census - מפקד אוכלוסין

ariel16b

New member
census - מפקד אוכלוסין

האם זה נערך מדי שנה שכן באתר של מרים ויינר רשום שבעיירה הרלוונטית המפקד בין השנים 1870-1931? במידה ומישהו מתגורר שם בדרך קבע אך נעדר תקופה של מעל לשנה (צבא וכד'...) האם יציינו זאת?

תודה רבה

ט א

New member
מיפקדים בפולין

הי אריאל,

כדי לתת לך תשובה רצינית, צריך לדעת על איזה מקום בדיוק מדובר, ואילו שנים. כללית לגבי פולין הקונגרסאית, לא מדובר על מיפקדים, אלא על "ספרי תושבים". ספרים אלה דומים במהותם לספרי הרישום של משרד הפנים, אלא שם התנהלו ברמת ישוב ולא ברמת המדינה. הספרים נשמרים היום בהכללה בארכיון הממלכתי האזורי. אם אדם נעדר למשך שנה המידע עשוי להופיע - תלוי באופן בו נוהלו הספרים ובישוב. נתקלתי אפילו ברישומים בהם צוין שאדם נעדר כי ישב בכלא, יש מקרים שרשום שאדם עבר לעיר אחרת / ארץ אחרת וכו'. חשוב גם להעיר שהרישום תלוי במקום בו נחשב האדם ל"תושב קבוע". לעתים אנשים היו רשומים כתושבים קבועים של ישוס א' למרות שגרו בפועל בעיר ב'.
בקיצור, אני מציעה שתשאל שאלה ספציפית ולא שאלה כללית...

אורית

ariel16b

New member
פירוט

מדובר בעיר grojec במחוז וורשה דרומית לבירה שהנתונים עליה הן מפקד אוכלוסין מהשנים שצויינו בהודעה עם דגש לשנות מלחמת העולם הראשונה אם יש איזכור לשירות צבאי אם בכלל נרשמו נתונים בשנים הנ״ל

ariel16b

New member
יצא לי ניסוח מבלבל

אני מעוניין במרשם אוכלוסין שהשנים הרלוונטיות עבורי הן אלו של מלחמת העולם הראשונה מהסיבות שצויינו בתגובה הקודמת

ט א

New member
גרוייץ - ספר התושבים

הרישומים מתייחסים לתושבים קבועים בלבד, ויש לקוות שאבותיך אמנם היו שם תושבים קבועים. אם לדוגמה אתה מעוניין במידע על סבך, אך אבי סבך נולד במקום אחר, סביר להניח שהם לא יופיעו כאן, אלא בישוב בו נולד אבי סבך.
לא ניתן לדעת מראש מה בדיוק נרשם ועודכן בספרים - הכי טוב לפנות לארכיון ולבקש מידע.
אך עליך לקחת בחשבון שעל השנים הרלוונטיות לך חל כלל חסיון המידע, כי חלפו פחות ממאה שנה, והם עלולים להקשות ולא לשלוח לך את החומר.

הכתובת לפניה:
archive: Archiwum Państwowe m.st. Warszawy Oddział w Grodzisku Mazowieckim
05-825 Grodzisk Mazowiecki, ul. Poniatowskiego 14
tel: (22) 724-38-61
fax: 724-38-62
email: [email protected]

ציין כי אתה מבדק את המידע מתוך:
fond: 1365 Akta miasta Grójca
עבור fond: 1365 Akta miasta Grójca

בהצלחה,

אורית

למעלה