case saver ל XR650L

Le Duke

New member
יש השקעה ויש השקעה

אין דין קליפר כדין פורטינג. עד כמה שידוע לי ,פאנגס ו45- הם היחידים שמנועיהם עברו טיפול מעמיק. לדעתי יש להבחין בין החלפת קליפר משתי בוכנות ל4- מבחינת ההשפעה על יכולת הרכיבה ,לעומת החלפת השסתומים מ30- ל32- מ"מ. הטכנופריקים יחלקו עלי מן הסתם.

45degrees

New member
מה ההבדל? האם הורדת משקל של

קילו מהאופנוע תשפיע על רוכב אחד ולא על אחר? עכשיו אתה עושה הבחנה בין סוג אחד של התעסקות עם מכלולים מכניים לבין סוג אחר. אולי אתה צודק. אולי לא. המפתח הוא שאם השיפור הוא נכון ולא: מיותר/מוטעה/לקוי, אז מגבלות האופנוע יתרחקו ממגבלות הרוכב. במידה והרוכב הוגבל על ידי האופנוע, אזי מגבלות האופנוע יתרחקו והרוכב יהפוך מהיר יותר. במידה והרוכב לא הוגבל על ידי האופנוע, אזי מגבלות האופנוע יתרחקו, והאופנוע יוכל להעמיד יותר רזרבות לרשות הרוכב.

Le Duke

New member
מה השאלה?

בוודאי שאני עושה הבחנה. יש להבדיל את המוץ מן התבן - מה טוב לרוכב+אופנו,לעומת מה אולי טוב לאופנוע אבל בטוח רע לרוכב. בקשר לסוגית המשקל: 15 דקות בשירותים עם הנשיונאל ג'יאוגראפיק יועילו יותר מסט ברגי טיטניום וחלקי קרבון ב1500$-.

DAN TAL

New member
כי נכון לעכשיו,אין במגרשים שלכם

אופנועי סופרמוטו מוכנים מהמפעל ברמה בה אופנועי האינדורו של היום מגיעים מוכנים. חוץ מזה,גם זה תהליך שיעברו. ברגע שיהיו אופנועים מוכנים מהמפעל ברמה טובה והרוכבים הפשוטים ,{כמונו}ימירו את הזמן והכסף בשעות רכיבה,תראה את התוצאות.

45degrees

New member
זה נמרח יותר מדי. לך ולדיוק יש גישה

"סופית" לתחרותיות. כלומר: יש לכם אופנוע סופי ורמת רכיבה לא סופית. אני רואה בדיוק הפוך: רמת הרכיבה שלי דווקא די קרובה ל"סופית" (אחרת היו משלמים לי כדי לרכב) ואילו רמת האופנוע שלי ממש רחוקה מלהיות סופית (גם אחרי כל ההשקעה וכמות השיפורים). נכון: ניתן להפיק יותר מהאופנוע על ידי יותר אימון. אבל גם ניתן לקצר את הדרך, או אפילו להגיע למקומות שלא ניתן להגיע אליהם אחרת, על ידי שינוי והתאמה של האופנוע. העולם סביבנו מוקף דוגמאות. קח דווקא עולם אחר: עולם הפריסטייל. ללא שינויים והתאמות של האופנועים, הרוכבים לא היו מצליחים להגיע לאותם ביצועים. ללא שיפורים במתקני האימונים - אותו דבר. מסקנה: אפילו בענף צעיר מאוד בעולם (כמו נגיד תחום הסופרמוטו בארץ) יש מקום לשני סוגי ההשקעה: במכונה ובאימונים. לשיטתך ולשיטת הדיוק: אין שום טעם בקבוצות מרוץ. פשוט - ינצח הרוכב שצבר יותר שעות אימון/מסלול.

Le Duke

New member
לא סופי ולא סופני

יש עוד אפשרויות שיפור רבות לאופנוע: החל מפורטינג ,דרך גלי זיזים ועד הגדלת נפח (ועוד לא דיברנו על דילול מערכת החשמל/פלסטיקה ,דודים תחליפיים ,שימוס בולמים...). הענין הרבה יותר פשוט: כיום יש לי חבילה נוחה. לא הכי מהירה ,לא הכי מווברצת ,לא הכי זריזה - פשוט נוחה. מסתדר טוב עם האופנוע ב"מסלול" ללא פגיעה בשימושיות. השורה התחתונה שלך הו-כה-לא-מדויקת: הרוכב הטוב ביותר הוא לא בהכרח הרוכב עם מס. שעות המסלול הגבוה ביותר. בל נשכח שלא כל האופנועים על הגריד זהים (אלא אם מדובר בקטגוריות מיוחדות כמו מירוצי mz או Boxer cup וגם שם יש הבדלים בין כלי למשנהו).

45degrees

New member
קיויתי שתכתוב את זה על המסקנה.

ולאחר שכתבת - אינך יכול להתכחש לזה שיש חשיבות לשינוי והתאמת הכלי: לא כל החלפת רכיב היא שיפור. לפעמים החלפה היא התאמה - התאמה שעושה את הרוכב מהיר יותר.

