CLA - אומגה 6

CLA - אומגה 6

היי שירי או כל מי שמבין בנושא שאלה בנוגע ללהיט CLA כשורף שומן. שמתי לב שמאז שהתחלתי להיות טבעונית לפני שחצי שנה עליתי קצת במשקל ובהיקפים וזאת למרות שאני מאוד מאוד פעילה ספורטיבית. לפחות 5 פעמים בשבוע אני משלבת פעילות אירובית עם אנ-אירובית כמו גם התזונה שלי מאוזנת ואין לי חוסרים. התחלתי לקרוא ולהבין מה אני יכולה לעשות בעניין וגיליתי את ה- CLA. עיתון בריאות רמז לי שמה שנמצא בבשר, בדגים ובמוצרי חלב הוא הגורם העיקרי לשריפת השומן שאני צריכה. אני כמובן לא רוצה להפסיק להיות טבעונית אבל מאוד רוצה לשרוף את העודפים. קראתי את השרשור עם קרן בנוגע לאומגה 3 ו- 6 וגיגלתי קצת ואני חייבת להודות שאני עדיין מבולבלת. האם יש טעם להתחיל לקחת את ה- CLA ? **לכל מי שאין מה להגיד בנושא אני מבקשת לא להעיר הערות לא במקום ופוגעות תודה**

אפשר דוגמא לתפריט שבועי ממוצע שלך?

לא יודע מאיפה העיתון הזה הביא את ההזיה הזו אבל מקומות שצורכים בהם הרבה בשר,דגים ומוצרי חלב ידועים באוכלוסיה שמנה ב- 25% יותר גבוה מאיזורים שלא(עייני במחקר סין) אז עם כל הכבוד.. נ.ב עליה במשקל לא תמיד אומרת שומן - עליה בהיקפים אולי אינדיקציה יותר טובה רק שימי לב שאת אכן מודדת את העניין . ועוד דבר אימון אירובי 5 פעמים בשבוע אינו מבטיח שריפת שומנים קבועה וטובה יש להמשיך ולאתגר את הגוף כי ברגע שהגוף מתרגל לאימון מסוים האפקטיביות שלו יורדת - יש לנסות לגוון בסוגי אימונים שונים ובדרגות קושי משתנות ככל הניתן .

אני עונה לשניכם

תודה על התשובות אז ככה: אני צמחונית קצת יותר מ- 20 שנה אז לא נראה לי שלבשר יש קשר לזה. יחד עם זאת לא פעם נתקלתי במחקרים שמצביעים על זה שאכילת מוצרי חלב דלי שומן איכשבו עוזרים לשרוף שומן בטני ועודפים. לא ברמה שאנשים שמנים יהיו רזים כמובן אבל 6 אחוזים בשנה. אני לא ממציאה ! עם המעבר שלי לטבעונות שינתי את התפריט שלי שיכלול את כל החוסרים. התפריט שלי מאוזן ולהתחיל לכתוב מה אני אוכלת כל השבוע יקח לי שנה. בכללי - התפריט שלי מבוסס הרבה על ירקות, אורז מלא, קינואה, פסטה מקמח תירס/אורז אני כמעט ולא נוגעת במוצרי חיטה וקונה לחם שיפון מלא, טחינה, אבוקדו, טופו, כל הגרגירים והזרעונים למינהם (ככה אחותי מגדירה את האוכל שלי:), כמעט לא מבשלת עם שמן ומשתמשת רק במלח עשבים וכמובן הכל בכמויות נורמליות. מאז הטבענות ירדו לי מהתפריט כל אופציה לאכול עוגות או מתוקים (אלא אם אני מכינה עוגיות טבעוניות) וכל זאת יוצא שעליתי קצת במשקל ובהיקפים. באזור הבטן שמעולם לא היתה לי בעיה + תוספת לירכיים ולישבן. התסכול שלי גובר מיום ליום. אני גם מודעת לעבודה בחדר כושר ולזה שצריך להעלות כל פעם את רמת האימון.אני בעיקר מתרכזת בריצה, אופניים ומכשירים כדי לחזק (לא כדי להיות שרירנית). גם אני חשבתי שזה שטויות ולא יכול להיות שיש בזה משהו. ואז התחלתי לקרוא ספרות על העניין והגעתי למה שנקרא CLA. שמעתי על מחקר סין ויצא לי קצת לקרוא עליו. אני חושבת שהמקרה שלי הוא שונה. אני ממש מתוסכלת מהעניין. אגב - הערת שוליים קטנה אך חשובה הפסקתי במקביל גם לעשן בערך באותה תקופה של הטבעונות. לא הייתי מעשנת כבדה קצת פחות מחצי קופסא ליום ואין לי בעיה בחילוף חומרים. לפחות לפי מה שנראה אני רוצה להפוך את התזונה הטבעונית שלי לכזו שלא יהיו לי תסכולים ממנה כי אני לא רוצה לברוח אחורה לצמחונות.

