Canon A70 מול Nikon 3100

פלטרון

New member
Canon A70 מול Nikon 3100

סוף כל סוף DPREVIEW השכילו לכתוב סקירה מקיפה של 2 המצלמות החביבות האלו. NIKON 3100 כאן CANON A70 פה כולל החלק הממש ממש מתבקש - השוואה בין שתיהן ( תמונות ) - ניתן למצוא בקישור לא יודע מה רואות עינכם, אבל אני חושב של-CANON איכות הפרדה טובה יותר בפרטים הקטנים. לניקון צבעים חמים יותר, אבל ל-CANON צבעים אמיתיים יותר ( זה הרושם שאני מקבל ) 2 המצלמות קומפקטיות ומומלצות מאוד לדעתי פלטרון מדווח מהחזית

נראה כמו 'תחרות צמודה'-הסתכלתי

על התמונה השלמה המוגדלת-זו מקנון נעימה וברורה יותר,לעומת כמה עיוותים מזו של הניקון. על פניו יש יותר אופציות הפעלה בקנון-נוסף על האוטומטיות- ובאותו המחיר-אני חושבת שזה ברור איזו מהן נותנת יותר תמורה להשקעה (קנון
!).

ted

New member
שכחנו רק להסתכל בפרמטר אחד:

גודל הקבצים! בניקון יותר קטן=יותר דחוס. נא להתכבד ולדחוס את הקובץ של קנון ב 33% ונראה מה תקבלו... אחלה השוואה מדעית.... חוצמזה - ראו את התמונה של הסרגל ... אז מי יותר ברור? אני לא מדבר משום צד. לכל אחת יש יתרונות וחסרונות, והואיל ואנחנו בעלי 3100 - המבחן האמיתי הוא במציאות - ושם היא טובה! יתכן שגם מהקנון היינו נהנים - אבל בקבצים קטנים כאלה אנחנו מקבלים תמונה מספיק טובה להגדלה עד 30X40 בקלות, והמצלמה - פיצפונת! חסרה שליטה ידנית, אבל היא לא בשביל זה.

פלטרון

New member
ברשותך - תיקון קל ...

ההשוואה של DPREVIEW בודקת איכות תמונה כפי שהמצלמה מוציאה אותה . לא מעניינם/מעיניינוּ אם ה"פקטור" שהכי נוגס באיכות התמונה זה ה-CCD, העדשה, או דווקא הקושחה ( אלגוריתם או איכות דחיסת ה-JPEG ). נניח ובאמת ההבדל הקיים בין התמונות הוא כתוצאה מדחיסה חזקה יותר של ה-JPEG , האם זה משנה ? זו המצלמה, אלו התמונות שלה, וזה מה שניתן לקבל ממנה . מצד שני - מכיוון שרוב המשתמשים לא יצלמו באיכות ה-JPEG הכי גבוהה, ( למשל, אני משתמש ב-NORMAL ולא FINE ), אם ההבדל הוא בדחיסה, להשוואה בין 2 ה-NORMAL-ים של המצלמה יש חשיבות לא פחות גבוהה. מה גם - שלא מצויין מה היא איכות ה-sharpening של התמונה ב-NIKON. למצלמה כמה דרגות חידוד מאוד מובדלות. כתוב שהשתמשו ב- default .. מאיפה לי לדעת מהי ברירת המחדל. לדעתי, זה יכול לגרום להבדל משמעותי מאוד בפרטים הקטנים כמו כיתוב על בקבור היין או על הבטריות . אגב - אציין שאתמול באה אליי בת-דודה שלי ( זו שאין לה USB במחשב ) כדי שאצרוב לה את התמונות מהטיול האחרון שלה לספרד . המצלמה - NIKON 3100 התמונות - מה אומר לכם .. פצצות . באמת שתמונות איכותיות. האמת - למדתי המון מהתבוננות בתמונות שהיא צילמה.. מה לעשות ומה לא לעשות.. ואיך צריך לצלם ..

