CDGs

tzvika222

New member
CDGs

לאחרונה היו לי חוויות משחק מצויינות עד מאוד מהמשחק Labyrinth - the war on terror והתחלתי להתעניין במשחקי ה-CDG לעומק.
הזמנתי כבר את Twilight Struggle והוא יגיע בשבועות הקרובים. כמו שאני רואה את זה, TS הוא CDG למתחילים (מבחינת החוקים ואורך המשחק - למרות שלדעת איך לשחק שונה לגמרי מלדעת איך לשחק נכון את המשחק), Labyrinth הוא דרגת ביניים עם עקומת לימוד הרבה יותר ארוכה (שווה כל דקת לימוד) ויש משחקים שהם Hard Core כמו Paths of Glory שאורכים בין 6 ל-10 שעות (אני מניח שארכוש לי עותק מתישהו בעתיד).

בתור מתלהב חדש מהז'אנר, הייתי שמח לשמוע דעות שונות על משחקים כאלה ואחרים. איזה CDG הוא הטוב בעיניכם? איזה משחק רואה שולחן בתדירות הגבוהה ביותר? מה לא מוצא חן בעיניכם במשחק זה או אחר. בקיצור, כל מה שרציתם להגיד על הז'אנר ולא היה לכם מי שיקשיב.

ול
שבינינו - מה זה CDG

tzvika222

New member
סליחה, צודקת

CDG = Card Driven Games.
בד"כ מדובר במשחק מלחמה לשני שחקנים שהקלפים בו מהווים את ה"מנוע" של המשחק.
לדוגמה, גם ב-Twilight Struggle וגם ב-Labyrinth בכל קלף יש event וגם ערך מספרי שנקרא Operation points או OP. ה-event יכול להשפיע על הרבה דברים שקורים במשחק, והוא מתאים לתמה של המשחק וה-OP יכולים לשמש למגוון פעולות קבועות מראש.
ההתלבטויות מתחילות בבחירה של לשחק קלף בשביל ה-event או בשביל ה-OP שלו, מתי לשחק את ה-event, איך לשחק event שעוזר ליריב בצורה שתפגע בי הכי פחות וכו', וזה מעבר לאסטרטגיה וההבנה של מה שקורה על הלוח ואיך לקדם את המתרחש לטובתך.
על המפה ב-Twilight Struggle יש ארצות עם מקום לסמני שליטה, והקרב הוא על שליטה באזורים מסויימים כשמגיע קלף scoring.
ב-Labyrinth נוספים תאי טרור שמסתובבים על המפה ויחידות צבא אמריקאיות אחידות.
במשחקים עמוקים יותר, לכל יחידה יש גם נתונים שונים, יש חשיבות לקווי אספקה ועוד טובין כאלה ואחרים שצריך להתחשב בהם.
אבל בבסיס של כל ה-CDG-ים, כל שחקן בתורו בוחן את הקלפים שבידו ומחליט איזה קלף לשחק ומה יהיה השימוש שייעשה בו. כשאתה מחזיק יד של 8-9 קלפים, ואתה צריך לתכנן את סדר התור שלך, בלי לדעת מה מתכנן היריב לשחק באותו הזמן, העניין הוא לא פשוט כל כך.

לי היה מאוד כיף לשחק את לבירינט וממש לא הרגשתי איך הזמן עף, למרות שהוא לא מהמשחקים הקצרים ששיחקתי.

regex

New member
CDG

המשחקים האלו הם באמת תחום מאד מעניין שנותן כמעט תמיד אסטרטגיות מעניינות.

מלבד השמות הרגילים - הייתי מוסיף את STRIKE OF THE EAGLE שלוקח את המשחק לכיוון משחקי המלחמה עם שיטת FOG OF WAR מאד מוצלחת.

tzvika222

New member
לא הכרתי

וזו בדיוק הסיבה שהתחלתי את השרשור הזה.
ראיתי שתי ביקורות וידאו וביקורת טקסטית אחת, ונראה שמדובר במפגש בין משחקי מלחמה "בלוקיים" לבין משחקים מונעי קלפים, יחד עם הוראות חבויות בסגנון "משחקי הכס". נראה כי הדגש הוא לא על הקלפים, אלא על ערפל הקרב ועל bluffing עם הוראות ובלוקים מוסתרים.
המשחק נשמע מאוד מעניין והוספתי אותו לבחינה עתידית

יצא לך לשחק בו, או שרק שמעת עליו? ואם יצא לך, ספר חוויות.

regex

New member
יש לי אותו ושיחקתי אותו פעם-פעמיים

ואכן תיארת אותו נכון.
יש פחות דגש על הקלפים אבל זה יותר כי יש המון אספקטים שונים.
עדיין חלק נכבד הוא ניהול קלפים בסגנון TS.

tzvika222

New member
הוא בהחלט ב-Wishlist שלי

בדיוק מהסיבות שציינת.
יצא לך לשחק בו? קראתי שלמרות שהוא מהיר יותר מרוב המשחקים בתחום, עדיין יש הרבה החלטות קשות לקבל. האם הרגשת את זה? האם הוא היה מהנה בעיניך? אם כן, מה אהבת ומה לא?

Golden Egg

New member
לצערי לא יצא לי לשחק בו

אבל הוא בהחלט משחק ראוי שנמצא אצלי ברשימות מזה הרבה זמן.
מקווה להתנסות בו לפני רכישה (כמו רוב המשחקים...).

למעלה