CIPRALEX תופעת לוואי?!

ramira1

New member
CIPRALEX תופעת לוואי?!

שלום רב, נטלתי את התרופה במשך חצי שנה והפסקתי באופן פתאומי ומיידי. פעולה שעליה התחרטתי לאחר מכן. חזרתי לתרופה וכעת אני לוקח אותה מזה 7 חודשים (10 מ"ג, כל יום). הבעיה: בחודש האחרון התחלתי להרגיש עייפות -נ-ו-ר-א-י-ת. כל רגע פנוי אני מנצל לשינה/מנוחה. איני עוזב את המיטה אלא בשביל לאכול. אין לי חשק לצאת מהבית או להיפגש עם חברים. בסופו של דבר, נפגעה קשות העבודה שלי וקשריי החברתיים. תחושת הדכאון והחרדה מתחזקים לאור הנסיבות וההרגשה הכללית טעונה בחוסר שליטה, כיוון או מטרה. אני שואל, האם מישהו חווה תופעה כזו בעבר? מהם הדרכם המומלצות להתמודד? עזרתכם אודה, אני.

לא נראה כתופעת לוואי אלא דכאון...

התופעות המתוארות הן של דכאון ( כמו שאתה מתאר ). יתכן שאינך מטופל במינון מספק של הציפרלקס או שיש מקום להוסיף טיפול נוסף ( תרופתי או אחר). עליך לפנות בהקדם לרופא המטפל.

ramira1

New member
הממ...

בשתי התקופות שאני לוקח את התרופה -מעולם- לא הרגשתי כך ובעוצמות שכאלו. אני לא מרגיש דכאוני, אני מרגיש עייף, וכתוצאה מהעייפות ומחוסר המעש מחלחלת בי תחושת הדכאון. אין ספק שאני צריך להתייעץ עם רופא, אולם מכך חששתי. בכל מקרה, מה שברור שתרופה נוספת אני לא אטול. גג אני מוכן לשקול שינוי מינון. תודה.

בהחלט יתכן ויש בעייה חדשה..

בעייה ללא קשר לבעייה המקורית. מומלץ כאמור, פנייה לרופא מטפל בהצלחה ובריאות שלמה.

הודיה35

New member
הפסקת תרופה פסיכיאטרית בבת אחת

מה קרה לך כשהפסקת בבת אחת? גם אני עשיתי טעות כזו והגעתי לבית חולים. זה מאוד מסוכןן ואמרו לי שעלול להיגרם גידול בבלוטת יותרת המוח. אני מאוד מודאגת. מאז יש לי כאבים בגב באיזור הכליה וזה מאוד מטריד אותי. בבדיקות דם התגלה פרולקטין מאוד גבוה וגם קורטיזול גבוה (840). מה עושים?

ramira1

New member
זה קצת

ישמע טיפשי אבל אני והרופא המטפל באותה תקופה לא הסתדרנו ולא רציתי להגיע אליו, נגמרו לי הכדורים ואל כורחי נאלצתי להפסיק. בזמנו זה נראה כמו צעד נכון. אני מודה שהפתעת אותי בונגע לגידול. אנחנו מדברים על אותה תרופה??? כי זה לא כתוב בשום מקום!

הודיה35

New member
הפסקת כדורים

אני הפסקתי בבת אחת טיפול של 2 רמוטיב ביום + 6 אלפלריד (כדור הרגעה) 0.25 מ"ג ועב5תי ל 1 ציפרלקס ביום. פשוט החלפתי פסיכיאטרים כי הראשוןן הגזים בכמויות והבנתי שהוא הלא נורמלי ביננו והשני היה פשוט אדיוט שהחליף אותם בבת אחת. האישונים שלי התרחבו, היו לי עוויתות בפנים. מפחיד. אח"כ במסגרת בדיקות שעשיתי הסתבר שיש לי רמת פרולקטין גבוהה בדם. אגב, כדורים פסיכיאטריים מעלין רמת פרולקטין וזה דבר ידוע. עשיתי בדיקת מ.ר.י. והדעות חלוקות. המפענחים באסותא סבורים שאין שם (בבלוטת יותרת המוח) כלום. נוירוכירוג בבית חולים ידוע בארץ חושד שיש שם גידול שפיר (אדינומה) מיקרוסקופי שלוחץ על משהו בצד השמאלי של המוח. באמת לפעמים אני שמה לב שהאישון השמאלי שלי גדול יותר מהימני וזה לא היה כך לפני כן. המסקנה שלי מכל הסיפור הזה היא לא להתחיל עם הכדורקים הפסיכיאטריים בכלל ואם אין ברירה אז לבחור בקפידה את הפסיכיאטר. הם חסרי רחמים ולפעמים רשלנים על חשבון הוח שלנו. והכי חשוב - לא להחליף פסיכיאטר. בכל מקרה, אני מצטערת שהתחלתי עם הצרה הזאת...

למעלה