candida albicans - מבקשת עזרה

sarit32

New member
candida albicans - מבקשת עזרה

שלום לכולם, אני בת 32 וסובלת מקנדידה אלבקינס שבא לידי ביטוי בבעיות עיכול כרוניות (כאבי-בטן חזקים, נפיחות וגזים, שלשולים ועצירויות לסירוגין), חולשה, סבוריאה בעור הפנים (רק בשנה האחרונה). אחרי שעברתי את כל הבדיקות הנדרשות (בדיקות דם, אולטרסאונד, קולונוסקופיה) ולא נמצאה דלקת או חריגות כלשהיא - אבל הכאבים נשארו כפי שהיו - החלטתי לפנות לרפואה אלטרנטיבית ו"חרשתי" את האנטרנט בנסיון למצוא פתרון לבעיה. נתקלתי שוב ושוב במאמרים אודות הקנדידה אלביקנס וכל הסימפטומים אכן מעידים שאני סובלת מהתופעה. לפני שבועיים וחצי התחלתי לקחת מדי יום "קוקטייל" של התרופות הטבעיות הבאות, לפי מיטב ההסברים המתבססים על מאות אתרים באינטרנט: 1) מדי בוקר, על קיבה ריקה (כפי שנדרש) – כמוסה אחת של multi billion dophillus 2) בשבוע הראשון – לקחתי 2 טבליות של חומצה קפרילית (350 מ"ג כל אחת, בסה"כ 700 מ"ג) – אחת עם ארוחת הצהריים והשנייה עם ארוחת הערב 3) 2 כמוסות ביום של צמחים המסייעים ל-detox של הרעלים מהכבד (מכילות שן הארי, גדילן מצוי, סכיסנדרה ועוד) בשבוע השני הגברתי את מינון החומצה הקפרילית ל-4 טבליות ביום (בסה"כ 1400 מ"ג) כי כך היה מומלץ ברוב האתרים שקראתי. החומצה הקפרילית ידועה כיעילה מאד במלחמה כנגד פטריית-השמר הזו (וכמו כן כמוסות שום אורגני שעדיין לא ניסיתי). בנוסף, אני מאד משתדלת לא לגעת בסוכר מכל סוג שהוא ובדבש, אוכלת לחם מחיטה מלאה, נמנעת ממוצרים המכילים שמרים וכאלה שעברו תהליכי התססה, כמו יין וחומץ וצורכת הרבה יותר ירקות מבעבר. הבעיה היא שאני כרגע בשבוע השלישי לטיפול (שאמור להיות ארוך ומיגע – לפחות 6 חודשים) והתחילו לי תופעות של כאבי בטן חזקים יותר, נפיחות נוראית בבטן וכאבי ראש. קראתי שייתכן מאד שמדובר בתופעה המכונה Herxheimer’s reaction, או, במילים אחרות: תגובת הגוף לכל הרעלים המופרשים בתהליך הריגת הפטרייה (כתוצאה מהחומצה הקפרילית). האם מישהו נתקל בתופעה על-סמך נסיונו האישי? חשוב לי מאד לדעת ואשמח לקבל עצות ולשמוע סיפורים אישיים בנושא.

tanka

New member
../images/Emo8.gifקנדידה

שרית יקרה מכיוון שגם אני סובלת מקנדידה אני יכולה לומר שברמה של צמחי המרפא את עושה את הדבר הנכון אם כי אני חייבת לומר לך שלא די בריפוי עצמי דרך האינטרנט אוני ממליצה לך לגשת ולראות נטורופט\ית או הומיאופת\ית שלהם יש הצלחות מרובות בטיפול בקנדידה. אם כמות פטריית הקנדידה גבוהה במערכת העיכול שלך, ייתכן שאת צריכה גם להוציא חיטה(ואפילו מלאה) מרשימת המזונות שלך, כמו גם פירות ושאר סוכרים.בכל מקרה נטורופטית תתן לך תפריט מאוזן ומבוקר הכולל מזונות שאת יכולה לאכול ומזונות שישלימו את החסכים של אלה שאינך יכולה לאכול.לסיום אגיד אל תתיאשי!! הטיפול הוא ארוך ולפעמים מייגע אך משתלם!! כרגע הגוף שלך מתנקה מרעלים וזה לא דבר פשוט. מאחלת לך המון בהצלחה ושיהיה לך רק טוב.

