טיפ טיפון
בתור אחד שהיה שם כבר פעמיים, הטיפ שלי הוא לא לקחת שעורי גיטרה בקבוצה או לפחות לא להסתפק רק בשעורים הקבוצתיים. לפני שאתה מגיע, אתה נדרש בטופס ההרשמה לדרג את עצמך מבחינת רמת נגינה (לפי קריטריונים שכתובים שם). מה שקורה זה שמתחת לכבודם של אנשים לדרג את עצמם ברמה המתאימה להם או שהם חושבים שהימצאות בקבוצה מתקדמת יעלה אותם רמה... התוצאה: אתה עלול למצוא את עצמך בקבוצה שיש בה תותח אחד או שניים, כמה ממוצעים וכמה שבקושי יודעים להחליף כמה אקורדים (ואני לא מגזים, מנסיון!!) המורה נוטה כמובן לעזור לחלשים יותר ואז פרזה שאתה כבר מזמן קלטת, הם עוד עובדים עליה והכל בזמן השעור ועל חשבון הזמן שלך. חוץ מכל הסיפור הזה, עצם המחשבה שמורה צריך לחלק את זמנו בין שמונה או עשרה תלמידים היא לא לעניין מבחינתי והדבר כאמור נהיה יותר קשה שהקבוצה אינה הומוגנית. לכן אני ממליץ לך (כפי שעשיתי בפעם השניה), לשכור רק את המגורים ובמקום עצמו, לדבר עם אחד המורים ולקחת שעורים פרטיים. אומנם יותר יקר אבל משתלם. אתה לא חייב לקחת שעורים כל יום כמו בשעור קבוצתי. פעמיים שלוש בשבוע זה בהחלט יספיק ובשאר הזמן שב וטחן את הגיטרה. ביה"ס מאפשר גם לשעורים פרטיים להתקיים בתחומו. טיפ נוסף: תביא איתך מכשיר הקלטה סביר ודאג שיהיה איתך כמה שיותר. באים הרי אנשים מכל העולם, ברמות שונות ואתה אף פעם לא יודע את מי תפגוש. קרה לא פעם ששמעתי מישהו יושב בצד ומנגן משהו מאוד יפה. ניגשים, מדברים, מקליטים ולומדים. כלומר בשורה התחתונה, תלמד שם מהסביבה הפלמנקית שבה תהיה ואל תיצמד רק לשעורים. אין צורך לאחל לך שתהנה, הרי הדבר מובטח וברור...