carmen de la cuevas

כיטרה

New member
carmen de la cuevas

הי אני מתכנן לקחת קורס בביה"ס הנ"ל בקיץ הקרוב. מעוניין לקבל כל מידע שיש לכם על ביה"ס הנ"ל + אזור גרנדה בכלל. אנשים שהיו שם, טיפים, עצות - הכל כבר חרשתי את האתר של ביה"ס מכל הכיוונים.

טיפ טיפון

בתור אחד שהיה שם כבר פעמיים, הטיפ שלי הוא לא לקחת שעורי גיטרה בקבוצה או לפחות לא להסתפק רק בשעורים הקבוצתיים. לפני שאתה מגיע, אתה נדרש בטופס ההרשמה לדרג את עצמך מבחינת רמת נגינה (לפי קריטריונים שכתובים שם). מה שקורה זה שמתחת לכבודם של אנשים לדרג את עצמם ברמה המתאימה להם או שהם חושבים שהימצאות בקבוצה מתקדמת יעלה אותם רמה... התוצאה: אתה עלול למצוא את עצמך בקבוצה שיש בה תותח אחד או שניים, כמה ממוצעים וכמה שבקושי יודעים להחליף כמה אקורדים (ואני לא מגזים, מנסיון!!) המורה נוטה כמובן לעזור לחלשים יותר ואז פרזה שאתה כבר מזמן קלטת, הם עוד עובדים עליה והכל בזמן השעור ועל חשבון הזמן שלך. חוץ מכל הסיפור הזה, עצם המחשבה שמורה צריך לחלק את זמנו בין שמונה או עשרה תלמידים היא לא לעניין מבחינתי והדבר כאמור נהיה יותר קשה שהקבוצה אינה הומוגנית. לכן אני ממליץ לך (כפי שעשיתי בפעם השניה), לשכור רק את המגורים ובמקום עצמו, לדבר עם אחד המורים ולקחת שעורים פרטיים. אומנם יותר יקר אבל משתלם. אתה לא חייב לקחת שעורים כל יום כמו בשעור קבוצתי. פעמיים שלוש בשבוע זה בהחלט יספיק ובשאר הזמן שב וטחן את הגיטרה. ביה"ס מאפשר גם לשעורים פרטיים להתקיים בתחומו. טיפ נוסף: תביא איתך מכשיר הקלטה סביר ודאג שיהיה איתך כמה שיותר. באים הרי אנשים מכל העולם, ברמות שונות ואתה אף פעם לא יודע את מי תפגוש. קרה לא פעם ששמעתי מישהו יושב בצד ומנגן משהו מאוד יפה. ניגשים, מדברים, מקליטים ולומדים. כלומר בשורה התחתונה, תלמד שם מהסביבה הפלמנקית שבה תהיה ואל תיצמד רק לשעורים. אין צורך לאחל לך שתהנה, הרי הדבר מובטח וברור...

jazzistco

New member
זה רעיון מצויין, בדיוק גם

המורה שלי המליץ לי להביא לשעורים מכשיר הקלטה עם קלטת שנוח לתפעול ...הוא אמר שאני פשוט לא יוכל להסתדר בלי זה... אני מחפש לקנות אחד כזה, אתה מכיר מכשיר כזה, שיהיה גם נוח לשמוע את מה שמקליטים ? (פשוט חשוב לי מאד שאני יצליח לזהות, כשאני מגיע הביתה, את הנגינה שאני מקליט בשעורים)

כיטרה

New member
טייפ

חשבתי על לקחת טייפ מנהלים - קומפקטי וקל לקחת - זה מספיק לא ? חוץ מזה רציתי לקבל הסברים אם יש טיסה ישירה מישראל לגרנדה ? מלגה ? כל מיני דברים טכניים כאלה. תודה על התגובות

כיטרה

New member
לה טורה

אני מתכוון לקחת קורס גיטרה ברמת מתחילים - ככה שלא חושב שיהיו לי נפילות ??? אני פשוט רוצה "ליישר קו" מבחינת הידע שלי בפלמנקו. אני חושב גם לקחת את הקורס של קומפאס - 3 שעות שבועיות. אני חושב לוותר על הקורס ללמוד ספרדית - שלא יהיה יותר מידי עומס... מה אתם אומרים ? דעות ?

