Cask Strength

KindOfBlue

New member
Cask Strength

האם מישהו יכול להבהיר לי את ההבדל בין סינגל מאלט רגיל ל - CASK STRENGTH הביאו לי מתנה LAPHROIG CASK STRENGHT והוא פשוט נפלא. הכיצד?

marsala

New member
Cask Strength

וויסקי כמעט תמיד משוחרר לשוק בחוזק של ארבעים אחוז,הדבר נעשה על ידי מהילה במים מרמת האלכוהול בחבית עד שהרמה יורדת לארבעים ואז מפסיקים את הוספת המים. במקרים נדירים מאד,מחליטים לשחרר לאויר העולם ויסקי בחוזק אלכוהול של החבית,ככל שהויסקי צעיר יותר,ככה רמת האלכוהול גבוהה יותר,אני מניח שהלפרוייג שלך הוא בן עשר,אם כן,אני מנחש שהוא בערך בחוזק של חמישים ושבע או חמישים ותשע. בכל מקרה,כדאי להוסיף לו לפני השתיה טיפונת מים,בטמפ החדר,עדיף מינרליים,זה אמנם יוריד את האלכוהול לסביבות חמישים אבל זה ישחרר יותר ארומות ומורכבות. דרך אגב,לא שמעתי אף פעם על לפרוייג קאסק סטרנקט, ועם טעם מעושן,מלוח ועוצמתי כזה כשהוא מהול,רק אלוהים יודע איך הוא כשהוא מרוכז כמו זה שבידייך....תהנה !

cloclo

New member
Cask Strength Laphroaig

ע"פ אתר לפרויג: Original Cask Strength Laphroaig is bottled at natural distillery strength with all the depth of genuine taste and texture normally associated with sampling whisky at source. We mature Laphroaig in seasoned oak barrels, charred before filling to impart a slight sweet vanilla nuttiness. Original Cask Strength Laphroaig is barrier-filtered only, to remove the small char particles present. This filtering does not change or lessen the flavour in any way (Tasting notes). In extremes of temperature it may appear a little cloudy - this is the natural condition of a malt of such a peaty pungence and uncompromising purity. Adding a little water releases a rich aroma of peat smoke with some sweetness and strong hints of the sea. Emphatic, full bodied and utterly unforgettable. אני מעולם לא הצלחתי לפתח מערכת יחסים אישית ומעמיקה מדי עם לפרויג, למרות שאני אוהבת מאלטים מעושנים. הזכיר לי יותר מדי שבבי עץ בגרון (לא שבלעתי פעם שבבי עץ, אבל משום מה יש לי הרגשה שזה די דומה). ולכן, למרות תחושת החמצה קטנה, לא נראה לי שהייתי מפיקה הרבה אושר מה- Cask Strength. אגב, ה-Cask Strength אכן בן 10.

Charnibog

New member
לא יודע למה...

אבל אני בכלל לא כל כך אוהב את הסקוטים (הוויסקי לא העם) ,לעומת זאת אני ממש נהנה מהאירים (שוב הוויסקי למרות שאני בטוח שגם העם האירי הוא דיי מהנה) כנראה שיש לי חיך עדין שאוהב את החלקות של הזיקוק המשולש.

marsala

New member
CHARNIBOG

נסה זיקוק מרובע
סתאאם אין דבר כזה.... לחלקות נסה ויסקי יפני! שיא החלקלקות, אפילו יותר מדי חלק.. Mosh

למעלה