CheckPoint VPN

ronenb75

New member
CheckPoint VPN

הי ח'ברה, לא קיבלתי שום תשובה בפורום השכן, אז אני מנסה את מזלי כאן... יש לי 2 שאלות בנוגע להתחברות ל-VPN דרך SBox-ים. הראשונה, חשובה יותר: כמובן שאין שום בעיה להתחבר עם ה-SecureClient כאשר המחשב מחובר ישירות לאינטרנט (חייגן ישיר), אבל הנסיונות שלי להתחבר כאשר שאני נמצא מאחרי ראוטרים למינהם (לא לכולם יש אופציה ל-VPN Pass Through) - פשוט לא הולכת! מישהו יודע איך מגדירים ככה שאוכל לחבר אנשים, נאמר מהבית (רובם עם מודמים של ECI המוגדרים כראוטר או דברים דומים) כדי שיוכלו להתחבר ל-VPN? האם יש הגדרות מסויימות? פתיחת פורטים מסויימים ב-NAT בראוטר הביתי? שאלה שניה, באספקט של אבטחת הרשת הפנימית: ברור שהיינו מעדיפים שגם משתמשים המחוברים ל-VPN יעבדו ב-DMZ ולא יראו את כל הרשת של החברה אבל ב-SBox-ים הזולים יותר אין רגל ל-DMZ או אפשרות לייצר VLAN, אז אין אתם מונעים מחשב ביתי שאלוהים יודע איזה זבל יש עליו (וירוסים, רוגולות וכו') לזהם את הרשת היחסית סטרילית שיצרתם בתוך החברה, פרט לפתרון של למנוע VPN-ים? תודה לכל מי שיוכל לעזור...

פוֹלי

New member
לגבי השאלה הראשונה

אני חווה עכשיו את אותה הבעיה, אבל בודדתי מקרים וגיליתי שבגירסת R56 build 619 אנשים מאחורי ראוטרים לא עוברים, אבל עם build 615 הם כן עוברים. אני בודקת את זה בינתיים כדי לראות איך לסדר את זהואעדכן, אם תצליח להקדים אותי - תעדכן

ronenb75

New member
אני אנסה בהמשך השבוע....

אצלי לא משנה ממש באיזה גרסה השתמשתי - פשוט לא עובד לי... אשמח לשמוע אם יש לך עדכונים טובים...

פוֹלי

New member
מקווה שמחר עד אחה"צ יהיו לי

אחרת יש לי כמה יוזרים עצבניים במיוחד

פוֹלי

New member
יש לי מיני עדכון...

דיברתי עם האיש קשר שלי והוא אמר שלא אמורה להיות שום בעיה גם לאלו העובדים מאחורי ראוטרים, מה שכן, צריך לבדוק פרטים כמו UDP encalsulation ו- IKE over TCP. ה UDP Encapsulation אמור לפתור בעיות של אלו שעומדים מאחורי ראוטרים, לא ניסיתי עדיין, אבל אבדוק זאת ביום ראשון. תציץ בינתיים בלינק הבא אולי זה יעזור.

ronenb75

New member
צדקת

ניסיתי שוב, ובאחד האתרים אני דווקא מצליח (אני, אגב, מאחורי FreeSCO) ובאתר אחר אני עדיין בודק למה הוא לא מוכן... אבל בינתיים זה ככל הנראה כן עובד....

idv

New member
אצלי דווקא עובד עם הגירסה הנ"ל

גם בראוטרים של אלקטל וגם של ECI. מבלי לפתוח פורטים וכד'

antidot

New member
לגבי השאלה השניה

לRRAS של מייקרוסופט לא מזמן הוסיפו את ה feature של Remote Access Quarantine שבו אתה יכול להגדיר דרישות מינימליות בהן המחשב המתחבר צריך לעמוד על מנת לקבל גישה מלאה לרשת הפנימית. מחשב שלא עומד בדרישות מוכנס אוטומטית למעיין DNZ בו אתה יכול לתת לו גישה למשל לשרת ממנו אפשר להתקין את האפליקציות אותן צריך להתקין בשביל לספק את הדרישות. למיטב ידיעתי אין פונקציונליות דומה ל SBOX - זה אף פעם לא יועד להיות מוצר עם פונקציונליות שבד"כ מחפשים בחברות קצת יותר גדולות מכמה עשרות משתמשים.

ערן-S

New member
SBOX

למיטב ידיעתי הפיצ'ר קיים ונקרא: SecureDesk Compliance Checking. אני לא בטוח באיזה גירסה מינימלית של SBOX קיים הפיצ'ר. מפעילים את שרות תחת SERVICES->SecureDesk Compliance Checking. קנפוג בסיסי אומנם תחת SECURITY->SecureDesk. באתר של SOFAWARE תחת DEMO של SAFE@OFFICE ניתן לקבל התרשמות, אם כי לא מלאה.

ronenb75

New member
אם ככה אז זאת בעיה

משום שגם חברות עם כמה עשרות בודדות של משתמשים רוצים לתת לכמה אנשים גישה מרוחקת.... אבל הבעיה היא שהמשתמשים האלה מחזיקים מחשבים שאינן בהישג ידו של מנהל הרשת ולכן הם למעשה מזבלה עירונית לכל מיני שטויות שהילדים של אותם משתמשים מורידים.... כך שלמעשה נשארתי בבעיה שמראש מטרידה אותי....

ערן-S

New member
Securedesk

בעצם מאפשר לך לנהל גישת VPN כתלוי בהמצאות ועדכנות אנטי וירוס. ישנם כמה רמות בהתאם לרמת ההיסטריה.

ronenb75

New member
כמו שאמרת....

זה רק ב-Sbox-ים מדגם מסויים. אצלי זה לא קיים. זה Sbox שאני לא רכשתי, קיבלתי אותו בירושה....

Vintage

New member
לא יודע אם זה רלוונטי לך

אבל הפתרון שלי היה לתת למשתמשים גישה דרך Citrix + CSG, הכוננים המקומיים של המחשבים של המשתמשים לא היו מחוברים, ולא היה לי גם צורך בVPN. אישית בזמנו הייתי מחובר זמנית עם ECI, עבד נהדר. וכמובן שזה הרבה יותר מהיר ונוח מVPN.

TechGrrl

New member
אז הנה כמה תשובות, מענות וכאלה.

יש לא מעט פתרונות בלינק הבא (באנגלית, מאתר היצרן SofaWare) http://server.iad.liveperson.net/hc/s-9995810/cmd/kbresource/kb-9024504438587674976/view_question!PAGETYPE?sf=101133&documentid=17863&action=view בקיצור - אכן ברוב המקרים IKE over TCP ו- Force UDP Encapsulation פותרים את הבעיה. אבל כדי להציץ במסמך בכל זאת. לגבי השאלה השניה - אני מנחשת (ותקן אותי אם אני טועה) אבל המוצר שיש לך הוא Safe@Office 110. מה שאתה יכול לעשות זה במקום לאפשר ל-VPN לגשת לכלל הרשת בחברה, להגביל באמצעות חוקים את הגישה למכונות ספציפיות וכן שרותים ספציפיים (למשל, Exchange ו-FTP). ההגדרה כאן תלויה כמובן באיזו גישה אתה מעוניין לתת למשתמשים ברשת שלך.

למעלה