sarit32

New member
הי tanka,

תודה על ששיתפת אותי. האם תוכלי לפרט קצת יותר על הטיפול שעברת (ואיך גילית שאת סובלת מקנדידה???), התרופות שנטלת או עדיין נוטלת והתזונה לפיה את אוכלת? ועוד שאלה - האם את יכולה להמליץ לי על-סמך נסיונך האישי על מרפאה/מעבדה שמאבחנת קנדידה ומציעה טיפול שמצליח?

tanka

New member
מעבדה ותזונה

שרית חביבה למעבדה לאיבחון קנדידה קוראים "רפואה שלמה" והיא נמצאת בחיפה. משטח אחד לבדיקה (צואה,שתן,וגינה) עולה 150 שקלים. בקשר לתזונה זה דבר מורכב ואת מוזמנת לשלוח לי e.mail ואני אפרט יותר.

כמה דברים..

ראשית זה בהחלט יכול להיות כתוצאה מגסיסתה של הקנדידה . שנית לא ציינת האם זאת שומרת על תזונה ואם כן על איזו. ושלישית אני באופן אישי עם כל הידע והאינפורמציה הנכונה שדלית מהאינטרנט לא הייתי מטפלת בעצמי על סמך זה - גשי למטפל מוסמך שיעזור לך וינחה אותך - תוספי מזון הם רק חלק קטן מטיפול בקנדידה. בהצלחה יעל

sarit32

New member
הי יעל,

דווקא כן ציינתי ממה אני נמנעת תזונתית ("בנוסף, אני מאד משתדלת לא לגעת בסוכר מכל סוג שהוא ובדבש, אוכלת לחם מחיטה מלאה, נמנעת ממוצרים המכילים שמרים וכאלה שעברו תהליכי התססה, כמו יין וחומץ וצורכת הרבה יותר ירקות מבעבר.") התפריט הוא מאד דל וצנוע מאחר ודי הרבה ירקות גורמים לי לקשיי עיכול (כרוב, ברוקולי וכו´) ולכן אני די מיואשת ממה שנותר לי לאכול. אני אוכלת לחם-שמש-אורגני של "הרדוף" אבל מודעת לכך שיש בו שמרים במידה מסוימת (רשום על העטיפה שיש מעט שמרים).

סליחה , לא שמתי לב..

אם ככה תזונתך כמעט טובה לקנדידה וזה כל ההבדל בין הצלחה לכישלון... שימי לב שכל התשובות שניתנו לך הופנת לטיפול מקצועי - קנדידה זה לט פטריה בציפורן או חתך באצבע שניתן לתת לו כמה תרופות סבתא ולעזור.. מאחלת לך מציאת מטפל מתאים , יעל

אסתי123

New member
קנדידה אלביקנס

הי שרית לי יש הסתיגות מן המינון של החומצה הקפרילית שאת לוקחת. אני הייתי ממליצה על מינון אחר. יתכן שזאת הסיבה לתגובות של הגוף. כמו כן הייתי מוסיפה איסידופולוס. עבודה ריגשית גם היא חלק חשוב מן הטיפול. האם את לוקחת את הקוקטיל על דעת עצמך????

sarit32

New member
הי אסתי,

איזה מינון של חומצה קפרילית היית ממליצה? אני אכן נוטלת אסידופילוס (בבוקר - כמוסה אחת של multi billion dophillus שכוללת גם לקטובצילוס אסידופילוס, בולגריקוס וכו´) כן, אני לוקחת את ה"קוקטייל" על דעת עצמי כי נואשתי מרופאים קונבנציונאלים ואין לי מושג לאן לפנות. בינתיים אני מנסה לבד כי לא מדובר במדע מדוייק אלא בתחושות הגוף (ויש המון מידע לגבי זה ברשת) אבל אשמח לקבל המלצות לגבי נטורופאתים המתמחים בקנדידה.

