Camel - הסקר

הוא הועף

לאטימר רצה להופיע עם רוג'ר - זה המון כסף. רוג'ר לא רצה אותו. זו לא החלטה משותפת - רוג'ר פשוט אמר לו ללכת. רוג'ר הוא המעסיק, לאטימר הוא המועסק. אלה לא חברים, זה ביזנס.

מסכים איתך לגבי סנו גוס..

שלדעתי הוא קצת אובר רייטד, למרות שלא הייתי מרחיק לכת וקורא לו משעמם, הוא פשוט קצת רגוע מדי וחסר שיאים. לעומת זאת מיראג' יותר אנרגטי ובעיקר יש בו שיאים ולכן הוא האלבום הטוב של הלהקה בעיניי. בכל מקרה, נשגב מבינתי איך שני טיעונים כמו "קאמל להקה סתמית" ו - "הראשון של טרספאס הוא אחד מאלבומי הרוק הסימפוני הגדולים שנוצרו" מתיישבים לוגית באותו מוח. :)

alissre

New member
אולי כדאי לי לעבור באמת איזה ct קטן

אבל נראה שהבעיה איננה פתירה לגבי סנו גוס - למרות הכל אני כן יכול לאמר שאני אוהב שם שני קטעים אינסטורמנטליים שובי-לב במקצת Rhayader ו Friendship .

epitaph

New member
אז אין לי מה לקחת את דעתך ברצינות

אתה מזלזל בלהקה שבקושי האזנת לה, זה כמו שתעשה מבחן והבודק יביא לך ציון נכשל על סמך שתי השורות הראשונות שכתבת מכל המבחן. הקריירה של קאמל מתפרשת על שלושה עשורים עם הרבה חילופים בהרכב עצמו ושינויי סגנון, חלקם גם די קיצוניים, לשפוט אותם כמו ששפטת פשוט עושה להם ולך עוול...וחבל...

pinnacle

New member
אם סנו-גוס משעמם אותך אז אפשר לנסות

את MIRAGE ואת MOONMADNESS ואולי זה ישנה את התרשמותך?

Bardogo14

New member
נגיד שקאמל להקה סתמית ..

למרות שהיא לא :) איזה פרוגרסיב אתה אוהב? ריו?

alissre

New member
לא ריו

בגדול זה התחיל בזה שאני אוהב מוסיקת רוק שמושפעת בעיקר ממוסיקה קלאסית לא-מודרנית. אבל זה קצת מתרחב מעבר לזה אם אני נתקל במשהו טוב. מה שאני לא אוהב זה מוסיקה לא מלודית במובהק או דיסוננטית, בלוזיות מוגזמת, או מוסיקה שעומדת בקריטריונים שלי דלעיל אבל מסיבות כלשהם שלא תמיד אני יכול להסביר משעממת אותי

Bardogo14

New member
בדיוק

וקאמל הם הלהקה הכי מלודית שאני מכיר ולא משתמשים במרווחים דיסוננטים. :) אבל על טעם וריח .. תשמע מה שבא לך מן הסתם. :)

pinnacle

New member
MOONMADNESS

סופסוף סקר על CAMEL ששת אלבומיה הראשונים של CAMEL ראויים לתואר הנכסף. ההתלבטות שלי הייתה בין 3 אלבומים:Moonmadness, The Snow Goose,Mirage ולבסוף לאחר התלבטות קשה בחרתי ב-Moonmadness.

Bardogo14

New member
99% שהסנו גוס ינצח ..

הקול שלי הולך למיראז' בכל אופן. הקטע האחרון הוא יופי של קטע לדעתי.

epitaph

New member
A Live Record

אלבום כפול עם ביצועים נהדרים של קאמל להרבה מהשירים שלהם (יש כאן גם לא מעט שירים שלדעתי הם בביצועים הכי טובים שלהם) והצד השני שמורכב ברובו מהופעה מלאה של אווז השלג שלא נופל מאלבום האולפן ואפילו עולה עליו לעיתים.

RamiSun

New member
ההשתתפות של סינקלר באלבום הזה,

גורמת לדעתי לביצועים המעולים שבו. בכל מקרה אני תמיד מעדיף אלבומי אולפן על אלבומי הופעה , טובים ככל שיהיו, מין באג כזה...

epitaph

New member
לדעתי זה גם אבל לא רק...

גם מל קולינס מוסיף המון לביצועים השונים (במיוחד אלה שהוא לא השתתף בהם במקור) ומוריד חלק מהכובד מלאטימר, למשל קח את Lunar Sea בו שניהם מנהלים דיאלוג גיטרה-סקסופון שנשמע ממש כאילו הם מתחרים אחד בשני, גם הביצוע ל Never Let Go משודרג בכמה רמות ובכלל רוב הביצועים בהופעה הרבה יותר "חדים" מאשר אלה באולפן. דווקא האלבומים של קאמל עם סינקלר הם לא כאלה טובים למרות הפוטנציאל שהיה שם, זה לאו דווקא אשמתו של סינקלייר כי בשני האלבומים ההם (Rain Dances ו- Breathless) כשהראשון מבחינה כרונולוגית הוא טוב לדעתי אבל לא אחיד ברמתו והשני בכלל לא משהו אולי חוץ מהקטע הקראווני Down on the Farm ועוד איזה שתי יצירות גם בגלל שאז התחיל מאבק הרעיונות בין לאטימר לבארדנס שהוביל לבסוף לעזיבה של בארדנס וגם בגלל שדי סירסו אותו מבחינה מוזיקאלית, זה מרגיש כאילו לא ממש נתנו לו להתבטא כמו שהצליח להתבטא הרבה פעמים בקראוון. (וחבל, כי סינקלייר גם היה זמר הרבה יותר טוב מכל השאר שם, לפחות לדעתי)

למעלה