Canon 28-135 IS USM Vs. 50 f/1.8

rafiton

New member
Canon 28-135 IS USM Vs. 50 f/1.8

לאחר מספר ימים שבהם אני מנסה את עדשת 50מ"מ (גירסא 1) שרכשתי בכמה עשרות דולרים החלטתי לבצע השוואה מול ה-28-135 שרכשתי בכמה מאות דולרים (שתיהן עם קנון 10D). אני יודע, כל הפורומים אומרים חזור ואמור שה-50מ"מ היא מעולה אבל בכל זאת רציתי להיווכח בעצמי. ובכן, כולם צודקים....ה-50מ"מ הפשוטה מדהימה. ראו ושפטו בעצמכם (שימו לב לכיתוב על המשקפיים המצולמות והטקסטורה של השולחן). מתסכל.... רפי

rafiton

New member
הסבר

תמונה מספר 1 - פוקוס ידני תמונה מספר 2 - פוקוס אוטומטי לוודא שאין בעיית פוקוס.

snow goose

New member
גם הפעם אני לא מופתע

ושמח מאוד על הטסט שערכת. כמו שאמרתי בעבר, ואני אשמח לחזור ולומר שוב עכשיו. מדובר בעדשה איכותית במיוחד ברמה של סדרות ה-L היוקרתיות של קנון רק במחיר מגוחך.

© DrorZi

New member
דרוש הסבר נוסף בבקשה.

לא צוינה מהירות, לא צויין צמצם, האם היתה חצובה ואיזה פלאש. בנוסף האם זה חיתוך ומספר הפיקסלים בתמונות פה הוא 1:1 מה שיצא מהמצלמה או הקטנת תוכנה כל שהיא תודה מראש.
דרור זי.

rafiton

New member
הסבר נוסף

כמובן שזהו לא כל הצילום אלא חיתוך של הקטע אותו רציתי לבחון. את כל המידע הצילומי (EXIF) ניתן למצוא במאפייני התמונות. בתמצית (הנתונים דומים בכל הצילומים): 1. לא השתמשתי בפלאש 2. f/8 (על מנת להיות באזור החד ביותר בשתי העדשות) 3. Focal Length - 50mm 4. רגישות 100ASA 5. זמן חשיפה 6 שניות 6. השתמשתי בחצובה רפי

rafiton

New member
הסבר נוסף

כמובן שזהו לא כל הצילום אלא חיתוך של הקטע אותו רציתי לבחון. את כל המידע הצילומי (EXIF) ניתן למצוא במאפייני התמונות. בתמצית (הנתונים דומים בכל הצילומים): 1. לא השתמשתי בפלאש 2. f/8 (על מנת להיות באזור החד ביותר בשתי העדשות) 3. Focal Length - 50mm 4. רגישות 100ASA 5. זמן חשיפה 6 שניות 6. השתמשתי בחצובה רפי

LazyGecko

New member
עדשות Prime !!

עדשות Prime (זום קבוע) תמיד יהיו חדות יותר מעדשות זום משתנה. זה המחיר לשלם על הנוחות של זום.

למעלה