CANON EOS300D

snowy11

New member
CANON EOS300D ../images/Emo53.gif../images/Emo92.gif

שלום לכולם, לנו יש כיום מצלמת CANON EOS500N שקנינו לפני מספר שנים. מצלמה נחמדה ואיכות התמונות מספקת אותנו בהחלט. קנינו את הדגם עם התאריכון כי תאריכים זה דבר שחשוב לנו לתיעוד והתמצאות. אנחנו מחכים כבר די הרבה זמן שהאיכות של הדיגיטליות במחירים הסבירים (לא 15-30 אלף ש"ח) תהיה לפחות ברמה של הסטילס שלנו. לאחרונה נולד לנו תינוק ומכיוון שלא מפסיקים לצלם עלויות הפיתוח די מעיקות, אבל מה שיותר חשוב- מנגטיב שלם לפעמים יש תמונה אחת שיוצאת לשביעות רצוננו. תינוקות קטנים זה לא דבר פשוט לצלם. לכן החלטנו לשוב ולהתעניין במצלמות הדיגיטליות בשאיפה לקנות אחת. חשוב לנו היחס איכות-עלות וכמובן השיקולים הרגילים בדיגיטלית- איזה בטריה אפשר והאם היא זוללת בטריות, מה איכות הצג CCD כמה זיכרון מגיע איתה ואיזה סוג כרטיס, זמן בין לחיצה לצילום ממש וכו' רציתי לדעת האם הCANON EOS 300D כבר בארץ האם שווה לחכות לה אם זה עוד הרבה זמן אז מה דעתכם על הNIKON 5700 ואשמח לקבל כל הצעה נוספת למצלמה ברמה הנראית לכם רלוונטית. דרך אגב כמה עולה כיום להדפיס תמונה בגודל רגיל (נייר צילום) בחנות צילום ממוצעת והאם אופציית התאריך קיימת במצלמות הנ"ל כי לא היה לי ברור אבל זה די הגיוני שכן.

Givald

New member
לא שאני המבין הכי גדול,

הקאנון 300D עדיין לא בחנויות היא יוצאת בקרוב, היא משתלמת מאוד, והיא דרגה אחת מעל כל המצלמות כמו ניקון 5700 וכדו' במידה ויש לך עדשות של קאנון זה באמת יכול להיות משתלם לקנות אותה כי העדשות אם אני לא טועה מתאימות! (ואולי גם הפלאש) מבחינת מהירות צילום (מהירות פוקוס, וכדו') אז D300 טוב יותר ג"כ יותר מכל הP&S כך שזה שוב שיקול שבגללו כדאי לחכות. איכות, לניקון יש רק 5 מ"פ ולקאנון יש 6.3 מסחינת זום לניקון יש יותר, אבל לקאנון אפשר להחליף ולהוסיף עדשות, במיוחד שכבר יש לכם מתאימות - כנראה) את כל הפרטים אודות המצלמה תוכלו לקרא בdpreview לא מזמן יצא סיקור עליה, בקשר להדפסה, המחיר בארץ הוא בערך בין 1.5-0.85 ש"ח והאיכות מספקת (אני משתמש באולימפוס C50 באיכות של 5 מגפי"ק) את התאריך וכל השאר אתם תוכלו לקבוע עם להוסיף או לא, ואל תשכחו שאפשר לשנות ולהוסיף הכל במחשב! אני מאמין שלאחר קראית הסיקורים בDPREVIEW וכדו' יהיה לכם פחות שאלות ויותר מסקנות :) בברכה שמוליק

300D כדי לצלם תינוק?

למה לא להסתפק במצלמת 2-3 מגהפיקסל קומפקטית ואיכותית שגם תוכלו לקחת בקלות לכל מקום?

ARGON

New member
אני אומר לך למה לדעתי לא להסתפק

במצלמה קטנה.... כי עוד 20 שנה אנחנו נהיה זקנים והתינוק כבר יהיה חייל ואח"כ ימצא לעצמו יפיפיה (ב"ה) ויתחתן איתה ואז נרצה להראות לנכדים שלנו את התמונות של אבא שלהם כשהיה קטן....... עכשיו השאלה.: מה אנחנו מעדיפים? להראות להם תמונה ג'יפה???????? או תמונה פיצוץ איכותית???????! אישית..... התשובה הזאת הכריעה אצלי את הכף ובגללה קניתי מצלמת רפלקס (פילם) עם עדשה ופלאש איכותיים (כמובן לאט לאט במשך הזמן הוספתי) ולא הסתפקתי במצלמה דיגיטלית קטנה באותו המחיר. כשאהיה עשיר אקנה לי בנוסף מצלמת רפלקס דגיטלית "כמו שצריך".

ARGON

New member
ועוד דבר.גם בפילם אפשר לחסוך עלויות

מפתחים רק את הסרט וסורקים אותו לCD בלבד. כך חוסכים בכל סרט 40 ש"ח פיתוח תמונות סתם (10 ש"ח סריקת CD) כך גם חוסכים מקום ובלגן בבית.

