Cannondale SIX13

ROKSE

New member
Cannondale SIX13

אלה האופניים שמשכו את תשומת ליבי עם מערכות קומפניולו ולוצה . אני מעוניין לשדרג את אופני הפלדה (פינרלו) שברשותי. אודה לחוות דעת. עוד התלבטות :האם לזנוח את הדאבל ולעבור לקומפקט? אני לא משתתף בתחרויות אך רוכב להנאתי כ200 ק"מ בשבוע בכל תוואי שטח אם חיבה מיוחדת לעליות... המון תודה

ItsikH

Member
בהנחה שאתה לא מתחרה אין ספק שקומפאקט הוא המומלץ. עם קסטה 11X27 או 11X28 אתה מכוסה לכל מטרה שהיא, אפילו 11X25 יתן לך טווח הילוכים רחב דיו (דיעה אישית - אם אתה לא מתחרה, החלפת הקראנק זה השידרוג העיקרי המומלץ).

יש מספיק תחרותיים עם קומפקט...

בסה"כ יחסי ההעברה אפילו יותר טובים בקסטה- 11-25 הבעיה היא שיש יותר חורים אבל רק צריך להתרגל... אני כששדרגתי עברתי לקומפקט, בהתחלה התלוננתי קצת- עכשיו אני מבין שזה הצעד הנכון...

ItsikH

Member
קודם כל, אני המלצתי לך בעצמי זוכר מה אמרתי לך בעליה לקצרין בפסח? 11-25 עם קומפאקט נותן לך יותר מאשר 12-27 עם דאבל - משני הצדדים! שנית, לא אמרתי שלתחרותיים זה לא מתאים, רק של-לא תחרותיים זה מתאים מאוד. במו עיניי ראיתי את המקצוענים בוואלטה עם קומפאקט.

ROKSE

New member
Cannondale SIX13

השתכנעתי,אנסה את הקומפאקט. מה לגבי האופניים ? אודה לחוות דעת

drorbo

New member
לגבי הקומפאקט אני לא יודע ולא מתיימר להבין

אבל לגביי האופניים אני רוכב על סגל (תוצרת הארץ) ובחרתי אותם בדקה ה99 לפני שסגרתי עם קנונדייל על להביא מארה"ב את ה SIX13 ואני לא מצתער לרגע אם יש שאלות שלח הודעה אני לא עובד או מספונסר ע"י סגל וקניתי את האופניים בכסף מלא ואני גם לא מתחרה אלה רוכב לכיף בברכה דרור

jekyll1

New member
שאלה

האם קיימת קסטה קומפניולו 11/27 נדמה לי שקיימת רק 13/27 או מלכתחילה התכוונת לשימנו

ItsikH

Member
האם יש קסטה 11-27? שאלה טובה ואני מחפש תשובה הרבה זמן כי זו הקונפיגורציה שאני רוצה... במו עיניי ראיתי את הרוכבים המקצועיים באנגלירו עם קומפאקט וקסטה גדולה אבל קשה לי מאוד להאמין שהם יוותרו על ה-11 בקומפאקט - אפיל 12 לא יספיק להם - כך שאני כמעט משוכנע שיש. אם זה קמפניולו או שימאנו - מצדי, היצרן שיספק את הקסטה הוא זה שיזכה בהעדפתי המיידית.

שי el

New member
שימאנו

חיפוש קצר בגוגל מגלה שבסדרה החדשה של דורה-אייס יש גם קסטה 11-27, אם כי היא תפתור את בעיית הרגליים ותיצור בעיית ארנק (300$ לקסטה
) אם אתה מוכן להוסיף עוד שן, לסראם יש קסטה 11-28 במחיר שפוי מעט יותר.

ItsikH

Member
שמעתי שלסראם יש וזה בדיוק מה שחיפשתי החורים בדרך פחות מטרידים אותי כרוכב לא תחרותי, אם כי חשוב לבדוק איפה הם כמובן

jekyll1

New member
אם כך יש בעיה

מי שמותקנת אצלו מערכת קומפניולו לא יוותר בקלות על הנוחיות בגלל עוד שן שתיים בקטנה. למרות שאין ספק שזה מסייע במישור

שי el

New member
יש פתרון גם לזה

גלגלת שמשנה את יחסי המשיכה, ומאפשרת להשתמש בקסטה שימאנו עם מערכת קמפניולו: http://jtekengineering.com/shiftmate.htm (ונוחות זה עניין יחסי. לדעתי עוד שן, אם היא נדרשת, תתרום לנוחות הרבה יותר מצורת השיפטר)

jekyll1

New member
אבל זאת חצי הבעיה

כדי להחליף גלגלי שיניים לשימנו צריך או להחליף לאמריקן קלסיק ואו להחליף את התושבת של גלגלי השיניים . כלומר הוצאה כספית נוספת. הרי לא ניתן להתקין אחד במקום השני למעט אמריקן קלסיק שיצרו קסטה שמתאימה גם וגם.

שי el

New member
אתה זקוק לקסטה 11-28, או סתם מקטר?

מי שחושב שהוא ירוויח מיחסי העברה מסויימים, בהחלט יקח זאת בחשבון כשהוא יקנה אופניים או מערכות, וישקיע בשביל לקבל יחסי העברה שנוחים לו, או לחילופין, ישקיע ויחליף גם את הלב. ואגב, חיפוש קצר בגוגל מצא קסטה 11-28 ללב קמפניולו וריווח קמפניולו: http://www.interlocracing.com/cassettes_steel.html

ItsikH

Member
את הלב של קמפניולו אי אפשר להחליף ../images/Emo8.gif

שי el

New member
כן, אבל כמו כל איטלקי, הוא חצי סתום

מכמויות של שמן וסיגריות
מה שכן, אני זוכר שאחד היבואנים הצהיר כאן פעם (או שמא בקומונה?) שקמפניולו היום מייצרים גם לב שמתאים לקסטות שיאמנו.

odedbc

New member
לפני כשנתיים, קניתי גלגל עם קסטה של קמפניולו

ובמצמן ת"א הצליחו להחליפה לקסטה שימנו 11-27, או אולי 12-27

למעלה