ted

New member
התמונה מכווצת יותר. אם זה היה מצולם

ב HIGH - ההשוואה היתה נכונה. גודל הקבצים היה דומה, ורמת הדחיסה היתה דומה. אבל זה צולם בנורמל, ואפשר לכוון את זה מהמצלמה. זו המצלמה - כן, זו התמונה שאפשר לקבל ממנה - לא! לכן, כל המבחן מפוקפק בעיני. מה משווים למה בעצם? מנסיוני - הניקון מפיקה צילומים מצויינים, ומי שלא יודע לזוז מברירת המחדל שלה, אם זה חשוב לו - שיבחר תחביב אחר או שילמד קצת. הדוחות עליה בשאר המקומות טובים מאוד, כי אם היו שליליים - לא הייתי קונה אותה מלכתחילה. פיל אסקי לא אוהב כל כך את ניקון, זה ידוע. אני לא אומר בכלל שהקנון לא טובה. היא טובה מאוד בשביל המפרט והמחיר שלה, יש לה יתרונות וחסרונות בהשוואה לניקון, כמו ה SLR וה DSLR. אבל .... אני אוהב מבחן אובייקטיבי ולא מתחכם, ואני קורא בין השורות.

פלטרון

New member
ברשותך תיקון נוסף..

אתחיל מכך, שלא יהיה ספק, המצלמה מעולה. ראיתי אותה במו עיני ואת התמונות שהיא מוציאה. בהחלט תענוג לצלם איתה .. והיא גם כזו פיצי שזה כיף לשים אותה בכיס
אבל ... התמונה בקישור שהבאתי מהאתר DPREVIEW היא 900KB. בניקון , תמונות 3MP HIGH = 900KB בערך.. בדקתי ב-EXIF .. כתוב NORMAL על דברים אחרים, ואין איזכור של רמת דחיסה. רק כדי להיות בטוח ב-100%, בדקתי את התמונות של בת דודה שלי שעדיין לא מחקתי מהמחשב.. גם שם התמונות 3MP HIGH=900KB ובאיזור ... התמונה בקישור של DPREVIEW היא 3MP HIGH .

ted

New member
אתה צודק ש 900K זה מצב ה HIGH

אבל זו דחיסה פי 10 (ניקון בעבר דחסו במצב הזה רק פי 8) בעוד שקנון דחסו פי 8 בערך. ההשוואה הנכונה היא אם כן אותו מצב דחיסה בקנון, כי ה 3100 לא יכולה לעלות יותר למעלה. אם תעיין היטב בתמונות ההשוואה (תקיש על הראשונה בקבוצה) תראה טשטוש של רעידה בצילום מניקון (צולם לאט יותר משום מה). הקנון היתה מכוונת לאיזו 50 והניקון על איזו 100. אין להשוואה הזו ריח טוב, ולא חשוב מי יותר טוב.

נו, ברור שאתה מוטה לטובת הניקון איזה מוד אקזוטי, או שיפור אחר, תציע לקנון כדי לבדוק אותה? או שהיא תיאלץ להסתפק במוד האוטומטי שהכינו לה יוצריה? דרך אגב, האם ניתן בכלל לבחור את מידת הדחיסה במוד האוטומטי של ניקון? כי לא בכל המצלמות בשוק זה ניתן.

ted

New member
קול קורא - שם וזיהוי אין לך בכרטיס

רק פה? הסתכלת בתמונה מהטסט או אתה סתם מדבר? אתה יודע לשפוט אם טשטוש מקורו מאופטיקה או מתזוזה? אני אמנם נוטה כלפי ניקון, אבל יש לי גם סוני, והיו לי אחרות, SO? וכשקנון עושים משהו טוב, אני יודע לפרגן להם, ואתה? פיל אסקי לא ידוע באהבתו העזה לניקון, ואני חושב שבמקרה הזה הדו"ח מוטה. אבל טסטרים אחרים בחנו את המצלמות, וחושבים קצת אחרת. ולי יש את ה CP3100 - ומדבר מנסיון, מה איתך? יש לך את הקנון?

נו, ואתה יודע? כי עושה הרושם שמומחיותך חוצה גבולות, עוקרת הרים וטוחנת אותם זה בזה אם אתה כבר בא לטעון ש"רק אם נבדוק את המצלמה הזו בפרמטרים הללו, ולא המקוריים של היצרן אז נראה ש..." נו באמת.

למעלה