כיטרה

New member
חנויות בסביבה

האם ידוע לכם על חנויות בסביבה - אני מתכוון לקנות מה שיותר דיסקים DVD ספרים על פלמנקו. חשבתי גם אולי לקנות שם גיטרה טובה בזול. האם זה הרבה באלאגן לקחת גיטרה בטיסה ? חשבתי אולי לשכור שם גיטרה. זה אפשרי ?

Zidan de Toledo

New member
מעבר ללימוד גיטרה

אני ממליץ בחום על קורס קומפאס, אתה יושב 3 שעות ועושה פלמאס, זה נותן לך תחושה והבנה של הקצב והפאלוס. מעבר לזה, אני גם לקחתית קורס על ההיסטוריה של הפלמנקו (אם כי הוא בספרדית), שהוא גם היה מרתק ומומלץ. אני מצטרף ללה טורה בעניין ההפריה ההדדית הכל-כך חשובה במקומות כאלה..לכל מקום קח גיטרה ומינידיסק..(או מפ3 כמובן)

כיטרה

New member
תודה על התגובה

כן, חשבתי כבר לקחת קורס קומפאס + גיטרה למתחילים. על היסטוריה + לימוד ספרדית - אני חושב לוותר. אולי אני אקנה איזו ערכה ללימוד עצמי של ספרדית. או אקח איזה קורס מקדים ב-סרוונטס.

../images/Emo91.gif למטרה הזאת

טייפ מנהלים לא מספיק טוב, כי איכות ההקלטה (רעש) והצליל ממש גרועים. תלמידים רבים משתמשים למטרה זו במיני דיסק של סוני, שם לא רק הצליל טוב, אלא גם יש לך אפשרות לסמן אינדקסים, כדי לאתר במהירות את הקטעים שמעניינים אותך. הנה קישור לאחד כזה: http://www.bsdphoto.co.il/productspec.asp?id=941&aff=bazman גם אני הייתי ממליץ לך ללכת על מיני דיסק, כי אפשרויות ההשמעה שם נוחות למדי אם אין לך מחשב בסביבה. אישית, אני משתמש בנגן MP3 שמקליט, כי באותו מחיר הוא נותן לי הקלטה ללא שום רעש (אין שום חלקים נעים שיכולים לייצר רעש), רדיו FM משובח, משקל קל הרבה יותר, אמינות (בגלל שאין חלקים נעים), וחיבור נוח מאוד למחשב. בנוסף, יש לנגן הזה שתראה בקישור הבא גם אפשרות לנגן כל קטע יותר לאט (או יותר מהר) במהירות שאתה בוחר. יש לו גם פונקציה של AB LOOP - מדליק בשביל מי שלומד. http://www.tvcom.co.il/product.asp?productid=45

jazzistco

New member
מיני דיסק זה

לא ממש מה שאני מחפש, אני מחפש משהו ללא צורך בחיבור אזניות... כלומר, עם רמקול מובנה... שקל לתפעול - להקליט ולשמוע מיד מה שמקליטים... ושמקליט נגינה באיכות טובה, טייפ מנהלים לא יתאים ? אגב, האם יש הבדל באיכות ההקלטה בין הקלטה עם קלטת סטנדרטית לבין הקלטה עם קלטת מיקרו ?

למה אתה צריך

לשמוע מיד מה שמקליטים? הרי בזמן שאתה מקליט, המורה נמצא לידך ואתה יכול לשאול אותו (או שאתה לא יכול לשאול אותו ואז גם סביר להניח שאתה גם לא יכול להשמיע את מה שהקלטת, כדי לא להפריע למהלך השיעור). זכותך להתעקש על טייפ, אם אתה מוכן לחיות עם החסרונות (שאת חלקם מניתי בהודעה הקודמת). בדרך כלל איכות ההקלטה עם קלטת סטנדרטית טובה יותר מזו עם קלטת מיקרו.

ב-carmen da la cuevas

יש גם שעוריי פלמנקו? אולי אני גם אצטרף אלייך בקיץ הקרוב? מה אתה אומר???

למעלה