Canon EOS 300D !!!!!!!!!!!!!!!!

arnond

New member
Canon EOS 300D !!!!!!!!!!!!!!!!

האם זו ההכרזה החדשה של קנון ? עוד לא עברתי כל המצגת, אבל נראה מבטיח.....

arnond

New member
עוד קצת פרטים

6.3MP CMOS מכפיל 1.6 (כנראה אותו חיישן כמו ה 10D) JPEG+RAW 7 נק' AF 100-1600 ISO חשיפה: 1/4000 - 30 שניות + BULB, סנכרון פלאש: 1/200 2.5 פריימים לשניה/מקס' 4 פריימים תאימות לעדשות EF ו EF-S (כנראה עדשות שיתאימו רק למצלמות עם פקטור 1.6, כמו ה DX של ניקון) מסופקת עם עדשת EF-S 18-55 (שיוצאת משהוא כמו 29-88). מחיר ????? מי יודע ? ההערכות סימים האחרונים הסתובבו בתחום 800-1150$. לדעתי הטווח רחב כי לא ידעו אילו עדשות קנון יצרפו למצלמה. היתה אפילו הערכה לשתי עדשות לכיסוי הטווח 28-200. אולי קנון גם יכריזו על עוד עדשות EF-S ? מעניין מאוד......

נראה מבטיח מאוד.עדיף על כל קומפקטית

אחרת במחיר הזה,לדעתי,כי הפעם מדובר ברפלקסית 'אמיתית':יש יתרונות ותכונות שאין בקומפקטיות,ויהיו הכי יקרות. לגבי תמונה - האיכות תלוי גם בעדשה - מעניין מה תהיה איכות העדשות החדשות.

blueeye

New member
צלם מקצועי שצריך מצלמת גיבוי ל 10 D

ישקיע עוד 500 דולר .. ויקנה עוד 10 D ולא 300D רועי

© DrorZi

New member
נשמע משהו משהו

בנתים חוץ מקצב אש לא רשמת משהו שהופך את ה 10D לעדיפה אני מחפש... בכל מקרה נראה לי מצלמה מבטיחה מאוד עם היא תהיה על גבול ה 1000 דולר כולל עדשה 18-55.
דרור זי.

לי חסר גלגל השליטה מאחור - אני

רגילה אליו מהגופים האחרים בהם משתמשת,וכאן,במקומו יש לחצנים שונים - צריך להתרגל למערך שונה לגמרי של שליטות. 'לא נורא' - אם ממש רוצים. גם שיפרו כאן את נקודות הפוקוס - נדמה לי שהן אפילו מוארות בעינית - מה שלא קיים בEOS 300 וגם לא בD30 - וצריך בהן לפזול למטה כדי לראות היכן נקודת הפוקוס הפעילה - דבר מעצבן וגורע לדעתי,אחת הסיבות בשלהן לא סבלתי את הקנון 300 - שהחזקתי כגוף גיבוי - יש לה יתרון אחד בעיני - כל כך קטנה וקלה - כגוף בלבד,שלא מורגשת בתיק,אז ניתן לקחת אותה לכל מקום.

© DrorZi

New member
על פניו נראה כי ה 300 באמת פשוטה

יותר מה 10 ויש פה חיסכון בדברים שלמשתמש שזוהי לו הקנון SLR הראושנה לא יפריעו והמחיר עושה אותה לכנראה מצלמה שתשחק חזק בשוק. לדעתי יופי של תזמון ומוצר
דרור זי.

arnond

New member
והמחיר:::::::

לפי אתר קנון גרמניה: גוף: 1099 אירו, גוף + 18-55: 1199 אירו. בטח בארה"ב המחירים יהיו בערך אותם מספרים אבל בדולרים (10-15% פחות) ובחנויות אפילו קצת פחות. זמינות: ספטמבר 2003.

