cd-r ישן...

apolon

New member
cd-r ישן...

שלום...הבעיה שלי היא כזאת.... יש לי צורב נייד חיצוני ישן ביותר של פיליפס...הצורב עובד מצויין על המחשב הישן עם חלונות 95 אבל משום מה על המחשב החדש בעל חלונות xp שמזהה בבירור את החומרה שאגב מחוברת דרך lpt1 ולא scsi לא עובד...כלומר הכל טוב ויפה עד רגע הצריבה שבה התוכנה...במקרה שלי nero 5 מודיע על שגיאה שאין לו לי ולא למחשב מה מקורה...בכל מקרה ניסיתי הרבה דברים ושום דבר לא עוזר...אשמח לשמוע פתרון לבעיה.. בתודה מראש ...

qwazimodo

New member
כמו שאומרים - נתחיל מההתחלה ...

הסידי של הצורב עובד ??? , לפי מה שתיארת כן והבעיה היא בנרו ... לעצם ההסבר , כל תוכנת צריבה פונה להתקן ע"י DLL , לפי הנאמר אני יכול רק לשער שלהתקן העתיק שלך לא קיים DLL בDATABASE של התוכנה ... NERO היו כנראה נאיבים מידי שחשבו שצורבים כאלה יש רק במזבלות העירוניות ... לפיתרון (אם בכלל) , גלוש לאתר הבית של יצרנית התוכנה והורד את ה- DLL הנחוץ (אם קיים בכלל). אם לא תמצא , תיאלץ לנסות את מזלך בתוכנת צריבה אחרת ... בברכה.

apolon

New member
אז זהו שזה יותר מזה...

הבעיה שהתוכנה ..נרו.. מזהה את הצורב בדיוק כמו שצריך...אפילו נותנת לי את המהירות המקסימלית שלו כפול 2 :) אבל הקטע שברגע שאני מתחיל כל וג צריבה הוא אומר שיש בעיה בלתי מזוהה... חשבתי שזה אולי קשור להגדרה של ה lpt ב bios... אבל אני לא מבין עד כדי כך ... אשמח לשמוע תגובות נוספות

amni

New member
לפיליפס היו צורבים גרועים מאוד

ששווקו על ידי HP כסדרת 4000 ו סדרת 6000 למה לקנות מהם צורבים כאשר יש אחרים עם אמינות מוכחת ? טיאק, ריקו, ימהה, פלקסטור. יש עוד אך אילו בעיקר נמכרים בארץ. כונן משולב DVD+CDR כדאי רק אם את מתכוונת לצרוב מעט ולהשתמש מעט ב DVD במקרה כזה זה לא רק חיסכון אלא גם מאפשר להתקין יותר אביזרים למחשב. במקרה כזה *חובה* כונן CDROM נוסף בניפרד, אחרת שימושי CDROM יגרמו לקילקול מהיר בכונן המשולב. באופן כללי החלוקה ה"בריאה" היא זו: DVD+CDROM כונן CD אחד צורב כונן CD שני הסיבה לכך היא DVD+CDROM הוא יחסית זול היום בערך 400 שקל לטושיבה, לכן הנזק ניסבל כאשר הוא יתקלקל. כל כונני CD הם בעלי אורך חיים מוגבל, לכן חשוב להביא בחשבון קומבינציות חסכוניות.

apolon

New member
תודה על המידע אבל...

אם תוכל לעזור בקשר לצורב שלי ...:) בכל מקרה שלי הרבה יותר ישן ממה שאתה מדבר עליו...תחשוב שקניתי אותו בשנת 96-7....בוא נגיד כשלי היה צורב אנשים עוד אכלו עם הידיים:) בזמנו זה היה הדבר ...עכשיו זה סתם דבר גדול...שאומנם צורב אבל לא ב אקס פי...בכל מקרה אולי תמליץ לי על תוכנת צריבה שתומכת ב אקס פי...לא ממש מצאתי כאלו חוץ מנרו... בתודה מראש,

amni

New member
ל XP אמורה להיות תוכנת צריבה מובנית

לצריבות סטנדרטיות. מכיוון שאין לי XP לא בדקתי זאת אבל יש סיכוי רב שיש אצלך תוכנת צריבה של XP אם ה XP שלך "חוקי" כלומר מלא. הבעיה היחידה שיכולה להתעורר היא עם הדרייוור של צורבים, זה שנקרא ASPI כלומר האם ה ASPI של XP מתאים לצורבים ישנים. אם ה ASPI של XP לא מתאים לצורבים ישנים נסה להשיג ASPI של ADAPTEC שכנראה תומך אפילו בצורבים ישנים. במקרה של ASPI ידוע בעבר שהיו התנגשויות ביו ASPI בגירסאות ישנות, אני מקווה ש XP טיפלה בנושא ההתנגשויות של ASPI אם זה לא עוזר, כנראה תוכל להשתמש בצורב רק על מערכת הפעלה ישנה, למשל WIN95 שתתקין על הדיסק הקשיח במחיצה ניפרדת. אם זה לא ניתן לביצוע, תצטרך להוציא לגמלאות את הצורב.

למעלה