CANNON EOS 300D VS SONY 828

• פותח הנושא redy
  • פורסם בתאריך

redy

New member
CANNON EOS 300D VS SONY 828

אני ממש רגע אחד לפני רכישה. בבקשה עיזרו לי להחליט. אני יודע שכל אחד יתאים לעצמו את המצלמה שטובה לו אישית. אבל הייתי שמח למגון דעות.

גדיש

New member
אתה שואל

על שני דגמים שרק יצאו בארה"ב, ועדיין לא הגיעו לארץ, (לפי דעתי גם בארה"ב הם רק הוכרזו ולא יצאו עדיין לשוק)
לכן מה שאתה יכול לעשות, או מישהו מהפורום, זה רק לקחת ולהשוות בין הנתונים שלהם על ה"נייר" בלבד. ולפי דעתי העצות הכי מועילות בפורום זה מנסיון אישי מצטבר של בעל המצלמה ולזה מוסיפים את הנתונים של היצרן... ולא נראה לי שיש למישהו בפורום נסיון עם מצלמות אלו.... ביי

דמוית רפלקס לעומת רפלקס דיגיטלית

ושתיהן באותו המחיר - אז זה מה שאתה אמור להחליט. להשוות בין התכונות ולהחליט אם מה שמציע לך כל דגם מתאים לך או יגביל אותך. כדאי גם לראות מבחינת מערכת היקפית שמוסיפים למצלמה - כמה היא תעלה - וכמה שימושית. יש כמה מאמרים שרשמתי - הם נמצאים בטאגליין. לצלם החובב - יכולה להספיק מצלמה דמוית רפלקס,ואפילו מעל ומעבר. לצלם עם יותר נסיון ו'דרישות' - דגם כזה מגביל:דוגמה אחת:מהירויות סגר או גודל צמצם מוגבלים בדמוית רפלקס. גם יש לאג טיים ארוך יחסית. לעומת זאת - לדמויות רפלקס משקל 'מנצח' - היא קלה יותר,אם זה פרמטר חשוב. גם הזוית נוחה ולא צריך מתאימים - כבר מ28 מ"מ ואפילו חשבו על כרטיס זכרון נורמלי,כמו ברוב הסוגים - הקומפקט פלאש - שיש בו מבחר הן של מחירים והן של נפחים. לדמויית - אי אפשר להחליף עדשות, לרפלקס - כן. לדמוית - רק פלאשחיצוני סוני הפשוט, לרפלקסית - כל חיצוני של קנון-הם משוכללים יותר (גם יקרים יותר) בשורה התחתונה - עניין של תקציב ומשקל: כשקונים דמויית רפלקס - כבר יודעים פחות או יותר את גודל ההשקעה, כשקונים רפלקסית - ההשקעה רק מתחילה,במיוחד למי שאין איבזור ממצלמת הפילם שלו,והיא יכולה להיות כפולה ומשולשת יחסית להוצאה הראשונית על המצלמה. וזו - ההחלטה שלך,כמובן. בהצלחה

idohal

New member
היצרנים מחכים לאנשים כמוך! אל

תחפז. המצלמות עדיין לא יצאו לשוק. במקרה של קנון רק אתמול הייתה ביקורת על מצלמה סדרתית ולמרות הביקורת האוהדת אני עדיין לא משוכנע שכדאי לרוץ לקנות את המצלמה כאן ועכשיו. הסוני אמורה לצאת בנונבמבר והביקורת עליה הייתה על דגם קדם ייצור. לפני שאתה מוציא $1000 לפחות תן לאחריםלבדוק את המצלמה קרא את הביקורת של המשתמשים ורק לאחר מכן הסק מה מתאים עבורך.

idohal

New member
בכלל אני מציע לא להיחפז במעבר לDSLR

נדמה לי שזאת סנונית ראשונה וצפויות מצלמות נוספות של יצרנים אחרים וכדאי בנקודת הזמן הזאת להמתין קמעה ולראות מגמת ההתפתחות והמחירים. נא לשכוח! מעבר ל DSLR מחייב השקעה כספית גדולה כי המעבר איננו מסתכם בגוף מצלמה בלבד אלא בעדשות, מבזק, תיק עוד ועוד. רבים מאיתנו עברו את המסלול של קניה ועוד קניה ועוד קנייה ולפעמים מכירה של אחת המצלמות מתוך האוסף והמדפים מלאים בציוד שמיש אך בלתי משומש עוד. אבל אם הכוונה לשפר ציוד, כלומר לקנות מצלמה קומפקטית משוכללת יותר עם יותר מגה פיקסל זה הזמן כי הציוד החדש עדיין יקר ומה שנמצא בשוק זול.

snow goose

New member
נכון

אין מה להיחפז. ה"מבול" של דיגיטליות שנוחתות עלינו יגרמו לעוד ירידה משמעותית במחירי המצלמות הדיגיטליות. אם אתה חובב מתקדם שלא מסתפק בעדשה קבועה וטווח צמצם נמוך ועוד אי-אילו בעיות שיש לDSLR LIKE לך על הדבר האמיתי.