עו"ד שמייצג את עצמו יש לו לקוח טיפש

אדם שללא הסמכה רפואית כלשהי חסר אחריות לחלוטין. אם משהו היה שם לב שבפורום כתוב (ולא כל כך בקטן) "המידע והעצות בפורום אינם מהווים תחליף לייעוץ מקצועי. תפוז אינו ערב לנכונות המידע, ולא יהיה אחראי לנזק שייגרם כתוצאה מהסתמכות עליו" לא יותר קל ללכת למטפל? שלמד ויודע מה הן התופעות מה מותר ומה אסור, תחושת בטן זה דבר נפלא וטוב אבל ידע ותחושת בטן זה יותר יעיל.

אסתי123

New member
קנדידה

אני קינסיולוגית וממליצה על טיפול קינסיולוגי. טיפול משולב, הוליסטי. מקיף גם עבודה ריגשית וגם המלצות תזונתיות, ויטמינים... אני מבינה את מצוקתך. מדובר בכאבי תופת.

sarit32

New member
תודה לכל העונים, והערה לרובינהוד:

חוסר אחריות לקחת את הבריאות בידיים הלא מנוסות שלי, אתה אומר? אז אני רוצה לענות לך שעד לרגע זה תופעת הקנדידה היא עדיין בגדר תעלומה הן ברפואה הקונבנציונאלית והן ברפואה האלטרנטיבית ולפי מה שקראתי ושמעתי - גם הרופאים האלטרנטיבים עדיין מגששים באפלה כי אין תרופה מהירה ויעילה וכפי שאתה בטח יודע - צריך לנסות שילוב של מספר תרופות צמחיות, ויטמינים ומינרלים ותזונה מגבילה מאד. את כל זה קראתי ברשת וגם כאן בפורום. ידע, לדעתי, הוא כח ומכיוון שהרפואה הקונבנציונאלית לא כל-כך עוסקת בטיפול מקיף בקנדידה - אנחנו, הסובלים מהתופעה, חייבים לחפש תשובות במקומות אחרים - כולל במאגר המידע הגדול הזה של האנטרנט. אני מאמינה שרובנו לא מסתמכים על המידע הזה בלבד אבל זה מקור מצויין להצלבת מידע ממקורות שונים וברגע שמצטיידים במידע הזה והופכים מודעים לקיומה של התופעה ולטיפולים המוצעים לה (ובכך - חכמים יותר)- אפשר לפנות הלאה (למתמחים ברפואה אלטרנטיבית) ולא להניח לשרלטנים למיניהם "לעבוד עלינו".

לשרית

שלום רב, קראתי את דברייך ואני מכיר את הבעיה מקרוב ואוכל לומר לך כי לצערי חלק נכבד מהמטפלים ברפואה אלטרנטיבית מטפלים או יותר נכון מנסים לטפל בקנדידה בדיוק באותה הדרך שרופאים מטפלים בדלקת גרון או אוזניים, הווה אומר טיפול סימפטומתי ולא עוצרים לרגע וחשובים בצורה הוליסטית / אנרגתית - אנחנו לא אמורים לטפל בקנדידה, היא לא הבעיה, היא אומנם מציקה ומטרידה וגורמת לנזק אך היא לא הבעיה, היא הסימפטום של המחלה העמוקה יותר, ולכן רק כאשר דרך המחשבה תשתנה נתוני הריפוי ישתנו. מאחל לך רפואה שלמה המון אהבה ואור שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית.

ידע זה כוח זה נכון

אבל עו"ד טוב לא מייצג את עצמו, רופא טוב לא מטפל בעצמו, מטפל משלים טוב לא מטפל בעצמו (היה כאן בעבר דיון על זה). ואחד הדברים החשובים שבעלי מקצוע לומדים זה מה לא ומה אסור ולא רק מה טוב

אדומה2

New member
הו קנדידה!