LONEY

New member
כדי לעצור יותר מהר ולא כדי לסע יותר

מהההההההההר. לא ראיתי יותר מדי רוכבים שעוצרים כדי לתת למנוע להתקרר,אבל ראיתי המון מקרים של רוכבים ובמיוחד האגרסיביים שבינהם, שמוקדם מאוד נגמרים/מתחממים /נשפכים (מחק את המיותר) להם הברקסים. מי שנוסע "לאט" יגיע קצת אחרי הזמן. מי שלא בולם בטיימינג הנכון,יגיע הרבה אחרי הזמן ולא תמיד למקום אליו רצה להגיע,במקרה הטוב. במקרה הפחות טוב הרוכב יגיע לאן שרצה אך ללא האופנוע. קאפיש?
תנסה אצלי תבין!!

45degrees

New member
זה בדיוק מה שאני אומר! ניתן

להרחיק את 2 המגבלות: של הרוכב ושל המכונה. לא צריך להתעלם ממגבלות המכונה ולדאוג להרחיק רק את מגבלות הרוכב.

45degrees

New member
להשקיע בכל!

לא בורח מההשקעה, נהפוך הוא. משקיע גם בשיפור המכונה, וגם בשיפור הרכיבה. לעיתים הם באים אחד על חשבון השני. לעיתים לא. בהחלט ניתן לבצע גם וגם. אגב, נהגי הפיתוח המובילים בעולם, בכל ענפי הספורט המוטורי, הם כאלה שיודעים להבחין מתי המכונה אשמה, ובמה, ויודעים בדיוק מה צריך לשנות במכונה כדי להיות יותר מהירים. רוכבים אלה אינם מוציאים את המכונה מהמשוואה. עוד מקרה קיצון: נניח שרמת הרכיבה מגיעה למגבלה. מכונה טובה יותר תעשה את הרוכב מהיר יותר על אותה רמת רכיבה. ייתכן גם שבמקרה של מגבלת רכיבה, המגבלה קיימת כי המכונה לא מאפשרת יותר. אני יכול להעיד על עצמי על כמה מקרים בהם התקיימו כל מצבי הקיצון לעיל: 1. שיפור המכונה שיפר את הרכיבה 2. שיפור המכונה בא על חשבון שיפור ברכיבה 3. שיפור המכונה הביא לביטול מגבלות רכיבה קודמות שלא ניתו היה לעקוף על ידי אימון אפילו יותר מזה, החל מרמות מסוימות של שיפורים - קיימות איטרציות של התופעה: האופנוע מגיע לרמה מסוימת. כעת הרוכב יכול לבצע עוד דברים שלא יכל לבצע קודם. הרוכב מגיע למגבלות - שלו או של האופנוע. חלק מהמגבלות לא ניתן לעבור על ידי אימון. מבוצע שיפור באופנוע. כעת הרוכב יכול להתקדם. וחוזר חלילה. אתה יכול לראות את זה כל הזמן בעולם המרוצים. תראה איזה יופי של מהפך מסוג זה הכניסו אופנועי 4 פעימות לעולם המוטוקרוס.

DAN TAL

New member
45,אם לא ברור אז אבהיר.

התכוונתי אלינו,בארץ,מרוצי העמותה או סתם מסלולים מקומיים. כמו כן הכוונה לאופנועים מודרנים כמו סדרת ה'ריסינג' או דגמי ה-WR או ה-X החדשים של הונדה. אם אתה בין 65 ל75 ק"ג ו172 עד 182 ס"מ,תסיר את ההגבלות שחוקי המדינות השונות התקינו וסע. אנחנו לא רוסי ולא דוהאן ,אף אחד לא משלם לנו עבור הרכיבה וכל דקה שיש זמן,עדיף שתהיה על האופנוע ולא מתחת. לכן זה ישמע מוזר,אבל דווקא אני ,לא מתקשקש כל הזמן עם האופנוע. אני רוצה שכל פעם שאני יכול,האופנוע יסע.

yaniv72xr

New member
אז תחזור לXR

וזה לא יתקלקל יותר!!! ואל תגיד שלא למרות התישנותו. היי אני ירדתי מCR500 ועדיין שמח בחלקי למרות ההשקעה האסטרונומית בשיפורים.

LONEY

New member
אני מציע לכם לחזור למאמר של פנגס

ולמי שלא קרא,כדאי לכם-כתבה מליאת הומור ואפילו נכונה. משפרים אופנועים כי ככה וכן , ככה זה כן תשובה ! ומי שחושב שזה לא נכון ,לא חייב להשתתף איתי בהוצעות של השיפורים.

yaniv72xr

New member
תאמת המאמר הזה ריגש אותי...

כי כל כלי שהיה ברשותי עד היום שופר עד לבלי היכר גם טייפון 50CC מסריח שנסע 120 קמ"ש וגם DR750 ששיפרתי וגם הCR500 שיצא מופרע מידיי ונגמר במכס... זה הכיף .. ואם זה לא מספיק אז הXR600 תוסף עד היום ב 17.000 שח וזה לא מספיק לי!

LONEY

New member
בקצב הזה נראה בקרוב הודעת מכירה

למסירה אופנוע מסוג ... שנה ...יד... תמורת הוצאות שיפורים בלבד.

למעלה