omri85

New member
בכל מקרה אין לך מה לרוץ

הקנון תצא רק עוד 10-14 יום לחנויות.. חכה תראה מה יהיו חוות הדעת עליה לאחר שימוש ולא עפ"י הנתונים הטכניים הסוני 828 צפוייה לנחות בשווקים בארה"ב לקראת נובמבר יכול להיות שיקדימו זאת,אבל בכל מקרה יש עוד זמן אז אם אתה לא לחוץ חכה חודשיים והתמונה תתבהר

redy

New member
תודה לכולכם אבל יש לי שתי בעיות

או יותר
1.יש כרגע בידי סכום של 7000 ש"ח לרכישת מצלמה שאני חייב די דחוף את המצלמה. 2.אני בזבזן אם אני אחכה חודש חודשיים אני אצליח לקנות רק ארטיק לימון כי הכסף יושקע בדברים אחרים. 3.מה אתם ממליצים לי כתחליף למצלמות אלו(אני יכול לקנות גם בארה"ב) אני רוצה להרגיש מצלמה ביד,לא מצלמת כיס קטנה. לי המליצו על הסוני 717 אבל שראיתי את 828 זה טרף לי את הקלפים. וכמובן ה-300D אנני יכול לחכות זמן רב. (ה-300D כבר נימכרת בארה"ב)

idohal

New member
שים 6000 ש"ח בפק"מ ל - 3 חודשים ללא

תחנות יציאה מידי חודש ועשה זאת כבר ביום א' הקרוב. עם ה - 1,000 הנותרים גש לחנות משומשות או קנה באתרים השונים CANON EOS 300 או משהו מקביל של ניקון או מינולטה. בעוד 3 חודשים תוכל למכור אותה בערך באותו סכום. ה - 300D איננה נמכרת בארה"ב. אפשר להזמין אותה ואם תסתכל כתוב באותיות קטנות ואדומות (אני חושב כי אני עיוור צבעים) OUT OF STOCK. הלקוח לא יחוייב עד שהמצלמה תהיה במלאי וזה יקרה בערך בעוד 10 ימים. העצה הכי טובה שאהי יכול תתת כבר נתתי, המתן! ייתכן ויצרניות נוספות יצאו לשוק עם דגמים אחרים לא פחות לוהטים. ב - DSLR שווה להמתין. הסוני 717 וה 828 הן 2 מצלמות שונות ורחוקות מאוד במחיר וכל זמן שלא נבחן דגם מייצור סדרתי לא הייתי מעז לקנות כזאת.

גדיש

New member
כמה נתונים על סוני 828

8.0 מילון פיקסלים (תמונה 3,264x2,448) שילוב הטכנולוגיה החדשה של סוני הכוללת 4 גלגלי פילטרים (הסבר באתר AV) זום אופטי 7x (28-200 מ"מ) עדשת Carl Zeiss זום דיגיטאלי 14x אפשרת הזזת העדשה 70 מעלות כלפי מעלה ו-30 מעלות כלפי מטה טבעת לזום ידני (מפעילה מערכת אלקטרונית) רגישות לאור (ISO): 100-800 מסך LCD: 1.8 אינץ כרטיס זיכרון: Memory Stick / Memory Stick Pro ו- CompactFlash Type I/II שליטה ידנית על כל הפונקציות אפשרות צילום בלילה בשילוב של טכנולוגית NightShot ו- NightFraming(אינפרא אדום) אפשרות צילום וידאו עם סאונד באיכות של VGA (אורך בהתאם לגודל הכרטיס) שמירה בפורמטים של JPEG, TIFF ו-RAW חיבור למחשב באמצעות USB2.0 משקל: 906 גרם אספקה: אמצע נובמבר מחיר: 1,199 דולר (ללא כרטיס זיכרון) ביי

EDITman

New member
../images/Emo53.gifיש לי בעיה דומה

רק שאני טס לניו יורק בעוד יומיים לטיול שתיכננתי לפני שלושה חודשים כאשר אחת המטרות של הטיול הזה היתה קניה של מצלמה דיגיטלית. בתיכנון הייתה ה- sony f717 ופיתאום באו קאנון וסוני עם שתי הפצצות שלהם ואני נתקעתי עם כרטיס טיסה לעוד יומיים מלונות והכל סגור. אבל אין לי מושג עם איזו מצלמה אני חוזר בעוד שבועיים לארץ. אנשים

redy

New member
הסיפור שלך כמעט שכפול של

הסיפור שלי. אני חושב שבסופו של דבר אני אקנה את ה-717 כי הרי אין לזה סוף,אני יכול לחכות ואז ביום שתגענה אחת המצלמות ואני אחליט לרכוש תכריז חברה זו או אחרת על עוד מצלמה חדשה שתשבור את השוק וכו וכו וכו. אני חושב שאני בסוף אקנה 717 ואסגור עינין.

EDITman

New member
גם אני חושב שאלך על ה 717

אבל אני לא עושה זאת בלב שלם כמו לפני חודש אלא עם רגשות מעורבים שלא הלכתי על הטוב ביותר (כמובן ביחס לתקופה). איזה באסה

למעלה