Chess-מישהו ראה/שמע?

Chess-מישהו ראה/שמע?

באוסף "Musicals" יש שיר ממש טוב,הוא נקרא I know him so well והוא מהמחזמר Chess.מאוד מעניין אותי לדעת מה הסיפור,מה הרעיון של המחזמר הזה....מישהו יודע? למי שמחזיק באוסף,מדובר בשיר 15 בדיסק 2.

אניטה007

New member
יש שיר יותר מפורסם

מהמחזמר... One night in Bangkok נדמה לי שזה שיר שהמון מכירים אבל אף אחד לא יודע שהוא לקוח משם
ולגבי העלילה,תעיף מבט כאן. לצערי לא יצא לי לראות אותו על הבמה אבל יש לי דיסק שהקליטו "חי". עוד שיר מצוין מתוך המחזמר הוא Anthem.

תודה,אניטה...

אני תוהה,מאיפה את? אני מניח overseas,אבל,איפה בדיוק,שמחזות זמר כל הזמן עולים באיזורך?

אניטה007

New member
עם רגל אחת

בארץ והשניה בגרמניה. יש לי מספר חברים שעובדים בתחום התיאטרון שם אז יוצא לי לראות המון מחזות זמר. כרגע מציג שם: Phantom Les Miserables Mamma Mia Cats West Side Story Dance of the vampires Aida 42nd Street מלך האריות ג'קיל והייד נסגר לא מזמן. Will will rock you כאמור יפתח בנובמבר/דצמבר. ויש המון Tour productions וכל מיני הפקות קיציות. ללא ספק המדינה הזו היא גן עדן למי שאוהב מחזות זמר
רק שהרוב בגרמנית (מלבד כמה שמוצגים בשפת המקור). הבעיה היא המרחקים העצומים מעיר לעיר...אחרת כבר הייתי רואה את פנטום.

40גבי

New member
יש שיר נוסף

שלא מופיע בקאסט הלונדוני , והוסף לקאסט של ברודווי, ושרה אותו ג'ודי קאן הענקית , SOMEONE ELSE'S STORY . לאחרונה יצא די וי די שלו על הבמה , אבל בשוודית מה שדי מעייף.... גבי

python 4

New member
רק שם שמעת אותו פעם ראשונה?

chess, של בני וביורן מ- ABBA (לפחות המוזיקה).. עוד שירים יפים (חוץ מזה שציינת) משם הם mountain duet ו- one night in bangkok (את הקליפ שלו מראים מדי פעם ב- VH-1).

