CAH ופוריות

DesertRose100

New member
ממליצה בחום על פרופסור פרחי יעקב

גם אני סובלת מcah מטופלת בדקסמטזון 0.5 גם בטיפולי פוריות.
אגב אין שום בעיה לקחת דקסמטזון לפני הריון או בטיפולים להפך הוא מסדר את הביוץ.
מיום אפס להריון תצטרכי להחליף לפרדניזון כיוןן שאינו חודר שיליה וכמובן בהמלצת הרופא המטפל שלך.
יותר קל בטיפולי פוריות לתכנן הכל מלכתחילה כי יודעים מראש מתי תכנסי להריון.
תנסי את פרופסור פרחי בטוחה שיתן לך מענה לכל הבעיות הוא מצויין ובעל ניסיון רב. בהצלחה!!!

anoad

New member
CAH ופוריות

שלום,
הנושא מטריד אותנו מאוד..
אני מאובחנת כNCCAH, גיליתי זאת לאחר שלא הצלחנו להיכנס להריון וערכי ה17 oh progesterone היו גבוהים (בין 7-8).
כמובן שעשיתי מבחן סינקטן ולאחרונה גם בדיקה גנטית ("מוטציה V281L ואינה נושאת אלל תקין"). אצל בעלי הבדיקה ב"ה תקינה.
לעניין, אני עוקבת אחרי ערכי ה 17OH מדי חודש ביום ה 3-5 למחזור. בתחילה, הסטרואידים שלקחתי היו עוזרים והיו מורידים את הערך לגבול התקין. לאחרונה הם פשוט לא יורדים, לפעמים אפילו משתוללים (30-40).
אני מטופלת אצל ד"ר זלוצובר מהמרכז לבריאות האשה בת"א. לפי הנחייתו לקחתי פרדניזון 5 מ"ג לאחר מכן המינון עלה ל 7.5 מ"ג.
ד"ר זלוצובר תירץ את אי ירידת הערכים בהורמונים של טיפולי פוריות שאני עוברת והחליף לי את הכדור לדקסמטזון 0.5 מ"ג.
בחודש האחרון לא עשינו טיפולי פוריות ובכל זאת ה17OH לא היה תקין וגבוה מאוד (19). ד"ר זלוצובר בתגובה העלה לי את המינון ל 0.5 ו 0.75 לסירוגין.
אנחנו מאוד מבולבלים וחוששים מלקיחת סטרואידים ללא גבול. לאחר שבהתחלה, לפני הכל, הערך לא היה כ"כ גבוה..
עוד יותר חוששים שזה המחסום העיקרי העומד בפנינו להשגת ההריון המיוחל (כבר 3.5 שנים..).
יכול להיות שלא הייתי צריכה כלל להתייחס לחריגה המינורית של ה-17OH ולוותר על הטיפול בסטרואידים מלכתחילה? עד כמה ה CAH אכן מונע מאיתנו להיכנס להריון? האם אפשר לתלות בזה לחלוטין את הבעיה שלנו? כי לפי הבדיקות אין לנו ב"ה שום בעיית פוריות אחרת. האם להמשיך בטיפולי פוריות?
נשמח לעצה / חוות דעת, אנחנו נורא מבולבלים..

מאד קשה לייעץ כאן

ראשית אין הוכחה שהטיפול בסטרואידים עוזר להיכנס להריון. הספרות מסכימה על כך שהטיפול נחוץ אם היו הפלות, אבל זה שהוא עוזר להיכנס להריון, אין כל ביטחון.
אם טיפול אז בשום אופן לא דקסמתזון, כי הוא עובר את השיליה, ואת לא רוצה להיכנס להריון על דקסמטזון.
הוא כנראה צודק שהעליה דל ה-17OHP מדנית לטיפולים.
יכול להיות שניתן היה להצליח עם טיפול בפוריות ללא סטרואידים, אבל כמובן שאני לא בקיאה בכל הפרטים.
שיהיה בהצלחה!

למעלה