקה תתבצע אצל בכיר מתחום הוירולוגיה דווקא? או שאני יכולה להבדק אצל כל "מדקר" טוב והדגימה פשוט מועברת לבדיקת CMV בנוסףלרגילה. 5. האם יש קשר בין בדיקת FISH במי שפיר לבדיקת הCMV? תודה מראש לתשובתך.

CMV הריון

1. IGM יכול להיות חיובי אפילו שנה אחרי הדבקה. לפעמים הוא חיובי לא בגלל CMV אלא פשוט בגלל רמות גבוהות של הנוגדן מסיבות אחרות. ה AVIDITY נותן אינדיקציה גם על הדבקה לפני מעל לשלשה חודשים אבל גם אז כבר היית בהריון. 2. ה CMV בשתן במקרה שלך אינו רלבנטי. 3. בדיקת ה IGM הבאה לא תתן גם תשובה כי מה שחשוב הוא שההדבקה הייתה רחוקה מתחילת ההריון. 4. אם ה IGG לפני ההריון היה חיובי אז נדבקת לפני ההריון. מה שחשוב הוא כמה זמן לפני ההריון הייתה הבדיקה. 5. בדיקת FISH היא בדיקה גנטית ללא כל קשר ל CMV. לסיכום, סיכוי ההדבקה לעובר ב CMV נמוך ביותר והשיקול למי שפיר שצריך להתבצע יחסית מאוחר הוא בעיקר שלך. בכל מקרה ממליץ להתיעץ עם יחידה להריון בסיכון ולדון איתם בכל המשמעויות.

גל ר

New member
תודה ושאלה נוספת -

תודה רבה, שאלה נוספת - בכל מקרה אני מתכוונת לעשות בדיקת מי שפיר (עקב הגיל), האם כדאי שהבדיקה תתבצע אצל בכיר מתחום הוירולוגיה דווקא? או שאני יכולה להבדק אצל כל "מדקר" טוב והדגימה פשוט מועברת לבדיקת CMV בתל השומר. כמו כן, שמעתי שיש בתי חולים שעושים בדיקה כפולה לבדיקת ה-CMV במי שפיר, ויש כאלו שעושים בדיקה אחת. - מה ידוע לך אל כך?

CMV

אילו כבר שאלות פרטניות עם יעוץ רפואי מה שאני נמנע לעשות באינטרנט כיון שאני נותן מידע כללי בלבד. כדאי להוועץ באחד מהמרכזים להריון בסיכון גבוה (בכל בית חולים גדול).

שיר 130

New member
מה זה - CMV ? סליחה על הבורות

מה זו המחלה הזו? גם אני בהריון, האם זה משהו שהיתי צריכה להיבדק גם או שזה קשור למקרה אינדיבידואלי? (סליחה עוד פעם)

CMV

CMV הוא נגיף שאחוז גדול מהאוכלוסיה חלה בו , בחלקו הגדול ללא תסמינים. אחת הבעיות הוא שבמידה וחולים או נדבקים בזמן ההריון יש סיכוי לפגיעה עוברית אומנם באחוזים לא גדולים. מי שחלה לפני ההריון או שיש לו נוגדנים אינו צריך לדאוג . כיום אין התוויה של משרד הבריאות לבצע בדיקת סקר לפני ההריון אבל מי שעושה בזמן ההריון יכול לפי סוג הנוגדנים לדעת אם נדבק לפני או בזמן ההריון. אם הייתה הדבקה בזמן ההריון ממליצים לבצע מי שפיר על מנת להעריך אם העובר גם נדבק.

למעלה