Can - Future days

עמית ע

New member
תזכורת - הולגר צ'וקאי בא לישראל

צ'וקאי היה הבסיסט של להקת הקראוטרוק המיתולוגית Can, וגם אחרי התפרקותה בשלהי שנות ה-70 המשיך בקריירת סולו מכובדת. צ'וקאי מגיע לישראל עם בת זוגו יו-שי להופעה בבארבי בת"א ב-30 לאוקטובר, ועוד הופעה בירושלים ב-1 בנובמבר (איני יודע איפה). צ'וקאי גילה בשנים האחרונות עניין רב במוסיקה אלקטרונית, וזה צפוי לדעתי להיות הכיוון בהופעה. שמעתי לא מזמן את האלבום האחרון שלו, The New Millennium. שילוב של שירה בסגנון ניקו עם מוסיקה אלקטרונית מגוונת מאד בהשפעות. למשל: סימפולים של מוסיקה ערבית, שימוש במקצבים אפריקאים, פומפ-פופ בסגנון פט שופ בויז (שיר הנושא). אם לשפוט לפי האלבום הזה, צריכה להיות הופעה מעניינת.

VideoStar

New member
לי הוא מזכיר את סבא שלי

וסבא שלי בכלל נראה הרבה יותר צעיר

עמית ע

New member
Can - Future days

Future Days באופן ספציפי הוא אלבום נגיש בהשוואה לקודמים שלהם, וההפקה שלו נעימה יותר ומחמיאה יותר לאוזן. יש קרבה מסוימת בסגנון לפינק פלויד בתקופת הביניים בין הפופ-פסיכדליה של האלבומים עם בארט ובין הפרוג של Dark Side of the Moon, אבל הרית'ם סקשן של Can הרבה יותר אנרגטי. אנרגטי במידה כזו, שהשילוב בין הסאונד הספייסי של הגיטרות והקלידים לרית'ם סקשן המהיר והמונוטוני, יכול להכניס את המאזין לטראנס (ואמנם, מבקרי מוסיקה רבים ומוסיקאים מהתחום מציינים את Can כגורם נותן השראה ומשפיע על התפתחות מוסיקת הטראנס האירופאית של שנות ה-90). Future Days הוא אלבום מייצג לקראוטרוק. מצד אחד, מלודיה רזה - לחנים פשוטים וקצב מונוטוני. מצד שני, על הבסיס הזה הנגנים מאלתרים בכשרון רב. קרולי בגיטרה, שמידט בקלידים ובעיקר ליבצייט בתופים עושים כאן עבודה יוצאת מן הכלל. היחידי שמנגן בצורה יחסית מונוטונית הוא הבסיסט צ'וקאי (שאגב, מגיע לישראל בעוד שבוע, לראשונה בחייו, לשתי הופעות, בת"א ובירושלים). שירתו של הזמר דאמו, שגרמה למאזינים סבל רב באלבומים הקודמים, מוצנעת כאן במיקס ונשמעת סביר מתמיד (זה גם היה האלבום האחרון בהשתתפותו). למרות שהמוסיקה מבוססת על אלתורים, היא לא מזכירה במאום ג'אז וגם לא פיוז'ן. ידידי הפולני קאזיק כינה את הקראוט בשם Freeform Rock, הגדרה הולמת לטעמי. לסיכום - אלבום טוב בשביל ההתחלה למי שרוצה לדעת מה זה קראוטרוק (ועבור המאזינים שלא מתחברים למוסיקה כזו - גם מקום טוב לסיים
).

the use

New member
יש עוד פרטים על ההופעה?

מה הוא מנגן, עם מי, ומתי. בבקשה

למעלה