תראי לא טענתי שאת ממציאה

ציינת מקורות אני פשוט חושב שהמקורות שלך ממציאים ומטעים . ומה עם פירות בתזונה שלך ?

אני אוכלת פירות

לא יותר מאחד ליום. אני גרה באירלנד ובוא נגיד שהפירות פה לא כמו בארץ וזה קצת מבאס. אני אוכלת בעיקר בננות ועכשיו זו התקופה של התותים והמלון שהם מגדלים פה אז הם טעימים. בד"כ אני אוכלת את הפרי בבוקר או כשאני מגיעה הביתה אחרי אימון של שעה ורבע/וחצי כי אז אני מתחילה לבשל לארוחת הערב. אני לא צריכה לאכול אוכל של בודי בילדרז אחרי אימון זה ברור לי בגלל זה אני לא מקפידה על החוקים שלהם אחרי אימון. ירקות אני אוכלת יותר בד"כ משתדלת לקנות מוצר מקומי כי אז אני יודעת שאני מקבלת משהו טוב יותר.

כמה זמן את טבעונית? כמה זמן מתאמנת?

ממתי שמת לב שהתחלת לעלות במשקל והיקפים?

אני טבעונית

מנובמבר 2009, הפסקתי לעשן בדצמבר 2009 :) אני חסידת הליכות קרוב ל- 7 שנים בגלל שאני לא רוצה להשמין. בערך מפברואר השנה התחלתי להתאמן בצורה אינטנסיבית יותר לשלב ריצה (בחדר כושר ובחוץ בסביבות 7-5 K) שזה משהו שתמיד היה לי קשה לעשות, אופניים (בחדר כושר), אני בפילאטיס פעם בשבוע (עכשיו יש פגרה אבל זה יתחיל שוב בספטמבר) ואני עובדת קצת על חיזוק שרירים. העליה בהיקפים התחיל בערך כחודשיים/שלושה מהתזונה הטבעונית שלי.

cwen

New member
מה עם קטניות?

בעיקרון, לפי מה שהבנתי כדאי להעדיף קטניות על דגנים. יותר חלבון ופחות פחממות. לגבי עישון, קראתי מחקרים שהפסקה של עישון יכולה להוביל לעליה קלה במשקל. לא שזה אומר שאת צריכה לחזור לעשן חס וחלילה, עדיף קצת עודפים מאשר לעשן. וסתם שאלה רפואית - בדקת שאין לך בעיה בבלוטת התריס?

אני אוכלת קטניות

בד"כ האורז שאני מכינה תמיד יהיה עם קטניה כלשהי. קינואה זה חלבון מלא כך שלא צריך קטניה. ויש לי כמה מתכונים להמבורגרים/קציצות שיש בהם קטניות. באופן טבעי בחורף אני יותר אוכלת קטניות במרק. גם אני הבנתי שיש עליה במשקל למי שמפסיק לעשן וחקרתי את הנושא זה בד"כ לאנשים שהתחילו לאכול יותר בלי לשלב פעילות גופנית. אצלי להפך - באותה תקופה הפכתי לטבעונית והאימון שלי נעשה יותר אינטנסיבי. לגבי בלוטת התריס - עניתי לשירי בצרה מקיפה על הבדיקות. פעם אחרונה שעשיתי בספטבר 2009 אין חריגות בבלוטת התריס.

cwen

New member
שאלה קצת משונה

את בטוחה שמה שמצטבר לך זה עודפי שומן ולא שרירים? כי למשל חלק מהתוצאה של אימונים זו עליה במסת השריר, ואז יש גם עליה במשקל - שהיא עליה בריאה. אני רחוקה מלהיות מומחית בזה, כמובן. אבל זו אופציה.

