client מהיר לoracle

mandymo

New member
client מהיר לoracle

אני מחפש איזשהו client מהיר לoracle. אני לא מחפש הרבה אופציות ואפשרויות. משהו שרק יראה טבלאות, ויאפשר עריכה בסיסית. אין צורך לאפשר שינוי/הוספה של טבלה, להראות partitions וכד'. כרגע אני עובד עם toad, אבל, בד"כ, אני ממש לא צריך את כל האופציות שלו, אז הוא סתם איטי וכבד. יש המלצות למשהו יותר זריז?

jonjac

New member
אתה חייב משהו גרפי?

SQL Developer של אורקל הוא יותר פשוט להפעלה אבל יש בו לא מעט באגים והוא מבוסס Java, כך שאפשר לקפוץ להכין קפה עד שהוא עולה בהפעלה ראשונית. PL/SQL Developer הוא כלי גרפי מתקדם עם יכולות דומות לגרסאות Toad למפתחים. מניסיוני זה כלי פחות נוח (אולי עניין של הרגל) אבל יותר מהיר. בנוסף יש כלים כמו SQL Navigator שלא בדקתי. אבל הכי מהיר מכולם הוא SQL*Plus, שאפשר לעשות בו הכול למי שלא פוחד להקליד.

mandymo

New member
תשובות

את ה SQL Developer התחלתי לבדוק, אולם הייתי כבר משוחד נגדו, בעיקבות האטיות של ההפעלה הראשונית. שוול לתת לו נסיון נוסף? הוא מהיר יותר מtoad ברגע שהוא כבר למעלה? את PL/SQL Developer לא הכרתי. אנסה. וכן, SQL Plus הוא בהחלט האפשרות המועדפת עלי בד"כ, אבל לפעמים אני כן מעדיף תצוגה גרפית. בגלל זה אני מחפש משהו בסיסי. את הדברים ה"כבדים" אני אעשה ב SQL Plus. אבל כדי לראות מהר מה המצב, או לבצע עידכונים קטנים על מספר רשומות שאין קשר בינהם, אני מעדיף כלי גרפי.

jonjac

New member
כלים גרפיים

הביצועים של SQL Developer סבירים אחרי ההפעלה הראשונית. יש שם כמה באגים בעריכת stored programs אבל גם יכולות יפות של אפשרויות גרירת אוביקטים. מומלץ לשנות פונט ברירת מחדל של הeditor וכן הגדרות NLS ואז העבודה איתו היא אפשרית (וחינמית).

למעלה