CHECK RIDE

avitamim

New member
CHECK RIDE

שלום לכם. לפני שבוע ראיתי שהייתה בעיה לעבור את מבחן המכשירים של FS2004.אז החלטתי ללמוד לטוס מכשירים ולהבין סוף סוף מה זה רדיאל,הולדינג,וכל המילים האלו. אלא שבמבחן אני נכשל תמיד כשאני עובר את SEA ב- MISSED APPROCH . את ה-VOR אני חולף בגובה 900 ומטפס ל-2100 על 339. לפני שאני מגיע ל-NDB של PARKK היא מודיעה לי חגיגית...שהיא מכשילה אותי.מה אני עושה לא בסדר? מה הנוהל ב- MISSED APPROCHED? האם אני צריך לנחות ב- SEA? ההוראות לא כ"כ מובנות. ניסיתי כמה פעמים ותמיד אני נכשל שם.

LLEM

New member
מהי סיבת ההכשלה?

בד"כ כשנכשלים הבוחנת אומרת היכן טעית... כמו כן, הבוחנת מכשילה בשלב זה את המבחן גם אם הטעות שלך היתה עוד לפני ה-Missed Approach, כך שיכול להיות שטעית בשלב לפני ההגעה לשדה, לא בהכרח ב-Missed Approach. זה יעזור מאוד לחבר'ה פה לענות לך אם תכתוב את סיבת ההכשלה.

avitamim

New member
למעשה הרשימה ארוכה...

ככל שאני משתדל היא אומרת לי דברים לא נכונים. היא טוענת שחציתי נ"צ מסויימים מתחת לגובה מינימום וזה לא נכון ועוד.או אי שמירה על רדיאל. כאילו היא נזכרת בהכל. אני אנסה להביא את הניתוח אולי תבין מזה יותר. בכל מקרה זה תמיד קורה אחרי חציית ה- VOR. כאשר היא אומרת לי GO AROUND קצת אחרי חציית ה- VOR מה אני אמור לעשות? לטפס ל-2100 או ל-3000? להמשיך ל- PARKK או לבצע הולדינג? תודה. אני גם מטיס עם ג'וייסטיק וזה מאוד לא נוח לעומת יוק.

avi8tor

New member
האם ברור לך התהליך שאתה צריך...

לעשות ? כנראה שלא, כי יש שלוש מדרגות שעליך לעבור עד ההליכה סביב, ובכל מקרה, היא לא תכשיל אותך לפני כן. המדרגה הראשונה היא להנמיך מגובה 5000 רגל לגובה 3000 רגל, ל INTERSECTION שנקרא MILLT, אבל דיר באלאק ! אל תתחיל להנמיך לפני טווח של 17 מייל מ SEA, ואל תנמיך מתחת 3000 רגל, לפני שעברת את MILLT. הכי בטוח, שמור מרווח של 50 רגל, כלומר תנמיך ל 3050 בלבד, ואחרי שתעבור את MILLT שנמצאת בטווח 11 מייל מ SEA, אז תמשיך הנמכה ל 1650 רגל (אותו סיפור של 50 רגל מעל), ורק לאחר חליפת ה NDB (התהפכות המחט על תדר 224) רק אז תמשיך הנמכה למינימה (840 רגל), אבל עם ספיר קטן. אם תעשה כך, ותשמור על 100 קשר +/- 10 קשר, מקסימום 2 מעלות סטייה מהרדיאל, +/- 10 מעלות מהכוון הנדרש, וגם +/- 100 רגל מהגובה הנדרש, אז מובטח לך שעברת את השלב הזה. נקודה אחרונה, הספירים האלו שאני ממליץ עליהם - אם אתה טיפה מעל הגובה הנדרש (בתוך תחום של עד 100 רגל), אין בעיה, אבל בתהליך, אם אתה מתחת לגובה הנדרש, אפילו ברגל אחד, אתה נכשל, ולכן כדאי תמיד להיות טיפה מעל, כי המטוס/המזג לא ממש יציב ופה ושם הוא בורח, אז כדאי תמיד שיהיה מעט מרווח נשימה.

avitamim

New member
הדפסתי את ההוראות האלה

ואפעל לפיהם בסופ"ש הקרוב. אתמול ניסיתי שוב. ועדיין היא הכשילה אותי. לא כ"כ מפריעה לי שהיא מכשילה אותי כמו שמפריע לי שאולי אני עושה תהליך מסויים לא נכון. בכל מקרה איך נכון ליירט/לפנות לרדיאל. תמיד חסר לי או נותר לי קצת מהמחט ואם אני מצדד כדי לתקן אז יש לי הערת כוון ל-338.(שבסוף היא מזכירה לי את זה). 2. נאמר שעברתי את SEA ב- 860 רגל והיא פוקדת עליי- לך סביב (בנימת רשעות כזו). מה אני צריך לעשות ? לטפס ל- 2100 בקצב של 500 לדקה? וב- PARKK לפנות שמאלה.90 מעלות? 180 מעלות? לטפס ל-3000? את ההולדינג לעשות על ה-NDB או על ה- VOR? מה משמעות ההולדינג בדפית סביב ה- NDB של PARKK? תודה לך aviaitor. אבי תמים.

avi8tor

New member
לגבי הנימה הרשעית -

כתבתי כבר על כך שהיא די נאצית, אבל אין מה לעשות...
לגבי שאר השאלות: א. המבחן מתוכנן להליכה סביב בתהליך לא מדוייק (VOR), ואחר כך נחיתה בתהליך מדוייק (ILS), בשדה לייד, לא באותו שדה !. ב. בהליכה סביב עליך לטפס לגובה 2100 רגל, אבל, אל תשכח לכייל מייד את תדר ה NDB ל 281, ולשים רדיאל 339. ג. בטיפוס, אסור לרדת מקצב של 500 רגל לדקה, אבל מותר כמובן לרדת ממהירות 100 קשר. ד. כשהגעת ל NDB החדש, היא תפקוד עליך לפנות שמאלה ולטפס לגובה 3000 רגל. את ההמשך תיארתי בפרוטרוט וחבל לחזור על כך ולהלאות את אותם שקראו כבר, אז חפש בפורום הודעה שמתחילה ב "במקור רציתי לענות ל LLEM" בתאריך 9/2/2004 בשעה 03:40, ושם גם תמצא צילום מסך וכו'. לסיכום, מה שתצטרך לעשות הוא מה שהנאצית פוקדת, ולא מה שמשורטט בדפית או כתוב בהוראות. אז תקשיב לה, ואם משהוא לא ברור, תלחץ על P, מותר לעשות PAUSE כמה שרוצים. בהצלחה.

למעלה