יש ממש המון אנשים שיש להם קנדידה, אתם קולטים את העניין הזה? שרית- בוקר טוב, קראתי פה את השרשור ורציתי לומר לך כמה דברים. את צודקת כשלקחת את האחריות על בריאותך, ונכון, ידע הוא כוח. אבל אני לא ממש מסכימה איתך כשאת אומרת שקנדידה היא עדיין בגדר תעלומה ברפואה המשלימה. אני יודעת לומר לך שברפואה סינית הדברים אינם כל כך לא ברורים (ואני מדברת על הרפואה הסינית כי רק אותה למדתי ורק על מה שלמדתי אני יודעת לדבר), יש הרבה מאוד חומר על קנדידה ויש טיפולים ספציפים בשילוב עם תכשירים, צמחי מרפא ותזונה שפותחו עבור הקנדידה (וכמובן דיקור) והם עובדים יפה מאוד. זה שאין תרופה מהירה- זה מהסיבה הפשוטה שקנדידה אינה בעיה שאפאשר לפתור אותה מהר, זהו תהליך שצורך זמן, כמעט כמו כל דבר אחר בחיינו. בדרך כלל אנשים מגיעים לטיפול כשהקנדידה כבר "חיה" איתם כמה שנים טובות, ולוקח זמן לסלק אותה. אני מכירה מטפל שמתמקד בקנדידה (בין השאר), ואם תרצי, שלחי לי מסר ואתן לך יותר פרטים. בכל דרך שתבחרי- חשוב שתתיעצי עם איש מקצוע פנים מול פנים כי הדברים הם מאוד אינדיבידואלים וחשוב שהאבחנה תהיה מדויקת ושיהיה טיפול שיתאים לך ספציפית. בהצלחה!

sarit32

New member
תודה רבה על ההיענות ותשומת-הלב|חיבו

בימים אלה אני מרגישה די מיואשת ותגובותיכם בהחלט מחממות לי את הלב; לא בגלל ש"צרת רבים - חצי נחמה" כי מבחינתי, במקרה זה, "צרת רבים - נחמת טיפשים" כי כשאדם סובל מדי יום שעה-שעה קצת קשה לו לשאוב נחמה מהעובדה שעוד אנשים סובלים כמוהו (כי בתכל"ס, זה לא פותר את הבעיה !) אבל ההיענות כאן בהחלט מארה שיש אנשים שאכפת להם ועל כך אני מודה לכם. בינתיים הפחתתי את המינון של החומצה הקפרילית ואני ממשיכה עם כמוסות טיהור הרעלים מהכבד (שזה, מן הסתם, תמיד טוב) ובמקביל קיבלתי המלצה על רופא קונבנציונאלי - גסטרואנטרולוג - ששמו הולך לפניו והוא יודע דבר או שניים גם על קנדידה. אחרי שאבקר אצלו - ורק אם תהיינה לי אילו שהן המלצות חדשות - אעדכן אתכם. ברור לי שאם אכן יש לי קנדידה מערכתית - הטיפול הוא ארוך ומייגע ולעיתים אף מייאש כי הגיוון באוכל הוא מזערי ותופעות הלוואי של התפרקות הפטרייה הן פשוט מייגעות ! אני מאד מקווה לא להתייאש בדרך ואני לוקחת לתשומת לבי את כל ההערות והעצות שניתנו לי גם כאן וגם במסרים האישיים. מקווה לחזור אליכם עם עדכונים חיוביים (גם עבורי וגם בכדי לתת תקווה בלבם של אותם אנשים שסובלים כמוני ויידעו שיש פתרון לבעיה הסבוכה הזו). שוב תודה ושבת שלום לכולם

