Clustering....

  • פותח הנושא snup
  • פורסם בתאריך

snup

New member
Clustering....

עמדתי בכל הדרישות של המשרה שהוצעה לי מלבד נושא אחד והוא Clustering. המראיינת שאלה אם אוכל ללמוד זאת בשיטת הלימוד העצמי ועניתי שכמו כל דבר אחר גם Clustering ניתן ללמידה עצמית. אז מאיפה מתחילים. מישהו יכול לעזור ולתת קצת מידע מנסיונו האישי ?
 

Motel

New member
Clustering

יש ב-technet מספר מאמרים מעולים בשיטת step-by-step. לדעתי מספיק ידע ברמה גבוהה בנושאי AD ו-Exchange או SQL כדי להקים Cluster. ההבנה של הפיצ'רים המיוחדים ל-cluster כמו failover נרכשת כבר בהתקנה של ה-cluster הראשון.
 

Motel

New member
הנה מדריך למשל

http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windowsserver2003/technologies/clustering/confclus.mspx המדריך מתמקד רק ב-cluster service עצמו, לא באפליקציות כמו SQL או EXCHANGE (או מה שלא יהיה) שניתן להכניס אליו. מדריכים לאפליקציות עצמן אתה יכול למצוא ב-deploy guide שלהן.
 

antidot

New member
שאלונת

clustering של מה ? אומנם, כפי שצויין מעלה, נושא הclustering של מייקרוסופט מכוסה יפה מאוד בtechnet, עדיין יש לא מעט מערכות הפעלה אחרות שהמושג cluster לא זר להן (ועוד לפני שMS כלל חשבו בכיוון).
 

snup

New member
האמת ש....

לא שאלתי, שוב כנראה מחוסר ידע בנושא Clustering, אבל לפי מה שהבנתי בראיון המקצועי הזה הפלטפורמה היא מייקרוסופט עם שרתי 200 ו- 2003, שרתי Exchange 5.5 ו- 2003, שימוש ב- Zenworks, תחנות עבודה מבוססות מייקרוסופט לסוגיהן(מ- 95 ומעלה) ורשת קטנה של Novell. אז מן הסתם אני חושב שכבר מאוחר לי לשאול באיזה Cluster מדובר. מצד שני - מה דעתך על שאלה כזו למראיינת (אני בקשר איתה כדי להציג המלצות ותעודות) -" אני יוצא לחופשה מרוכזת של סוכות מטעם העבודה אז זוהי הזדמנות מצויינת לשבת על הספרים אז אם תוכלי לפרט לי קצת בנושא ה- Cluster וגרסת ה- Novell כדי שאוכל להתרענן קצת בחומר?". האם זוהי לא שאלה מכשילה בעצם?, יש לך ניסוח יותר טוב? תודה.
 

antidot

New member
------>

שאלה מכשילה ? אישית אני בספק... מקסימום ניסיון לבדוק את bullshit factor - האנשים שאומרים שהם יודעים משהו, אבל כשמגיעים לשאלות אמיתיות מסתבר שאין להם שמץ. לדעתי איש מקצוע אמיתי אף פעם לא יתנהג ככה. שוב, סה"כ דעתי. לגבי clustering - לי אישית אין יותר מדי ניסיון עם מייקרוסופט (למרות שמהניסיון הקצר שלי זאת לא תורה מסיני). התצורות הנפוצות לדעתי הן Exchange וSQL בfail-over ושרתי TS בload balance. כעקרון הצברים מתחלקים לכמה סוגים: - high availability - מטרתם לספק סביבה עמידה ושרידה לתקלות. לרב מדובר ב active-passive - במקרה של תקלה בשרת, שרת אחר נכנס לתמונה וממשיך מהנקודה בה הראשון כשל. כיוון שהתצורה הנ"ל מאוד תלויה אפליקציה, ההתייחסות שונה לגמרי עבור כל שירות ושירות. לדוגמא בSQL אם אתה לא עובד עם טרנאקציות, אינך יכול להבטיח אמינות הנתונים של 100% במקרה של כשל שרת ראשון. במקרה של שרת קבצים העסק הרבה יותר פשוט (למרות שגם אז יש נקודות כשל שיש להתייחס אליהן). תצורה נוספת היא active-active בה שניים (או יותר) מהnodes מתחלקים בעומס ובמקרה של נפילה של אחד מהם, העומס הנוסף מתחלק בין השאר. - HPC - High Performance Computing - בד"כ מטרתם לבצע חישובים כבדים ונפילת חלק מהnodes אומנם תגרע מהביצועים, אך עדיין תאפשר המשך פעילות. למרות שבמרה הזה השרידות חשובה פחות. אישית, הייתי מתחיל מdeployment guides של MS, מסיים את חומר קריאה ומנסה להרים לבד כמה תצורות נפוצות. לצערי אני מכיר יותר את תחום HPC על בסיס OpenMosix או OpenSSI, כך שאני בספק אם אוכל לתת לך כיוון יותר ממוקד.
 
למעלה