יש להבין כמה דברים פשוטים

ראשית כדי שמזון ייחשב לטוב ובריא ומבריא עבורינו עליו להכיל רק טוב,לא טוב ורע ולא רק רע,בשני האחרונים יהיו מחלות ואף מוות. הכלל הראשון לא אוכלים מה שאנו יודעים שמזיק לנו בריאותית,אינני מתכוון להרעיל עצמי לאט או מהר,מה שמזיק מוציאים וכאן אדגיש שגם לא כל הצומח תמים הוא,בטח לא מזון שלם ובריא שהרסנו אותו עי תהליכים רבים ומגוונים. כלל חשוב:המזון הבריא ביותר הוא המזון שקיים בצורתו הטבעית,למשל פרי ללא כל עיבוד נוסף. לא צריך לצרוך חלבון מלא כל הזמן,יש הרבה מיתוסים היום,הגוף יודע לקחת את מכלול החלבונים ולהרכיב לעצמו את מה שנדרש. עודף חלבון הוא מזיק ועלול לגרום לסוגי סרטן מסוימים,בעיות כליות,שרירים,מחלת השיגדון ועוד.... עישון ואלכוהול הם רעלים לכל דבר,השילוב של שניהם קטלני יותר. המזון הבריא ביותר לאדם הוא:פירות ופירות יבשים,ירקות,אגוזים וזרעים למיניהם,קטניות(רצוי מונבטות),דגנים יש לאכול פחות כאשר הם מכילים עמילן רב והגוף חסר יכולת לפרק עמילן רב,כמובן לאכול רק דגנים מלאים ולצמצם או לחלוטין לנוריד דגנים ריקים שאין להם ערך תזונתי ובריאותי אלא ההיפך מכך. אורז מלא הוא מזון בינוני,רוב הדגנים הם מזון בינוני,מלבד הדוחן,אמרנט,קינואה,כוסמין וכוסמת.

לגבי חליטות צמחים

לצרוך את אלה ללא הקפאין,הקפאין הוא מזיק והוא ממכר. חליטה מצמח היורבוש נקרא גם תה אדום. חליטות רבות קיימות,מפירות למיניהם ומשבי תיבול וצמחים שונים כמו מרווה,לימונית(למון גראס),זעתר,מליסה,נענע,מנטה וכן הלאה יש להעדיף אותם.

מזון מהחי גורם יותר להשמנה ממזון צמחי

כאשר מזו מהחי לא מתעכל טוב במערכת העיכול האנושית,רובו נרקב בה בגלל חומציות גבוהה כאשר גוף האדם הוא בסיסי ברובו. לגבי השמנה הכל עניין אינדבדואלי לכל אדם,חילוף חומרים אישי ושונה,כמה ספורט עושה,כמה אוכל ביחס לגודלו וכן הלאה. האם אוכל פחמימות ריקות=פשוטות שאינן בריאות ולא מועילות לגוף וגורמות גם להשמנה במהירות או שאוכל פחמימות מורכבות=מלאות,הטובות לבריאות וגורמות שובע בלי להפריז באכילתן. כל השטויות של שורפי שומן חבל על הכסף,הדבר היחידי שיגרום למישהו להרזות זה לאכול נכון ולעשות ספורט בצורה נכונה ובהתאמה למצב ולאדם עצמו. כל פי הרמבם ראשי התיבות של המילה בריאות היא: בולם רוגזו,יפחית אוכלו ויגביר תנועתו,אלה השלושה העיקריים לבריאות מיטבית,תהיה רגוע,תאכל פחות(כלומר תאכל רק שאתה רעב ולא סתם,תשתה רק שאתה צמא,אילו מנגינוני הגוף הטבעיים) ותעשה ספורט.

היי טינקרבל

תשמעי, השמנה ועליה בהקפים יכולה לנבוע ממגוון גורמים, האם ביצעת בשנה האחרונה בדיקות דם רפואיות כולשהן? איך הרפואה באירלנד? אם תבקשי מהרופא בדיקות לתפקוד בלוטת התריס הוא יסכים? האם בנוסף את גם יותר רגישה לקור? עייפות לא מסוברת? מה עם אמא\אבא שלך אחותך? באיזה מצב הם? האם יש אנמיה? בת כמה את? האם יש בתפריט שלך מזונות עם אינדקס גליקמי גבוה (תפו"א, פסטה לבנה,אורז לבן, אבטיח, לחם לבן או לחמניות שונות?) תזונה עם אינדקס גליקמי גבוה תגרום להשמנה ביטנית, איפה מתרכזת ההשמנה אצלך? האם יש לך שעות מסוימות בהן את שוכחת לאכול או נמנעת לאכול? האם זה מעל 3 שעות? האם את מוותרת על ארוחת ערב? או על ארוחה אחרי האימון?- כל אלו יכולים לגרום לריבאונד עם המשקל וגם כמובן לקרייבינג ולאכילה לא מרוסנת.. זה בגדול לפני הכול. לגבי התוסף, אכן שמעתי עליו ויש לי כמה חברות שעובדות בחנות טבע שאפילו אומרות שחלק מהלקחוחת מרוצות ממנו, אם זה יביא לתוצאות משמעותיות קשה לנבא. אני באופן אישי ממליצה לפתור דברים מהשורש (למצוא למה יש השמנה) אבל את מוזמנת להשתמש בו, הוא דיי בטוח לשימוש על פי המידע שיש בידי. שנית, הייתי שמחה אם נוח לך עם זה, מה המשקל, גובה, התפלגות שומן ועוד.. מקווה שזה עוזר קצת, עדכניני

