CA125

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

נשמח אם תציגי את עצמך וזה גם יוכל לעזור לנו לעזור לך יותר. ערכים עד 35 (אם אני זוכרת נכון) הם בגבול הנורמה. מעל, יכול להעיד על קיום אנדו'. מצרפת קישור בענין. בהצלחה

panda321

New member
אז ככה

בת 36, בחודש הבא מתחילה IVF לאחר חצי שנת נסיונות (תהליך מהיר עקב בעית רירית דקה וגיל מתקדם...). אני חושדת שיש לי אנדומטריוזיס כבר 3 שנים בערך, אבל הרופא הקודם לא נבהל, ומכיוון שאז לא רציתי להרות הוא נתן לי גלולות ואמר שזה ישמור על הגוף שלי מהמחלה, אם קיימת. כשהפסקתי עם הגלולות הוא אמר שכרגע הוא מעדיף לא לשלוח אותי לבדיקות פולשניות ולכן לא עשינו דבר בנושא. לפני חודשיים - שלושה החלפתי רופא, והוא אמר שכיוון שאין לי ציסטות בשחלה והידיעה על אנדומטריוזיס לא תשנה את הטיפול כי ממילא בקרוב אגיע ל IVF, אז אין טעם שנעשה משהו בקשר לזה.

צודק הרופא שלך ../images/Emo45.gif

נכון לרגע זה. כל עוד האגן "נראה טוב" ואין מימצאים יוצאי דופן, הוא צודק. יכולה להציע לך - כחלק מפרוטוקול הטיפול- לבקש מהרופא דיכוי ארוך של דקא 3.75 אפילו פעמיים- כלומר חודש דקא + המתנה, אחרי חודש עוד דקא ורק אז התחלת סטימולציה- אחרי החודש הראשון לבדוק CA וגם לפני תחילת סטימולציה- ככה תדעי כמעט בודאות אם יש לך אנדו' ומה הפרוטוקולים המועדפים. (דיכוי ארוך+המון המון המון סבלנות). לרוב הבנות כאן שטופלו/מטופלות, הפסקה של חצי שנה לפחות בין טיפול אחד לשני זה שגרתי. שיהיה בהצלחה רבה רבה

panda321

New member
אוי ואבוי.סבלנות זה לא הצד החזק שלי

בגיל 36 בלי ילדים ועם בעית רירית דקה (5 - 5.5) קשה לי מאוד לדחות טיפולים. אני עוד לא מכירה את הנהלים של IVF ומושגים כמו דיכוי ארוך הם סינית בשבילי. אם הבנתי נכון בפרוטוקול שהצעת צריך לחכות 3 חודשים בין טיפול לטיפול? מה הסכנה בפרוטוקול קצר?

ההצעה שלי - היא לטיפול הראשון

חודש דיכוי מלא. אחרי 30 יום עוד דקא- ובערך שבועים אחריו התחלת סטימולציה. כדאי לנסות.(ולא לשכוח לבדוק CA כמו שכתבתי) אל תחשבי על הפרוטוקולים העתידיים. תתחילי ותראי

panda321

New member
מה זה בדיקת CA?

סליחה על כל השאלות ותודה על הסבלנות

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

CA הינה בדיקת המרקרים שעברת CA-125 הבדיקה החוזרת באה לראות האם, לאחר הדיכוי, יש שינוי בערכים מה שיכול לרמז על אנדו'. לגבי הרירית שני פתרונות אפשריים וטיבעיים מהרפואה הסינית שיכולים לסייע- 1. אכילת הרבה סלק (יש עדויות בפורום פוריות שזה עוזר). 2. חליטת זעפרן בכל בוקר. אם את רוצה הוראות אפרט. כמובן שיש גם שימוש באסטרוגנים מסוג אסטרופם ופרוגינובה, אבל זה כבר תוספת הורמונים.

panda321

New member
אשמח לקבל הוראות לזעפרן

את הסלק אני אוכלת כבר כמה חודשים - וזה העלה לי את הרירית מ 4 ל 5.5, אבל נעצר שם, והורמונים כמו אסטרופם ופרוגינובה לא מדגדגים אפילו את הרירית שלי. היא אדישה להם לחלוטין.

ר ו מ י ה

New member
בדיוק כמו שהיה אצלי

רירית שהיתה אדישה לחלוטין לקסמיי הפרוגינובה והאסטרופם. דווקא הזעפרן כן סייע ,אבל דרוש זמן עד שרואים תוצאות. ההוראות- א. יש לקנות זעפרן רק בקופסא סגורה (לשים לב לתאריך - אני מצאתי אצל תבליני פרג). ב.בכל ערב לוקחים פרח (=3 עלים) אותם משרים במים חמים ומכסים את הכוס למשך הלילה. ג.בבוקר למחרת שותים את זה דבר ראשון בבוקר. (זה דורש קצת סבלנות כי בערך אחרי חודש רואים תוצאות) בהצלחה והלוואי ותראי תוצאות

panda321

New member
המון תודה ועוד שאלה קטנה

תבליני פרג זה שם של חנות? איפה זה בדיוק? איזה יופי של פורום הקמתן פה! אני כבר מרגישה בבית

ר ו מ י ה

New member
תבליני פרג- זה שם של חברה

אני הייתי במספר "סופרים" עד שלבסוף מצאתי את התבלין המבוקש ב"סופר סנטר" תחת המותג פרג. אני מניחה שיש את התבלין גם תחת מותגים אחרים, רק זיכרי שזה צריך להגיע בקופסה סגורה. שמחה שאת כבר מרגישה בבית, את יותר ממוזמנת להפוך לחלק פעיל בקהילה החמה שלנו

יעל סתם

New member
ברוכה הבאה

את מוזמנת להישאר אבל אם אין לך ציסטות על סמך מה את חושבת שיש לך אנדו´? מניסיון זו מחלה לא נעימה בכלל וסבל גדול ולא את ממש לא רוצה ולא צריכה אותה ובקשר לרירית סלק, סלק ועוד פעם סלק זה טעים ובריא ומניסיון זה מעבה את הרירית הסוררת.

יעל סתם

New member
סליחה

זכותך לכתוב במסר וזה בסדר גמור וסליחה אם נפגעת מהתגובה שלי.

למעלה