Cabaret

New member
ל- Chess יש את אחד הסיפורים היותר

מסובכים של המחזות זמר. בקצרה- בתחילת המחזמר מלמד אביה של פלורנס (גיבורת המחזה) את משחק השח. כשהוא מסיים ללמד אותה, פלורנס נלקחת בכח לאמריקה, למחסה מפני המלחמה של של רוסיה מול הונגריה. פלורנס לא רואה את אביה, שנשאר בהונגריה להילחם ברוסים. זה קורה בשנות ה-50. פלורנס ופרדי שהוא אלוף שח אמריקאי, מתחרים באליפות שח בבנגקוק מול אנטולי ומולקוב- מרוסיה. כל זה קורה בשנות ה-80. פרדי הוא שחקן יהיר וכל מה שמעניין אותו זה יחסי ציבור, וזה מתסכל מאוד את פלורנס. פרדי הוא גם מאוד תחרותי והוא שונא את כל המתחרים שלו, ולעומתו פלורנס מנסה להתקרב למתחרים מרוסיה. אנטולי ומולקוב מזמינים את פרדי ופלורנס לארוחת ערב. פרדי מסרב והוא דורש מפלורנס לא ללכת, אבל היא הולכת. וולטר, שהוא היחצ"ן של פרדי, מראה לו בלילה את החיי הלילה הפחות יפים של בנגקוק (וזה השיר המפורסם מאוד מאוד- one night in bangkok). בארוחת הערב, מולקוב יוצא בשלב מסוים לחפש את פרדי, ומשאיר את אנטולי ופלורנס לבד. הם- איך לא, כמובן שמתאהבים. הם שרים דואט (Terrace Duet), וכמעט שמתנשקים, אבל אז פרדי נכנס למסעדה, והוא זועם על פלורנס. כמה ימים אחרי זה, פרדי עדין רותח על פלורנס. הוא רואה במעשה שהיא עשתה בגידה. הוא מפסיד במשחק, ולאחריו פלורנס באה לתת לו ביקורת על המשחק, הוא מתרגז עליה והיא מחליטה לעזוב את בנגקוק. כשהיא בדרכה לעזוב, היא מקבלת מכתב מאנטולי בו כתוב שהוא נשוי, אבל הוא מאוהב בה מעל הראש והוא רוצה לעזוב יחד איתה. הוא מחליט לערוק מרוסיה, להונגריה. אחרי כמה חודשים אליפות השח היא בבודפשט- עיר הולדתה של פלורנס. כל מה שפלורנס רוצה זה לפגוש את אביה, בתקווה שהוא עדיין חי. בכנסייה היא נתקלת במולקוב, של ראתה הרבה זמן, והיא מציע לה לעזור לחפש את אבא שלה. לפלורנס נודע שאישתו של אנטולי- סבטלנה, נמצאת גם בבודפשט. אנטולי מרגיע את פחדיה ומבהיר לה שאוהב רק אותה. לאחר מכן הוא הולך לבקר את סבטלנה, ושם הוא נקרע בין אהבתו לפלורנס לבין רחמיו על סבטלנה. בו בזמן פרדי מגלה שהוא מתאכסן באותו מלון בו מתאכסנים זוג האוהבים- אנטולי ופלורנס, שנטשה אותו. הוא כועס וזועם, וכך הוא נכנס למשחק חצי הגמר, וקורע לאנטולי (השבור רגשית) את הצורה. בו בזמן, מחוץ לזירה, וולטר ומולקוב מגלים שיש לשני הצדדים אינטרסים זהים. הרוסים רוצים בחזרה את אנטולי (שערק להונגריה), אך מה ההונגרים יקבלו חזרה? למולקוב יש מידע על אביה של פלורנס... בארוחת ערב, אנטולי מדבר שיש סיכוי שהוא חוזר לרוסיה, והוא רוצה כמה ימים של הפסקה לפני הגמר הגדול- כדי לשוב ולהרהר ברגשותיו, וכדי להירגע מהתבוסה הגדולה שסבל. פלורנס מתעצבת. מולקוב נכנס עם סבטלנה. פלורנס מבקשת שיסלחו לה והיא יוצאת. סבטלנה יוצאת ומדברת עם פלורנס, ואז הן שרות את הדואט המפורסם- I Know Him So Well (שד"א, בברודווי טונייט- ההפקה שבאה מחו"ל בקיץ שעבר, עשו לזה ביצוע מדהים ומרגש). הן שרות על איך הן יכולות לאבד את הגבר שהן אוהבות. פלורנס מנסה לדבר עם פרדי, שיתן לאנטולי כמה ימי חופשה. הוא מסרב בכוונה. בזכותו של מולקוב, פלורנס יוצאת לפגוש את האיש שאומרים שהוא אביה. כשהוא שר לה את השיר הערש שלה, היא בטוחה שזה הוא. אנטולי מאויים בידי הק.ג.ב לחזור לרוסיה. הוא מסכים וניגש למשחק הגמר מול פרדי. אך הוא עושה מהלך טיפשי, שגורם לפרדי לנצח. עכשיו אנטולי בטוח בחזרה שלו לרוסיה. בשדה התעופה אנטולי ופלורנס נפרדים בדמעות. אנטולי טס, ופלורנס מגלה שהאיש שהיא בטוחה שהוא אביה, הוא לא אביה. עצובה ובודדה, פגועה מכל צד- היא נשארת לבד. ה.....סוף. חחחחחח יצא לי ממש ארוך, סורי... אני בטוח שעכשיו אתם יודעים מה זה שח.

40גבי

New member
אגב מחזות של אנדרסון ואולבאוס....

אולי חלק מכם מכירים אבל למי שלא...... מחזמר נוסף שלהם שיצא בין CHESS ומאמא מיה , עוד לא תורגם לאנגלית , יש שמועות שהרברט קרצמר ( עלובי החיים) עובד על התרגום , נקרא " קריסטינה פראן דבמולה" והוא מחזמר פשוט מדהים , מוסיקה מדהימה לאוהבי המחזמר ה"קלאסי" , קיים בגרסה מלאה של דיסק משולש , או בגרסת הייילייטס של דיסק אחד - מאוד מומלץ לאוהבי הצמד. גבי

זה ב-א-מ-ת סיפור מסובך!!!

קברט,תודה רבה על ההעשרה.הדואט I KNOW HIM SO WELL הוא באמת באמת מדהים.אני שומע אותו המון,ועכשיו אני גם יודע איך ולמה הוא צילצל לי מוכר. אני אנסה להשיג את השאר. תודה רבה!

אה,עוד משהו לאניטה..

מפתיע אותי לגלות שגרמניה היא גן עדן למחזות זמר..בעיקר בגלל שבלונדון וברודוואי המחזות הם אוניברסליים בגלל השפה,וגרמנית היא לא מהשפות המדוברות באירופה במיוחד...מה גם,שני הניסיונות שלי עם מחזות זמר בשפות זרות,היו כואבים ראיתי את MISS SAIGON בפולין,עם קים תכולת עיניים,ואת אאידה באמסטרדם,משמע-בהולנדית ופולנית-השפות האלו עבורי משולות לסינית.ככה שפרט לזמזום המוזיקה המוכרת,די סבלתי. מאידך,אני מניח שאת דוברת גרמנית....

אניטה007

New member
צודק,מהבחינה הזו

זה אכן לא גן עדן ואני בטוחה שאם הייתי מגיעה לפולין או הולנד וצופה במחזמר בשפה שאני בכלל לא מבינה,לא הייתי נהנית במיוחד או לפחות,ההנאה לא היתה שלמה. אני אכן דוברת גרמנית. מה שכן,ההפקות שם מאוד מאוד מושקעות וכמו שציינתי, מדי פעם יש הפקה שמוצגת באנגלית (נאמר, השירים באנגלית והדיאלוגים בגרמנית,עשו את זה שם ב-Saturday night fever).

למעלה