בולגרית

New member
טיפול בקנדידה מנסיוני

היי שרית, כשאני קוראת את מה שכתבת אני ממש מרגישה הזדהות עם מה שאת עוברת. אני סבלתי שנים מקנדידה , התייאשתי מרופאי הנשים שמילאו אותי באגיסטן ותרופות שלא ממש טיפלו במקור הבעיה וכמובן שהקנדידה חזרה מחדש שוב ושוב וזה מצב ממש מתסכל. התפנית אצלי החלה שקיבלתי מרשם לאגיסטן שוב וניגשתי לבית המרקחת לרכוש את התרופה, שם בפעם הראשונה שמעתי מהרוקחת שמדובר בקנדידה מערכתית שאם אני לא יטפל בבעיה , היא תחזור שוב ושוב, היא המליצה לי על מוצר של אלטמן שנקרא פמינה שמכיל בתוכו חיידקים ידותיים למערכת העיכול. רק אז הבנתי שאני צריכה לטפל בבעיה ולא באמצעות הרפואה הקונבנציונלית שבמשך שנים מילאו אותי בתרופות ולא טרחו לומר לי מה מקור הבעיה. פניתי לרפואה הסינית, פניתי למדקרת והתחלתי תהליך שארך משהו כמו שמונה חודשים ובו : 1. פעם בשבוע דיקור. 2. הורדתי לגמרי סוכר,חיטה,קמח,מוצרי חלב,פחמימות,אוכל מטוגן. 3. השתמשתי בפורמולה שהמטפלת שלי יצרה עבורי מצמחי מרפא. 4. השתמשתי ב multi billion dophillus של סולגאר. 5. הפסקתי להשתמש בגלולות למניעת הריון. כך במשך ש-מ-ו-נ-ה חודשים וזה היה לי ממש קשה, כי אני נורא בעיתית באוכל ומה שהייתי חייבת להוריד, הם המאכלים האהובים עליי. אבל מיכוון שהייתי כל כך מתוסכלת מהקנדידה החלטתי שאני חייבת לנצח ולהיפטר ממנה לאחר שנים. אני יכולה לומר לך שגם תוך כדי הטיפול היה נורא קשה,רזיתי נורא הורדתי 5 קילו,חזרתי למשקל שלי כשהייתי בתיכון(אני בת 28),את התוצאות רואים אחרי ממש הרבה זמן , להרוג את הקנדידה זה לא דבר פשוט ובגסיסה שלה הרגשתי צורך עז למתוק, כן גם היא מנסה לחיות והיא כל כך עקשנית. היום תודה לאל ניצחתי את הקנדידה אבל עדיין אני הולכת לטיפול פעם בחודש, שומרת על תזונה מאוזנת ומקפידה לאכול בריא כלומר ממעיטה לאכול אוכל מטוגן,אוכלת לחם שיפון או לחת מלא, שותה תה ירוק. אם אני נוטלת אנטיביוטיקה אני נוטלת במקביל אסידופולוס. מקווה שעזרתי ובהצלחה ואל תתיאשי. נ.ב. דיקור זה עסק די יקר אבל שווה,אז אולי את יכולה להיעזר בקופת חולים.

sarit32

New member
בולגרית - את פשוט נפלאה !

רק עכשיו ראיתי את מה שכתבת ואני ממש מצטערת שלא ראיתי את זה לפני יומיים כי במהלך הסופשבוע ממש התייאשתי ו"מעדתי", ז"א: התשוקה העזה למתוק פשוט נצחה וטרפתי מתוקים מכל הבא ליד ! ועכשיו אני ממש מצטערת על זה אבל זה היה ממש בלתי נשלט. התזונה המגבילה היא ממש מייאשת והתשוקה למתוק היא בלתי נשלטת. בנוסף, אני חושבת שמיהרתי לקחת מינון גבוה מדי של חומצה קפרילית שהורסת את הפטרייה ומעתה והלאה אני אפעל באופן הדרגתי, כפי שייעצה לי אסתי בפורום זה. דיקור נשמע אחלה ואני אברר יותר פרטים בנושא. גם ירידה במשקל נשמעת אחלה אבל הלוואי ולא הייתי זקוקה לכזו דיאטה מגבילה בסיטואציה הכל-כך לא סימפטית הזו. יש לי אלייך מספר שאלות: 1) האם בסופו של דבר השתמשת במוצר "פמינה"? 2) האם בדקת באופן מסודר (בדיקת צואה, למשל) שאכן מדובר בקנדידה? 3)איך התגברת על התשוקה העזה למתוק? השתמשת בתחליף הטבעי "סטיבייה" (שהוא היחיד שמותר)?

sarit32

New member
מנסה להקפיץ

מקווה שהפעם אצליח ומתנצלת שלא הגבתי מוקדם יותר. קדימה - קפוץ !

למעלה