Can be converted to numeric: ISNUMERIC

pitoach

New member
Can be converted to numeric: ISNUMERIC

לא הספקתי עדיין את כל הבדיקות וכל מה שרציתי לרשום, אבל ראיתי שיש כמה דברים שצריך להבהיר כמה שיותר מהר, ולכן התחלתי מהסבר מלא שניתן לראות בקישור בהמשך. כמו כן שמתי קוד לדוגמה לשימוש ב CLR בשפת C#. בשפת VB.NET אין שום קוד שצריך מפני שהפונקציה מובנית כבר בשפה.
http://ariely.info/Blog/tabid/83/EntryId/83/Can-be-converted-to-numeric-ISNUMERIC.aspx

* בהמשך בהתאם לזמן אני אוסיף השוואות בין השימוש ב TSQL ובין השימוש ב CLR, קודים שונים לביצוע הדבר (יש לי כבר את כל הקודים אצלי מוכנים כולל פונקציית CKR הרבה יותר מורכבת שמאפשרת עבודה עם כל האלמטים הנומריים של SQL כולל טור "מטבע" למשל שלא קיים ב CLR מובנה), וכן קובץ DLL מוכן למי שרוצה להוריד להתקין.

pitoach

New member
גרי אתה יכול לחבר את זה עם השירשור המקורי?

שמתי בטעות שירשור חדש וזה מנותק מהשירשור המקורי שקופץ כשמגיבים אליו.

תודה

rnan

New member
נ.ב. אם יורשה לי

יש להשתמש ב TRYPARSE ולא ב PARSE. - זה פשוט יותר מהיר וחוסף את הקטע של ה EXCEPTION. הפונקציה מחזירה BOOL אם נכשל (BOOL שלילי*).

אבל השביל הדוגמא זה סבבה.

pitoach

New member
אני אציג פונקציה אחרת לחלוטין
ההמשך יגיע

בסוף השבוע הבא כניראה כשיהיה לי זמן להמשיך את המדריך

זה היה פתרון מיידי ומהיר אבל כבר כתבתי עוד כמה פונקציות ואני רוצה לבחור בינהן כמה שאני אציג
* למשל אחת מהאפשריות זה שימוש פשוט בביטוי רגולרי בלי בכלל בדיקה של TRY
* פונקציה נוספת שאני רוצה לבצע גם אם לא הכי יעילה היא בלוגיקה זהה של הפונקציה ב TSQL (של ניתוח הטקסט לפי אירועים ושימוש ב IF-ים). הסיבה היא פשוט להראות השוואה של משאבים של אותה לוגיקה וכך ש CLR נותן תוצאות טובות יותר בהרבה
* הפונקציה הנוספת שא ני רוצה להציג היא דומה לזו שכרגע קיימת (ניצול השיטה של ניסיון לבצע PARSE)
* והפונקציה האחרונה אותה אני רוצה לרשום היא פונקציה מורכבת מאוד (כבר כתבתי את הרוב וכאן נעצרתי) שמאפשרת שימוש לא רק בבדיקה של נתו נים טקסטואליים אלא כמו ISNUMERIC של SQL היא תקבל כל סוג נתון נומרי ב INPUT ותבצע את הבידקות בהתאם. מכיוון שחלק מהסוגים בכלל אינם קיימים להם מקבילה בדוט נט (כמו מטבע) הדבר יעשה בפרוייקט VS מסוג SQL...

בקיצור נראה למה אגיע בהתאם לזמן

הערה: TRYPARSE מבצע את אותה פעולה של PARSE הנמצאת בתוך בלוק TRY רק ש TRYPARSE פחות נוח לכתיבת החלק של ה CATCH לדעתי. זו כתיבה יותר נקייה אכן כאשר רק רוצים להחזיר נתון אבל כאמור אם רוצים לבצע פעולות אז הרבה יותר נוח להכין בלוק CATCH ... (זה כמובן עניין של דעה ומבחינת משאבים הפעולות זהות)

** אכן הפידבק להעלאת השאלה שלך

כמו שאמרתי בטעות כתבתי את הפתרון בהודעה חדשה במקום בהמשך של השירשור הקודם

למעלה