כמו מחיר הסוני או המינולטה הקומפקטי

יות - אבל...איזה הבדל עצום!!! הייתי רוכשת כבר גוף + עדשה לפי בחירה - במחירי חו"ל זו תוספת 100$ לעדשה 'סבירה',כמו ה28-105 או עוד 200 $ לעדשת 28-75 צמצם 2.8 ! אבל, אולי העדשה החדשה תהיה הפתעה גמורה!

arnond

New member
תיקון טעות

צריך להוסיף אפס אחד לכל מחיר ביינים: 120,000 ו 140,000.

snow goose

New member
קנון תמיד ידעו לספק את הסחורה

מהלך מבריק של קנון ! כמו הeos 300 האנלוגית שהפכה, ובצדק, למצלמה הרפלקסית הכי נמכרת בעולם כך תהפך ה300D לדעתי. מחירה קרוב לוודאי יהיה נמוך משמועתית מה-10D, וההבדלים יהיו בערך כמו ה30 מול ה300 באנלוגית. שוק הדיגיטליות מתחיל לקבל תנופה מחודשת. מעניין אם לחברות המתחרות תהיה תשובה להברקהב של קנון.

רוצה להוסיף משהו - חשוב - העדשה\ות

משהו ש'ניקר' בי ומסתבר שבעוד כמה - כרפלקסית,יש בה אופציית החלפת עדשות - אז למה לא לרכוש עדשה שכבר הוכחה כטובה על גופים אחרים? מצד שני - מהו הסוג החדש שנופק במיוחד לדגם הזה? האם טוב רק עליו? האם זה אומר שבגוף הזה יהיה ניתן להשתמש אך ורק בעדשות מהסוג 'החדש'? מצרפת קישור לדיון שהתחיל בפורום Dpreview מה שבטוח - זה מעניין.

arnond

New member
העדשה החדשה

18-55 הינה מסוג EF-S כלומר ה S בא לציין "short back-focus" כלומר שהעדשה בולטת מעט פנימה (לתוך המצלמה) וגורמת לכך שצריך להזיז את המראה לאחור לפני הרמתה כדי שלא תפגע בעדשה. דבר זה גורם לכך שלא ניתן יהיה להשתמש בה במצלמות שלא יכולות להזיז את המראה אחורנית. כלומר, רק ב 300D ניתן להשתמש ב 18-55 החדשה (לפחות לעת עתה). אפשר כמובן להשתמש בכל עדשות EF הקיימות. אני רואה את ה 18-55 כעדשת קיט (והיא אכן תמכר רק כחלק מקיט) אשר תצטרך להוכיח את עצמה. נקווה רק שלא תאכזב כמו ב 20-80 הידועה לשמצה. בכל מקרה, עדיין יהיה אפשר לקנות רק את הגוף, בלא עדשה ולשדך לה איזו עדשה שרוצים.

ARGON

New member
ההבדל בין-ה30/33 ל-300 הוא משמעותי

היום כבעל 33 שניסה גם את ה-300 בשום פנים ואופן לא הייתי "הולך" על ה-300. (הטובה בפני עצמה). אם אלא ההבדלים אז אולי שווה לקרוע את הת.... עם עוד קצת תשלומים ולא להתפשר על פחות מ-10D. (ואני לא שוחה בכסף).

snow goose

New member
ההבדלים גדולים

בין ה-300 ל-30. ברור וידוע. אבל לא כולנו פדנטים שמחפשים לשלם יותר ולקבל איכות. ה300d, לדעתי, תהווה פריצת דרך בתחום הDSLR, מה שעדיין לא קרה, אם כל הכבוד ל10D זאת עדיין מצלמה מאוד יקרה עבור הצלם החובב ובל נשכח שלא מדובר בכלל במצלמה מקצועיות (בכל אופן עפ"י ההגדרות של קנון) ה300D תוצג כמצלמת DSLR שמחירה אכן סביר (לדעתי הוא יסחר סביב ה-1000 דולר) ועדיין היא מקבילה למצלמות SLR חובבניות. מצלמת DSLR שעולה 1000 דולר כבר לא תוגדר כהוצאה מופרזת. ומה שמביא אותי להוצאה הבאה של קנון, זה כמובן ניחוש פרוע, אבל ניחוש אינטליגנטי- קנון 30D - שיהווה דגם משופר ל10D.

snow goose

New member
השם 30D כבר נלקח....כמובן

אז אולי שם אחר, אבל חושי הולכים על DSLR חדשה שתהווה דגם משופר ל10D.

למעלה