מזדהה, ומציע פתרון
גם אנחנו נתקלנו בבעיה דומה: רוב החברים שלי (וגם אני...) אוהבים לקחת קצת זמן לחשוב, והמשחק הזה כנראה עבר בדיקה רק על ידי שחקני בזק שלא לוקחים יותר מ-5 שניות למהלך. התוצאה הייתה שהמשחק חזר למדף לכמה שנים, עד ששמנו לב ששינוי קטן בחוקים יכול לפתור את כל הבעיה. בדיעבד, מתברר שיש לשינוי גם יתרונות נוספים (הוא הופך את המשחק למעניין ומתוחכם יותר, ומאפשר להשתמש ב(כמעט) כל קלפי הדמויות במשחק אחד). מאז חזרנו לשחק, והמשחק עובד מצוין ב-4 עד 6 שחקנים. פרסמתי ב-Boardgamegeek תיאור מלא של השינוי (מצורף קישור), אבל אלה עיקרי הדברים: בתחילת המשחק, לוקחים את כל הדמויות למעט המלך, המלכה והקיסר (סה"כ 15), ומחלקים אותן בין השחקנים – כך שלכל שחקן יש יד (חסויה). לא נורא אם יוצא שלחלק מהשחקנים יש קלף אחד יותר מלאחרים (תלוי במספר השחקנים). את הכסף והבניינים מחלקים כרגיל. בתחילת כל סיבוב, כל שחקן בוחר דמות אחת (מתוך היד) שתשמש כדמות שלו בתור הקרוב, ושם אותה על השולחן עם הפנים למטה. בנוסף, כל שחקן בוחר דמות אחת שהוא רוצה לזרוק, ושם אותה מתחת לדמות הראשונה (אם לחלק מהשחקנים יש דמות אחת פחות מאשר לאחרים, הם פטורים מלזרוק דמות). זה, בעצם, כל השינוי: עכשיו עוברים על הדמויות לפי הסדר, וכל שחקן מגיב כאשר קוראים בשמה של הדמות שבחר, בדיוק כמו במשחק הרגיל. מכיוון שיש שתי דמויות לכל סיפרה, הדמות הרגילה (בלי הכוכבית) משחקת לפני הדמות עם הכוכבית. (כלומר: 1-רוצח, 1*-מכשפה, 2-גנב, 2*-גובה מס, וכן הלאה). בסוף הסיבוב, כל שחקן מעביר לשחקן שלשמאלו את הדמות ששיחק (אותה כולם רואים, כמובן), וכן את הדמות שזרק (בלי שאף אחד אחר יראה מיהי). מכיוון שהשחקנים שיש להם פחות דמויות ביד לא זורקים דמות, כל פעם למישהו אחר תהיה חסרה דמות. ואז מתחיל סיבוב נוסף. בנוסף, יש כמה תיקונים קטנים שעשינו כדי שהשינוי יעבוד יותר טוב, אבל הם לא חיוניים: 1. רוצח, מכשפה וגנב לא בוחרים דמות אחת, אלא זוג דמויות (בעלות אותה הסיפרה). זה חשוב, כי אחרת ריבוי הדמויות יקטין מאוד את הסיכוי לפגוע במשהו. כן, יכול לקרות ששני אנשים יירצחו באותו תור... 2. מכיוון שאין מלך וקיסר, ומכיוון שהאמן (מספר 9) קצת חלש, הוספנו לאמן את היכולת לקבל כסף על בניינים צהובים. זה שינוי פחות חיוני... וזהו, בעצם. ברור איך השינוי מאיץ את המשחק: כל השחקנים יכולים לבחור דמות בבת אחת, ולא צריך לחכות שייבחרו לפי התור – זו המוטיבציה המקורית לשינוי. אבל יש גם יתרונות נוספים: 1. משחקים עם כל הדמויות – אז המשחק יותר מגוון. 2. המשחק מתוחכם יותר, כי יש יותר שליטה ואפשר לתכנן מהלכים על פני שניים או אפילו שלושה תורות (לשחק דמות מסוימת כאשר אני יודע שדמות אחרת נשארת לי לתור הבא, לשמור דמות לרגע הנכון ביותר, להשאיר דמות ביד כביטוח). במקום לתת דוגמאות, אתן לכם לנסות בעצמכם... 3. עדיין נשמר היתרון הרגיל של המשחק, בו יש לי אינפורמציה חלקית על מיקומן של הדמויות, אבל לא מלאה (כי רואים את הדמויות ששוחקו ועברו מיד ליד, אבל לא את אלה שנזרקו ועברו מיד ליד). אני ממליץ בחום לנסות, אנחנו כבר שיחקנו כך הרבה, והשינוי הזה הציל את המשחק מבחינתנו. אם אתם מנסים, אשמח לשמוע איך הלך, מה דעתכם, והצעות נוספות. ירון