עוד לא יצא לי

להיות אצל רופא באירלנד. אנשים נמנעים מללכת לרופא כי ביקור עולה בין 50-100 יורו:) בכל מקרה יש לי בספטמבר בדיקות בארץ. אני עוד משלמת ביטוח לאומי וקופ"ח אז זכאית. פעם אחרונה עשיתי בדיקות בספטמבר 2009, בלוטת התריס TSH יצא בסביבות 1.31 ואני מבינה שזה לא מצביע על בעיה. B12 יצא 225 קצת נמוך אבל עדיין בגדר נורמה. החוסרים שלי הם בעיקר המוגלובין לטענת הרופאה שלי לא צריך לרוץ לקחת ברזל. HB - 11.6 MCH - 24.5 MCV - 79.2 יש לי את התוצאות באינטרנט אני אוכל לשלוח לך בפרטי. אני בת 32 לא אוכלת אורז לבן, קמח לבן וכו' מדי פעם חוטאת בתפוח אדמה לא בצורת צ'יפס. אני עכשיו בתהליך של ללמד את עצמי איך להכין לחמניות כוסמין. לגבי לחם אני אוכלת את זה של ביונה - לחם שיפון עם זרעי דלעת. גובה - 1.54 כרגע במשקל 54 ק"ג. בחצי שנה אחרונה עליתי בסביבות 5 קילו. אני מודעת שזה לא משקל חריג אבל אני נמוכה ולא אוהבת את הצטברות השומן בבטן (שזה חדש) ואת זה שיש לי קצת יותר נפח בישבן (ניסיתי להיות עדינה עם עצמי). אני לא מוותרת על ארוחת ערב כי זו בד"כ הארוחה העיקרית שלי בה אני ובן זוגי יושבים לאכול. בוקר: תלוי מתי מתחילה את היום. בד"כ לקראת 10:30 אני אוכלת או פרי או יוגורט עם דגנים. 15:00/16:00 - אני אחרי אימון ואוכלת משהו קל כמו פרי/פרוסה. 18:00-19:00 - הארוחה העיקרית של היום. מלווה תמיד בסלט גדול ותוספת של אורז מלא עם קטניות, או קינואה, או המבורגר טבעוני שאני מכינה וכו'. בין לבין אם יש לי קרבינג לנשנוש זה בד"כ פרות יבשים עם אגוזי מלך/ברזיל/שקדים. אני לא מדלגת בד"כ על ארוחות לפעמים הסדר של הבוקר והצהריים משתנה. אני שותה אלכוהול רק בסופ"ש אם בכלל וגם אז כוס אחת או שתיים של יין. אני לא אוכלת מתוקים, קריספים למינהם וכו'. אני שותה מים, גג 3 כוסות קפה ביום ותה צמחים. אני לא שותה קולה או מיץ. לפעמים שותה מיץ רימון אורגני ומוסיפה מים. אני לא כל כך אוהבת שתיה מתוקה. המשפחה שלי שונה ממני כי רק עכשיו הם מתחילים לשנות את הדיאטה שלהם בגלל שהרופא אמר להם שיש שומנים בדם וחשש לסכרת. כל זאת ואיכשהו עדיין הצלחתי להעלות במשקל. מקווה שלא הרדמתי אותך.

הממ

"בד"כ לקראת 10:30 אני אוכלת או פרי או יוגורט עם דגנים" יוגורט טבעוני ?!? והממלצה הראשונה שלי אליך היא להפסיק עם הקפה בעיקר וגם עם התה בשלב הראשוני.

כן

יוגורט טבעוני של אלפרו. אני לא יודעת אם יש בארץ. ולהפסיק עם הקפה ניסיתי למשך שלושה שבועות כשעשיתי דיטוקס. אחרי 3 שבועות נכנעתי. והבנתי שתה צמחים זה בסדר כי אין בזה קפאין (להביל מתה ירוק).

למעלה