ת ו מ ס1

New member
אם יש באפשרותכם

אז ברור שה 300D הכי מתאימה. גם לי יש ילד קטן, והוא ממש לא עושה "פוזות" למצלמה שמאפשרות הכנה, פוקוס וצילום איטי. פיספסתי המון הזדמנויות עם מצלמה כמו ניקון 950. ה 300D חסרת זמן השהיה בין לחיצה לצילום כמעט לחלוטין. לי יש את ה 10D, לילד שלי אין סיכוי נגדה. הפוקוס מהיר הרבה יותר מהניקון וזה אומר שרוב התמונות חדות. במקרה שלכם, יש לכם כבר עדשות של קנון והם יתאימו ל 300D. המצלמה תבוא לארץ בקרוב ותעלה 6500 שקל, כולל העדשה. כמובן ללא שום זיכרון, אותו יש לרכוש בנפרד. יתרון נוסף-מדפיסים רק מה שאוהבים ומעבדים את זה במחשב. לגבי תאריך, לכל קובץ יש EXIF נלווה שמכיל את כל הנתונים הדרושים - תאריך, צמצם, מהירות צילום, סוג חשיפה, האם היה פלאש ועוד הרבה פרטים נוספים. אין אפשרות לשים את זה על התמונה עצמה, אבל בשביל מה ? תמיד ניתן להביט בקובץ המקורי ולראות. יש לזכור שלמצלמה הזאת עוד הרבה אפשרויות נוספות, על פי הצורך. יש המון עדשות והתיאבון מצעורר. המצלמה דורשת עדשות איכותיות, רואים מייד שתמונה מסויימת נעשתה עם עדשה לא טובה. בנוסף, רצוי שיהיה נסיון עבודה עם מחשב ותוכנה גראפית (רצוי פוטושופ), כי התמונות מ D-Slr כמו 300D דורשות עיבוד לפני הדפסה. בהצלחה תומס

ARGON

New member
אולי תפסיק כבר.יש לי מינוס ענק בבנק

ואתה מנפנף לי מול העיניים בכל הדברים הנהדרים האלה. ניסית פעם לחשוב מה מרגיש כלב שמנפנפים לו עם פרוסת נקניק מול העיניים ובסוף מניחים אותה חזרה במקרר. ואתה מנפנף לי לא עם פרוסה אלא עם כל החבילה....

ת ו מ ס1

New member
טוב יש גם חסרונות !

1. המצלמה כבדה וגדולה מכל המצלמות הפשוטות. כולל עדשה היא הרבה יותר מגושמת. 2. עלות המצלמה גדולה, צריך לפתם אותה עם עדשות טובות שמכירן 400-800$ לאחד ! 3. לרוב התמונות מצריכות עיבוד במחשב (אם כי ב 300D יש אפשרות לקבל חידוד חזק במיוחד) 4. אין LCD חי לפני הצילום, אלה ניתן לעבוד רק עם העינית 5. אין אפשרות לצלם איתה סרטונים קצרים אמרתי כבר שהיא יקרה..... תומס

ת ו מ ס1

New member
תמונות ממצלמה

מקצועית בנויות כך, שהעיבוד במצלמה לא גורם לעיבוד נתונים. מכיוון שהמצלמה מיועדת למקצוענים, המפתחים לקחו בחשבון שהם עצמם ירצו לעבד את התמונה על פי רצונם. התוצאה היא שהתמונות מהמצלמה מאוד רכות ודורשות "לפחות" חידוד. הסיבה - חידוד בתוך מצלמות הוא לא איכותי ופוגע באיכות התמונה. אם עושים חידוד עצמי בפוטושופ לדוגמא, ניתן להימנע מארטיפקטים של חידוד, אותם רואים במצלמות הפשוטות (חידוד יתר !). הסיבה היא ברורה, אין עדיין פנטיום 4 בתוך המצלמות ומצד שני יש בהם צורך בעיבוד מהיר כדי לאפשר צילום של תמונה נוספת. התוצאה - חידוד יתר לא מוצלח. ב 300D יתכן שינוי, קנון הוסיפה אופציה ל "חידוד יתר" כמו במצלמות P&S ואולי הן לא ידרשו עיבוד. מצד שני הם לעולם לא יראו כמו תמונות שעובדו ע"י צלם מקצועי ללא חידוד בתוך המצלמה. תומס

© DrorZi

New member
יש בזה משהו

בשביל אך ורק לצלם תינוק אולי באמת במחשבה שניה עדיף G3 או אפילו A70 אבל אולי עם האוכל יבוא התאבון
ואז 300D זה רכיון מצויין.
דרור זי.

snowy11

New member
../images/Emo51.gifלכולם ולא זה לא רק בשביל

לצלם תינוק!!! מי שקשה לו להבין התינוק הוא הסיבה שהחלטנו לנסות לבדוק את העניין שנית כרגע ולא לחכות עוד שנה שנתיים כמו שעשינו עד עכשיו! וחץ מזה מי שיש לו תינוק קטן יבין אותנו טוב מאוד. חוץ מזה נשמח לקבל הצעות רלוונטיות נוספות

IK91

New member
I recomend the D300

I have the SONY 717, that is competitor to the Nikon 5700, the focus will not be fast for you. i also have a baby, and about 30%-40-% of the Pic are missed due to the slow focus. As i wanted to progress with photograhphy as well i am switcfhing soon to Nikon d100 To end go for the D300 you will not regret

למעלה